Wolfgang Reichmann: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

La Paloma fliegt nicht mehr

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Tom Toelle. Met o.a. Hans-Christian Blech, Wolfgang Reichmann, Klaus Schwarzkopf, Jutta Boll en Erla Prollius.

Als voormalige ijscoman Reichmann met een grote voorliefde voor zeeslagen, het bejaardenhuis betreedt, verstoort hij met zijn onbehouwen gedrag de bestaande verhoudingen. Naarmate zijn medebewoners hem accepteren, kan Dr. Blech niet langer meer de eerste viool spelen met saaie historische verhalen, maar hij maakt tenslotte een eind aan Reichmanns monomanie over zeeslagen. Vrijelijk gebaseerd op een kort verhaal van Siegfried Lenz, dat door de regisseur tot scenario werd bewerkt. Achter de camera stond Anton Peschke.

Tatort - Schimanski: Kinderlieb

1991 | Mysterie

Duitsland 1991. Mysterie van Ilse Hofmann. Met o.a. Götz George, Eberhard Feik, Christine Merthan, Florian Dreyer en Chiem van Houweninge.

Kriminalhauptkommissar Schimanski (George) gaat op een zondagmorgen schaatsen met zijn collega Thanner (Feik). Als hij een gewaagde manoeuvre uithaalt, glijdt hij uit en gaat op zijn bek. Hij stuit daarbij op het stoffelijk overschot van een meisje. Bij de sectie in het gerechtelijk laboratorium blijkt, dat zij het slachtoffer van een verkrachting was. Niemand vermist een kind van die leeftijd; Schmimanski en Thanner moeten de nodige moeite doen om haar identiteit te achterhalen. Ze vinden haar moeder, Frau Czermak (Merthan), die onlangs weduwe is geworden, en op het punt staat een zenuwinstorting te krijgen. Ze heeft nog een kind, Markus (Dreyer), die in een tehuis zit en zwaar toegetakeld is. Hij zwijgt in alle talen. Bij hun verdere onderzoek slagen Schimanski en Thanner erin een netwerk van kinderprostitutie op te rollen. Het scenario is van Gabi Pauler en Hartmut Grund. Sommige Duitse tv-critici bestempelden deze TATORT-SCHIMANSKI episode als een 'zeer vrouwelijke Krimi'... Omdat kindermishandeling centraal staat? Omdat het verhaal de realiteit op de hielen zit? Aflevering 250.

Beethoven

1987 | Biografie, Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 1987. Biografie van Paul Morrissey. Met o.a. Wolfgang Reichmann, Dietmar Prinz, Jane Birkin, Nathalie Baye en Mathieu Carrière.

Deze film wil breken met de mythe dat Beethoven een genie was en belicht de donkere kanten in de biografie van de componist. Centraal staat de problematische relatie van Beethoven met zijn neef en pupil Karl. Goed camerawerk van Hanus Polak.

The Second Victory

1986 | Thriller, Drama, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Australië 1986. Thriller van Gerald Thomas. Met o.a. Anthony Andrews, Max von Sydow, Helmut Griem, Mario Adorf en Birgit Doll.

Een spannende film met internationale rolbezetting. Het scenario van Morris West draait om de jacht op nazi-arts Breuer, die in het concentratiekamp Dachau inhumane medische experimenten heeft uitvoerd op menselijke proefkonijnen. De opsporing wordt geleid majoor Andrews. De personages krijgen de gelegenheid tot ontplooiing te komen, waardoor het een boeiend spektakel is geworden. Gesitueerd in Oostenrijk enkele weken na de beëindiging van WO II. De film is met Australisch kapitaal gemaakt.

Das Gespinst

1985 | Sciencefiction

Duitsland 1985. Sciencefiction van Ilse Hofmann. Met o.a. Heiner Lauterbach, Wolfgang Reichmann, Georges Claisse en Dagmar Cassens.

Lauterbach is een idealistische astronoom-astronaut en zijn vader Reichmann een wereldberoemd sterrenkundige. Lauterbach neemt in het heelal een gaswolk waar, die in ras tempo op de Aarde afkomt en hij meent met een buitenaardse, intelligentie, c.q. beschaving te maken te hebben. Zijn vader denkt dat het om een gifwolk gaat die de Aarde bedreigt en wil deze oplossen met een kernbombardement. De film over dubbele onderlinge concurrentie van twee wetenschappers, die ook nog vader en zoon zijn, en de race tegen de klok is een spannende en intelligente SF-film.

Ein Guru kommt

1980 | Drama

Duitsland 1980. Drama van Rainer Erler. Met o.a. Wolfgang Reichmann, Eric P. Caspar, Jörg Pleva, Wolfgang Kieling en Wolf Harnisch.

Reichmann (1932-1991) speelt een werkeloze operazanger, die met goed gevoel voor trends een pseudo-religieuze sekte sticht in naam van een niet bestaande goeroe. Hij bouwt een succesvolle, grote gemeenschap op met volgelingen overal in Europa en zelfs tot in Amerika. Hij wordt rijk en machtig. Als de echte goeroe komt opdagen, die het recht op zijn sekte claimt, is het snel afgelopen met de zakenman. Het gewonnen vermogen is zo geronnen aan de Indiaanse zwever, met zijn lijfspreuk 'Zoek de waarheid bij jezelf'. Een zachtaardige satire. Camerawerk van Wolfgang Grasshoff.

Woyzeck

1979 | Drama

Duitsland 1979. Drama van Werner Herzog. Met o.a. Klaus Kinski, Eva Mattes, Willy Semmelrogge, Wolfgang Reichmann en Volker Prechtl.

Herzogs eigenzinnige, onevenwichtige verfilming van Georg Büchners toneelstuk. Kinski is een te krachtig acteur voor de sluw-domme Woyzeck-figuur. Herzog schoot de film in een schitterend Tsjechisch stadje.

Taugenichts

1978 | Drama, Historische film

Duitsland 1978. Drama van Bernhard Sinkel. Met o.a. Jacques Breuer, Eva Maria Meineke, Sybil Schreiber, Matthias Habich en Mareike Carrière.

Een onevenwichtige verfilming van Joseph von Eichendorffs alleraardigste novelle Aus dem Leben eines Taugenichts waarvoor het publiek nu ook weer niet zó nadrukkelijk hoefde weg te blijven. Het scenario is van regisseur Sinkel en Alf Brustellin. Het camerawerk is van Dietrich Lohmann.

Und der Regen verwischt jede Spur

1972 | Komedie

Duitsland 1972. Komedie van Alfred Vohrer. Met o.a. Alain Noury, Wolfgang Reichmann, Anita Lochner, Malte Thorsten en Ruth-Maria Kubitschek.

Alsof er een damesdrama van Johannes Mario Simmel werd verfilmd, zo werd dit verhaal van Tsjechov behandeld. Jammer.

Tatort - Exklusiv

1971 | Mysterie

Duitsland 1971. Mysterie van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Walter Richter, Heinz Bennent, Marika Mindzenty, Wolfgang Reichmann en Heinz Schubert.

De negende TATORT gaat over de frauduleuze directeur van een bankfiliaal die zijn broodheren bezwendelt voor [KA1]e[KA1]en miljoen mark, die hij verdwijnen laat (hij begraaft ze in een bos in de buurt van Frankfurt). Hij zorgt voor een dwaalspoor voor een weekendje met het vliegtuig naar Parijs te gaan. Vervolgens wil de zaak opbiechten en uitleggen dat het geld ook van hem is gestolen. Daartoe neemt hij in zijn Parijse hotel de portier in `vertrouwen` en komt terecht op de Duitse ambassade, waar men zijn `treurige` verhaal hoort. Een veroordeling tot vijf jaar deert hem niet en is een kleinigheid, vergeleken met het leven als een vorst daarna... Helaas werd zijn pad in de Franse hoofdstad gekruist door de lekkere, blonde Utta Gabrowski (Mindzenty). Op een gegeven moment ontstaat er tussen dit tweetal een twist die op wat gebakkelei uitdraait. Utta valt achterover over een muurtje, stort de diepte in en breekt haar nek. Ze blijft dood liggen. Hij begraaft haar in een bos. Nu is er een moordzaak en die uiteindelijk terecht komt bij Kommissar Trimmel (Richter) en het duurt niet lang of de dader krijgt ook met Trimmel te maken. Het niet al te verbluffende scenario van Friedhelm Werremeier brengt de boodschap dat de perfecte misdaad niet bestaat en tevens dat de misdaad niet loont. Mindzenty is een aardige verschijning en jammer dat ze halverwege verdwijnen moet. Het camerawerk is van Niels-Peter Mahlau. Heerlijk gedateerd, maar zeer beslist een parmantige film.

Lebenszeichen

1968 | Drama

Duitsland 1968. Drama van Werner Herzog. Met o.a. Peter Broglé, Wolfgang Reichmann, Athina Zacharopoulou, Wolfgang Stumpf en Florian Fricke.

Een soldaat van de Duitse bezettingstroepen op Kreta raakt dolgedraaid en dreigt een oud kasteel, dat als munitiedepot dient, de lucht in te blazen. Een angstaanjagend, maar diep- menselijk en tegelijk vreemd-fascinerend sprookje met een fraaie rol van Broglé als soldaat Stroszek.

Seelenwanderung

1967 |

Duitsland 1967. Karl Wittinger. Met o.a. Karin Schlemmer, Wolfgang Reichmann en Hanns Lothar.

Een soldaat van de Duitse bezettingstroepen op Kreta raakt dolgedraaid en dreigt een oud kasteel, dat als munitiedepot dient, de lucht in te blazen. Een angstaanjagend, maar diep- menselijk en tegelijk vreemd-fascinerend sprookje met een fraaie rol van Broglé als soldaat Stroszek.

La Réligieuse

1966 | Drama, Historische film

Frankrijk 1966. Drama van Jacques Rivette. Met o.a. Anna Karina, Liselotte Pulver, Micheline Presle, Francine Bergé en Francisco Rabal.

Een jonge aristocrate is door haar ouders voor het klooster voorbestemd, maar wijst aanvankelijk de aflegging van de gelofte af tot ze uit bewondering voor de moeder-overste haar weigering intrekt. In verschillende kloosterordes wordt ze onderworpen aan martelpraktijken en vasten. Ze wordt bovendien van bezetenheid beschuldigd. Evenmin als haar verzet geeft ze haar geloof in God op. Deze opmerkelijk in beeld gebrachte en schitterend gespeelde film naar de roman van Denis Diderot werd bij zijn première verboden wegens antikerkelijke strekking en daardoor een schandaalsucces. Zoiets is nu onvoorstelbaar, maar de uitzonderlijke kwaliteiten van de film laten zich onbevangener beoordelen.

Seelenwanderung

1962 | Drama

Duitsland 1962. Drama van Rainer Erler. Met o.a. Hanns Lothar, Wolfgang Reichmann, Karin Schlemmer, Robert Meyn en Karl Bockx.

Het Faust-verhaal in een toepasselijk modern jasje. Van twee vrienden schopt de één het erg ver en ziet vervolgens uit de hoogte op de ander neer. Een in de bioscopen uitgebracht tv-debuut van een uiterst vakkundige regisseur.

Zu jung für die Liebe

1961 | Romantiek

Duitsland 1961. Romantiek van Erica Balqué. Met o.a. Loni von Friedl, Heinz Blau, Wolfgang Reichmann, Adelheid Seeck en Helmut Käutner.

Twee jonge mensen worden verliefd en zij raakt in verwachting. Tegen de wil van de ouders besluiten zij het kind te houden. Het onbegrip van de ouders tegenover de moderne jeugd is een thema dat begin jaren 1960-70 zeer geliefd was, maar nu hopeloos verouderd is.

Unter Ausschluß der Öffentlichkeit

1961 | Misdaad

Duitsland 1961. Misdaad van Harald Philipp. Met o.a. Marianne Koch, Peter van Eyck, Eva Bartok, Claus Holm en Wolfgang Reichmann.

In dit gecompliceerde, op een verwarde manier uitgewerkte verhaal, eist een procureur een nieuw onderzoek naar aanleiding van een voorgewende gerechtelijke dwaling die een zelfmoord tot gevolg had.

Mörderspiel

1961 | Misdaad

Duitsland​/​​Frankrijk 1961. Misdaad van Helmuth Ashley. Met o.a. Harry Meyen, Magali Noël, Götz George, Hanne Wieder en Wolfgang Reichmann.

Een man vermoordt zijn vrouw, de kijker is getuige van de moord en weet ook waarom zij vermoord wordt. In de rest van de film is de politie in actie in een poging de dader te ontmaskeren. Ondanks het feit dat de moordenaar bekend is blijft dit een uitstekend misdaadverhaal.

Kirmes

1960 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1960. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Götz George, Juliette Mayniel, Wolfgang Reichmann, Hans Mahnke en Manja Behrens.

Een verbitterde Duitse soldaat deserteert en gaat terug naar zijn dorp, waar niemand hem echter wil laten onderduiken, waarna de soldaat zelfmoord pleegt. Vijftien jaar later wordt zijn lijk ontdekt, wat de opportunistische hypocrisie in het dorp aan het licht brengt. Een gaaf, uiterst scherp drama dat Staudte terecht veel roem bezorgde.

Division Brandenburg

1960 | Oorlogsfilm

Duitsland 1960. Oorlogsfilm van Harald Philipp. Met o.a. Wolfgang Reichmann, Peter Neusser, Klaus Kindler en Helmut Oeser.

De Division Brandenburg was een soort zelfmoordcommando, belast met gevaarlijke opdrachten achter de vijandelijke linies. Nu moeten ze achter de Russische linies het opblazen van een brug verhinderen en het petroleumvervoer naar Duitsland veilig stellen. Weliswaar een aanklacht tegen de oorlog maar verder een en al onzin.