Ernie Dingo: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

The Echo of Thunder

1998 | Drama

Australië​/​​Verenigde Staten 1998. Drama van Simon Wincer. Met o.a. Judy Davis, Jamey Sheridan, Lauren Hewett, Chelsea Yates en Ernie Dingo.

Simpel verhaal met familieproblemen en -geluk à la 'Little house on the prairie'. Meisje gaat bij haar vader wonen op het Australische platteland en botst met haar stiefmoeder en een halfzusje. (IdH/VPRO Gids)

Dead Heart

1996 | Drama, Misdaad, Thriller

Australië 1996. Drama van Nick Parsons. Met o.a. Bryan Brown, Ernie Dingo, Angie Milliken, Aaron Pedersen en Lewis Fitz-Gerald.

Simpel verhaal met familieproblemen en -geluk à la 'Little house on the prairie'. Meisje gaat bij haar vader wonen op het Australische platteland en botst met haar stiefmoeder en een halfzusje. (IdH/VPRO Gids)

A Weekend in the Country

1996 | Romantiek

Verenigde Staten 1996. Romantiek van Martin Bergman en Martin Bergmann. Met o.a. Faith Ford, Christine Lahti, Jack Lemmon, Dudley Moore en Nick Bakay.

Een zeer gemêleerde groep mensen ontmoet elkaar bij toeval in Ruth's Inn en ontdekken dat als ze hun hart volgen dit kan leiden tot heerlijke en onverwachte situaties en belevenissen

Bis ans Ende der Welt

1991 | Sciencefiction, Thriller

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Australië​/​​Verenigde Staten 1991. Sciencefiction van Wim Wenders. Met o.a. Solveig Dommartin, William Hurt, Pietro Falcone, Sam Neill en Jeanne Moreau.

Autorenkino-veteraan Wenders doorkneedt zijn aloude omzwervingencinema met humanistische science fiction. Waarin, anno 1999, de levens van de stuurloze Claire Tourneur (Dommartin) en de man-met-een-missie Trevor McPhee (Hurt) elkaar kruisen. Terwijl een uit zijn baan geraakte nucleaire satelliet de aarde bedreigt, bloeit er iets moois. De oorspronkelijke 279 minuten-versie van deze episch geflopte 'ideeënfilm' is zelfs voor de Wim-fanclub een uitdaging. De thematische veelkantigheid fascineert, de gevoelsarmoede saboteert. Bijrollen van Rüdiger Vogler, Jeanne Moreau en Eddy Mitchell, geliefd Frans zanger-acteur-cinefiel.

'Crocodile' Dundee II

1988 | Avonturenfilm, Komedie

Australië​/​​Verenigde Staten 1988. Avonturenfilm van John Cornell. Met o.a. Paul Hogan, Linda Kozlowski, Charles S. Dutton, John Meillon en Ernie Dingo.

AUS/USA 1988. Van John Cornell. Met oa Paul Hogan, Linda Kozlowski, Charles Dutton en John Meillon. Nadat krokodillenjager, Aboriginalstamlid en overlevingsdeskundige Mick Dundee (Hogan) in het eerste deel het hart had gestolen van de New Yorkse journaliste Sue Charlton (Kozlowski) gaat het stel ditmaal terug naar Australië. Sue wordt namelijk bedreigd door gangsters. Down under zullen ze Mick moeten verslaan op zijn eigen terrein, waar hij ook nog eens hulp krijgt van zijn schilderachtige vrienden. Niet al te verrassend vervolg met een aantal weinig subtiele grappen is toch wel aardig, voor wie voldoende Australisch bier opheeft. In 2001 nog gevolgd door Crocodile Dundee in Los Angeles.

Tudawall

1987 | Biografie

Australië 1987. Biografie van Steve Jodrell. Met o.a. Ernie Dingo, Peter Fisher, Jedda Cole, Frank Wilson en Charles Tingwell.

Film over het leven en de loopbaan van de eerste Australische ster van het witte doek, die een Aboriginal was. Hij viel door zijn opvallende gedrag tussen twee stoelen: hij raakte door zijn extravagante beroep uit de gratie in eigen kring en werd met de nek aangekeken door blanke landgenoten. Hij stierf op 38-jarige leeftijd onder mysterieuze omstandigheden. Behoorlijk gemaakt, maar je moet er wel even voor gaan zitten.

The Fringe Dwellers

1986 | Actiefilm

Australië 1986. Actiefilm van Bruce Beresford. Met o.a. Kristina Nehm, Justine Saunders, Bob Maza, Kylie Belling en Denis Walker.

Nehm is een jong, ambitieus Aboriginalmeisje, dat met haar ouders in een sloppenwijk aan de rand van een welvarende Australische stad woont. Ze droomt ervan te leven zoals de blanken en krijgt haar ouders zover dat ze een huis huren in een blanke wijk. De familie kan zich daar echter niet aanpassen, en Nehm wordt verscheurd tussen twee werelden, die elkaar lijken af te stoten. Bewerking, door Bruce en Rhoisin Beresford, van de allesbehalve optimistische roman van Nene Gare. Het beeld dat wordt geschetst van het onbegrip en de minachting die in de blanke Australische wereld heersen jegens kleurlingen, is schrijnend. Knap acteerwerk van vooral niet-professionele acteurs. Beelden van Don McAlpine benadrukken de depressieve sfeer van de film.