John F. Burnett: montage.
Er zijn 10 films gevonden.

Bed and Breakfast

1992 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1992. Misdaad van Robert Ellis Miller. Met o.a. Roger Moore, Talia Shire, Colleen Dewhurst, Nina Siemaszko en Ford Rainey.

Shire drijft sedert de dood van haar man die een senator was, een pension aan de kust van de staat Maine. Haar schoonmoeder Dewhurst en vroegrijpe dochter Siemaszko helpen een handje. Ze vinden op het strand de bewusteloze Moore die ze in huis halen en oppeppen. Deze charmante, mysterieuze heer brengt de dames - bij ieder op een verschillende manier - het hoofd op hol. Hij blijkt echter niet meer dan een oplichter, die door drie killers wordt belaagd. Hoewel de film best aardig is, valt hij tussen twee stoelen: net even te weinig caper-comedy en niet genoeg gauner- krimi; hij lag drie jaar op de plank voordat hij in première ging.

A Fine Mess

1986 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Ted Danson, Howie Mandel, Richard Mulligan, Stuart Margolin en Maria Conchita Alonso.

Oplichterij bij de paardenkoersen, doping en wilde achtervolgingen. Niet zo leuk als je zou vermoeden en Pink Panther-Blake Edwards maakte er een flinke puinhoop van.

Grease 2

1982 | Familiefilm, Musical

Verenigde Staten 1982. Familiefilm van Patricia Birch. Met o.a. Michelle Pfeiffer, Maxwell Caulfield, Eve Arden, Adrian Zmed en Lorna Luft.

De populairste meisjes van een Amerikaanse highschool in de jaren vijftig zijn te vinden bij de meidenclub The Pink Ladies. En Stephanie (Pfeiffer) is de meest begerenswaardige roze dame, vindt ook Michael (Caulfield). Maar hij is Brits en, belangrijker, geen vetgekuifde rocker. Dus doet de schuchtere knul alsof. Na het fenomenale succes van deel een kwam er natuurlijk een vervolgfilm, maar erg geslaagd is die niet te noemen. De liedjes zijn suf, de mannelijke hoofdrol kan niet in de schaduw staan van Travolta's Danny Zuko, het optreden van Pfeiffer is een van de schaarse lichtpuntjes.

...And Justice for All

1979 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1979. Drama van Norman Jewison. Met o.a. Al Pacino, Jack Warden, John Forsythe, Lee Strasberg en Jeffrey Tambor.

De jonge, idealistische advocaat Pacino krijgt het regelmatig aan de stok met de conservatieve rechter Forsythe, die in de verdachten steeds het uitschot ziet van de maatschappij. Tot de rechter zelf op het beklaagdenbankje komt wegens verkrachting van een jong meisje. Forsythe raakt in paniek en vraagt Pacino hem te verdedigen. Aanvankelijk weigert hij, maar dan bedenkt hij zich en stelt zijn voorwaarden. Bedoeld als een satire op de corruptie binnen het Amerikaanse rechtssysteem ontspoort de film echter tot een chaotisch, hysterisch, en sentimenteel gerechtsdrama. Uitstekende prestaties van Pacino en Forsythe redden de film van de ondergang, wat zeker niet te danken is aan het slordige scenario van Valerie Curtin en Barry Levinson. Verzorgde fotografie van Frank Holgate.

Grease

1978 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1978. Musical van Randal Kleiser. Met o.a. John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway en Didi Conn.

Leuke musical over Danny en Sandy, die tijdens een zomervakantie in de late jaren vijftig voor elkaar vallen. Maar als de school weer begint wordt hij weer een vetkuif met een stoer leren jack en zij weer een keurig meisje, en die passen niet bij elkaar. Toch? Vrolijke, zeer succesvolle musical met een flinterdun verhaaltje en veel leuke liedjes, waaronder een paar die maandenlang de hitlijsten domineerden. Het plezier van cast en crew tijdens het maken spat van het doek, alles is vormgegeven in charmante jaren vijftig-zuurstokkleurtjes. Puike nonsens. In 1982 verscheen een minder sterk vervolg.

Murder by Death

1976 | Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1976. Thriller van Robert Moore. Met o.a. Peter Sellers, Peter Falk, David Niven, Maggie Smith en James Coco.

Laat toneel/scenarioschrijver Neil Simon z'n gang gaan en hij stopt in zo ongeveer elke scène een grap. Zo ook in deze fijne, tikje ouderwetse Agatha Christie-spoof, waarin een groep detectives op een kasteel wordt uitgenodigd om 'de moord van de avond' op te lossen. Ondanks het afgeladen scenario is het vaak lachen met tot de verbeelding sprekende typetjes, als de blinde butler (Guinness) en een rits speurders onder wie Sellers, Falk, en het kostelijke koppel David Niven en Maggie Smith. Overigens is Murder by Death de eerste film van laatbloeier Robert Moore die ook nog de pech had vroeg te overlijden.

The Girl from Petrovka

1974 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1974. Romantische komedie van Robert Ellis Miller. Met o.a. Goldie Hawn, Hal Holbrook, Anthony Hopkins, Grégoire Aslan en Anton Dolin.

Joe (Holbrook) is een Amerikaanse correspondent die in het destijds nog communistische Moskou een relatie begint met de Russische ballerina Oktyabrina (Hawn). Dat is tegen de zin van de KGB. Zo ongeveer alle clichés over de geknechte Sovjet-Russen worden van stal gehaald: ze spelen klassiek viool maar houden diep in hun hart van free jazz, ze dansen het Zwanenmeer maar gaan eigenlijk liever swingend uit hun bol. Curieus is het om Hawn de Stervende Zwaan te zien dansen, terwijl vriend Kostya (Hopkins) geamuseerd toekijkt. De beelden van Moskou werden geschoten in Wenen en Hollywood.

The Way We Were

1973 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1973. Romantisch drama van Sydney Pollack. Met o.a. Barbra Streisand, Robert Redford, Bradford Dillman, Murray Hamilton en Viveca Lindfors.

Kroniek over de gemankeerde relatie tussen de linkse activiste Katie (Streisand) en de getalenteerde, maar niet bijster geëngageerde schrijver Hubbell (Redford) vanaf hun studietijd in de jaren dertig tot aan McCarthy’s heksenjacht in het Hollywood van de jaren vijftig en nog wat later. Vlot romantisch drama, vooral het bekijken waard vanwege de chemie tussen de sterren Redford en Streisand. De titelsong en de score van Marvin Hamlisch waren goed voor een Oscar. Scenarist Arthur Laurents baseerde het script gedeeltelijk op zijn eigen ervaringen met het House Un-American Activities Committee.

The Culpepper Cattle Co.

1972 | Western

Verenigde Staten 1972. Western van Dick Richards. Met o.a. Gary Grimes, Bo Hopkins, Billy Green Bush, Geoffrey Lewis en Luke Askew.

Het affiche van The Culpepper Cattle Co. was een vergeelde foto van een groep poserende cowboys. De film doet in mise-en-scène, taal en verhaal alles eraan om realistisch over te komen. Alsof vlak na de Amerikaanse Burgeroorlog een documentairemaker bezig is. De sfeer is die van vuilogende westerns van Peckinpah, zonder de poëtische bloeddorst. Geweld komt niettemin zeker voor, daar komt de jonge Ben (Grimes) wel achter. Cowboy zijn bij het veevervoersbedrijf van Culpepper (Bush) is zijn diepste wens, maar collega's helpen hem graag uit de droom: 'Kid, cowboying is something you do when you can't do nothing else.'

Wild Rovers

1971 | Western

Verenigde Staten 1971. Western van Blake Edwards. Met o.a. Karl Malden, William Holden en Ryan O'Neal.

Een western van Blake Edwards. Ligt niet voor de hand. En is ook niet helemaal geslaagd. Dat kwam door de bosses van MGM. Die vonden het nodig dat er fors werd geknipt. Edwards: 'some of the original conception had been lost... I tried to portray a view of American history that is perhaps different from what we believed when I grew up. The cowhands who became bank robbers are the good guys, and the ranch owner, the capitalist Karl Malden, the bad guy.' (JvB/VPRO Gids)