Vera Carmi is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

Amici per la pelle

1956 | Familiefilm, Komedie

Italië 1956. Familiefilm van Franco Rossi. Met o.a. Geronimo Meynier, Andrea Scire, Vera Carmi, Carlo Tamberlani en Luigi Tosi.

Ondanks uiterlijke tegenstellingen sluiten pubers vriendschap, waarbij het juist de introverte is die de ander met al zijn bravoure steeds uit de nood moet redden. Om in diens stoerheid mee te gaan, verzint hij zich een vriendinnetje. Uitkomen van de leugen is het begin van het einde van de vriendschap. Onnadrukkelijke en raak geobserveerde film is uit kleine details opgebouwd, zonder romantisering of sentimentalisering en ontleend daaraan zijn innemende overtuigingskracht.

Penne nere

1952 | Drama, Oorlogsfilm

Italië 1952. Drama van Oreste Biancoli. Met o.a. Marcello Mastroianni, Marina Vlady, Guido Celano, Vera Carmi en Enzo Staiola.

Een prille liefde van twee dorpsbewoners in de Italiaanse Alpen wordt verstoord door de Tweede Wereldoorlog, als de mannen moeten vluchten voor de Duitse bezetters. Ook na de wapenstilstand blijft de verzetsgeest ongebroken en het meisje overleeft een levensgevaarlijke verwonding. Hun kind wordt na de oorlog grootgebracht in de nagedachtenis van de gevallen helden. Een zeer geromantiseerde verzetsfilm vol folkloristische elementen en met een spectaculaire confrontatie tussen Duitsers en skiënde Italianen, maar innemend door de nog jeugdige hoofdrollen.

Buon viaggio pover'uomo

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Giorgio Pàstina. Met o.a. Umberto Spadaro, Vera Carmi, Anna Di Leo, Sonia Lojudice en Arturo Bragaglia.

Een droevige en tragische komedie met een goed einde. Umberto Sparado zet overtuigend een bescheiden en verlegen vijftig-jarige Siciliaanse kantoorklerk neer, die met vrouw en drie kinderen in Milaan woont. Hij heeft sinds 1938 geen vakantie meer gehad. Op een dag ontvangt hij een brief met een uitnodiging om naar Capri te komen. Het geld is bijgesloten. Hij neemt afscheid van zijn vrouw en kinderen en stapt op de trein naar Napels. In de trein wordt hij beroofd van zijn identiteitskaart en zijn geld. Hij stapt in Rome uit om de gestolen portefeuille bij de politie aan te geven. Zonder geld en papieren komt hij ten slotte in een klooster terecht, waar de monniken hem onderdak verlenen en hij de tuin bijhoudt. Hij vindt er vrede en rust. Als zijn vrouw hem komt opzoeken omdat hun zoon ernstig ziek is, keert hij naar zijn gezin terug en blijft hij bij zijn zoon.

Domenica d'Agosto

1949 | Komedie

Italië 1949. Komedie van Luciano Emmer. Met o.a. Massimo Serato, Anna Baldini, Franco Interlenghi, Marcello Mastroianni en Evi Lissiak.

Tijdens een zomerse zondag trekt de bevolking van Rome naar het strand van Ostia, maar zij nemen ook hun problemen of conflicten mee. In de verlaten stad denkt inbreker zijn slag te kunnen slaan, maar wordt gearresteerd. Vriendelijk ironisch verhaal naar voorbeeld van klassieker MENSCHEN AM SONNTAG blijft in neo-realistische traditie door gebruik van (toen) onbekende acteurs. Het genre vakantie-perikelen zou tien jaar later herleven als stervehikel. Het scenario is van regisseur Emmer, Sergio Amidei, Franco Brusati, Cesare Zavattini en Giulio Macchi. Het camerawerk is van Domenico Scala, Leonida Barboni en Ubaldo Marelli.

L'eroe della strade

1948 | Komedie

Italië 1948. Komedie van Carlo Borghesio. Met o.a. Erminio Macario, Carlo Ninchi, Vera Carmi, Lia Della Scala en Folco Lulli.

Macario en Ninchi, twee verarmde daklozen, moeten met slimheid en geluk zien te overleven in het Italië van na de oorlog. Ninchi is listig en sluw, Macario is aardig en eerlijk. Hij verliest zijn vriend uit het oog als hij gaat slapen in een auto. Hij ontmoet een meisje dat leurt met gesmokkelde sigaretten en al gauw voelen de twee zich tot elkaar aangetrokken. Zij vindt warmte bij hem, maar Macario realiseert zich dat zij weduwe is met een kind. Hij vindt Ninchi weer terug en samen doen de vrienden alles om het het meisje en haar baby naar de zin te maken, terwijl ze tegelijkertijd proberen hun armoede voor haar te verbergen. Een film waar je een blij gevoel van krijgt.

Il fiacre n.13 - Delitto

1947 | Drama

Italië 1947. Drama van Mario Mattoli. Met o.a. Leonardo Cortese, Vera Carmi, Roldano Lupi, Ginette Leclerc en Sandro Ruffini.

De hertogin van Latour onterft haar onhebbelijke zoon Giorgio (Lupi) en laat al haar rijkdom na aan een andere, serieuzere zoon. Giorgio vermoordt zijn broer en ook een onwettige zoon, door het kind in een koets achter te laten. Een onschuldige dokter wordt beschuldigd van de moord. Twintig jaar later vraagt de familie om een herziening via een proces maar alle belangrijke papieren zijn verdwenen. Een jonge functionaris gaat het probleem oplossen. Hij blijkt de onwettige zoon te zijn van de vermoorde bloedverwant, die in de koets door Giorgio was achtergelaten. Redelijke rollen, voorspelbaar, maar over het geheel genomen nogal sentimenteel.

O sole mio

1945 | Oorlogsfilm, Muziek

Italië 1945. Oorlogsfilm van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Tito Gobbi, Adriana Benetti, Carlo Ninchi, Vera Carmi en Ernesto Almirante.

Een operazanger die deel uitmaakt van een verzetsgroep, geeft tijdens radiouitzendingen boodschappen in code door. De directrice van dit station geeft partizanen aan - behalve de zanger - en merkt dan dat ze ook haar eigen broer verraden heeft. Een merkwaardige combinatie van verzetsdrama - gesitueerd tijdens de slag om Napels - en zangfilm. De heldenrol stijgt boven de acteervermogens van Gobbi uit, maar hij krijgt uitstekend de gelegenheid om een aantal aria's en uiteraard de titelmelodie te laten klinken.

Le modelle di via Margutta

1945 | Drama

Italië 1945. Drama van Giuseppe Maria Scotese. Met o.a. Liliana Laine, Claudio Gora, Vera Carmi en Carlo Campanini.

De beroemde Romaanse straat via Margutta wordt dagelijks door kunstenaars bezocht. Er spelen zich vele liefdestaferelen en tragedies af. Modellen flirten met kunstenaars waarbij hartstocht en liefde even snel ontstaan als wegebben. Sommige liefdesrelaties zijn probleemloos, andere weer niet. Het leven van een artiest is niet altijd even gemakkelijk. In dit verhaal staat het leven van een artiest centraal, die aan tubercolose lijdt en bijna dood gaat van de honger. Hij vecht voor een gelukkig leven met zijn vrouw, maar komt tragisch aan zijn einde door zijn ongeneeslijke kwaal. Zijn geliefde blijft ontroostbaar. De film is vrij oppervlakkig en behandelt de problemen van de artiesten lichtzinnig. Interessant zijn de kleine gastrollen van bekende artiesten zoals Fazzini, Gentilini, Guzzi en Savelli.

La miserie del signor Travet

1945 | Drama, Historische film

Italië 1945. Drama van Mario Soldati. Met o.a. Carlo Campanini, Vera Carmi, Gino Cervi, Luigi Pavese en Paola Veneroni.

Een ambtenaar met een onbenullige positie is voor de tweede keer gehuwd met een mooie, oppervlakkige, spilzieke vrouw, die het bescheiden salaris verbrast aan wuftige zaken. Behalve geldzorgen wordt hij ook nog gekweld door een uitblijvende promotie en kan zijn dochter uit het eerste huwelijk de ware Jacob niet vinden. Als een wereldse hoge ambtenaar in het huis komt wonen, die zijn aantrekkelijke gade het hof maakt wordt hij steeds radelozer. Een juweeltje dat in Turijn rond 1860 speelt, waarvan schrijver-regisseur Soldati samen met Massimo Terzano het scenario schreef.

Disonorata senza colpa

1945 | Drama

Italië 1945. Drama van Giorgio Chili. Met o.a. Marina Berti en Vera Carmi.

Een mooi drama over liefde, tragiek en trouw, met een onverwachte draai aan het slot. Een meisje uit Napels houdt vreselijk veel van haar vriendje. Het wordt oorlog en de jongen moet in dienst. Wanneer ze niets meer van hem hoort, neemt ze aan dat hij dood is. Ze besluit non te worden. Maar de jongen is niet dood. Hij komt terug.

Come persi la guerra

1945 | Komedie

Italië 1945. Komedie van Carlo Borghesio. Met o.a. Erminio Macario, Carlo Campanini en Vera Carmi.

Een situatiekomedie met enkele grootse momenten van humor, maar het algehele resultaat is matig. Het verhaal betreft Leo Bianchetti (Marcario), een argeloze man die wordt opgeroepen voor het leger. Een heleboel pech overkomt de onwillige soldaat en hij heeft steeds een ander uniform aan, al naar gelang de divisie waar hij bijhoort. Wanneer hij weer tot het burgerleven terugkeert, wordt hij brandweerman en trekt dus weer een ander uniform aan.

Totò nella fossa dei leoni

1943 | Komedie

Italië 1943. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Totò, Vera Carmi, Primo Carnera, Enzo Biliotti en Lia Orlandini.

Een expeditie in donker Afrika onder leiding van een zekere Smith, een ontdekkingsreiziger, die enige overlevende was van een dergelijke expeditie, waarbij een beroemde wetenschapper was verdwenen. Totò gaat heimelijk aan boord van het expeditieschip, dat de onderzoekers stroomopwaarts moet voeren. Er zijn allerlei idiote voorvallen en gevaarlijke ongelukken voordat de mysterieuze verdwijning van de geleerde ontrafeld wordt. Grappig.

La signora in nero

1943 | Romantiek, Komedie

Italië 1943. Romantiek van Nunzio Malasomma. Met o.a. Carlo Ninchi, Vera Carmi en Antonio Gandusio.

Mysterieuze vrouw ontloopt het huwelijk met een arts. Ondanks dit blauwtje slaagt hij erin de ware liefde te vinden.

Villa da vendere

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Ferruccio Cerio. Met o.a. Amedeo Nazzari en Vera Carmi.

Een jongeman uit een rijke familie leeft er maar zo'n beetje op los. Om terug te betalen wat hij er allemaal heeft doorgedraaid moet hij een luxe villa uit het familiebezit verkopen. Hij dreigt in handen te vallen van niets ontziende speculanten, maar hij ziet kans hen af te schudden. Tenslotte vindt hij zelfs de ware liefde. Vederlicht amusement, maar niet onaardig.

La fortuna viene dal cielo

1942 | Romantiek, Komedie

Italië 1942. Romantiek van Akos Rathonyi. Met o.a. Anna Magnani, Sandro Ruffini, Roberto Villa en Vera Carmi.

Romantische komedie over een dief die een sieraad van onschatbare waarde steelt. Iedereen zet alles op alles om het kleinood terug te vinden, dat hij verstopt bij een arm zangeresje dat zijn hart heeft gestolen. Geen uitschieter, maar lang niet onaardig.

Giorni felici

1942 | Romantiek, Komedie

Italië 1942. Romantiek van Gianni Franciolini. Met o.a. Lilia Silvi, Amedeo Nazzari, Leonardo Cortese, Vera Carmi en Paolo Stoppa.

In een prachtige landelijke omgeving vermaken twee jonge vrouwen en hun vrijers zich prima met zwempartijen in een ongerepte meertje. Dan landt er bijna midden in hun gezelschap een onstuimige man, die zijn vliegtuig met motorpech aan de grond moet zetten. Vanaf dat moment proberen de vrouwen hun respectieve vriendjes jaloers te maken. Een onschuldige romantische komedie.

Un marito per il mese di Aprile

1941 | Komedie

Italië 1941. Komedie van Giorgio C. Simonelli. Met o.a. Vanna Vanni, Carlo Romano, Vera Carmi, Pina Renzi en Enrico Morisi.

Een jongeman zit het niet mee; hij verkeert in grote financiële problemen vanwege zijn gokverslaving, gaat in op een vreemd aanbod van een jonge vrouw, die almaar wordt lastig gevallen door een man die haar probeert te versieren. Hij moet gedurende de gehele maand april doen alsof hij haar echtgenoot is zodat de man die haar het hof probeert te maken, ontmoedigd raakt. De jongeman speelt zijn rol perfect en ontdekt tenslotte dat zijn ware talent het zijn van een echtgenoot is. Lichte, vermakelijke kost vol romantiek.