Mary Ellis

Acteur, Producer, Componist

Mary Ellis is acteur, producer en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Maternal Instinct

1996 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1996. Thriller van George Kaczender. Met o.a. Delia Burke, Beth Roderick, Garwin Sanford en Tom Mason.

Brave kabeltv-kloon van de succesvolle bioscoopfilm THE HAND THAT ROCKS THE CRADLE over een gestoorde vrouw, bij wie de baarmoeder is verwijderd door haar vrouwelijke arts, om haar leven te redden. Nu ze geen kinderen meer kan krijgen, lijdt ze aan hevige depressies. Zij wil het leven van haar dokter die inmiddels zwanger blijkt te zijn, systhematisch verzieken. Ze begint met de niets vermoedende echtgenoot van haar arts. De anders redelijk betrouwbare regisseur Kaczender zit hier met een halfgaar hapje hutspot opgezadeld, waaraan het slappe scenario van Friedman Bloch en Kirkland Silverman grotendeels debet is. De cast van onbekende spelers weten ook niet zo erg goed wat ze hiermee moeten aanvangen. Bij uitzending op de tv meestal zo'n half uur korter, ook op video met 30m ingekort.

Pharaoh's Army

1995 | Western, Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1995. Western van Robby Henson en Robby Benson. Met o.a. Chris Cooper, Patricia Clarkson, Kris Kristofferson, Robert Joy en Frank Clem.

Sarah Anders (Clarkson) en haar zoontje blijven op de boerderij in Kentucky, terwijl haar man Pat (Kristofferson) dient in het leger van de Zuidelijken tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het is 1862. Een groepje uitgehongerde en gewonde soldaten van het Noordelijke leger arriveert bij de boerderij. Ze vorderen voor enkele dagen de farm in, en slaan er hun kwartier op. In die tijd ontstaat er een vriendelijke verstandhouding tussen Sarah en de hoffelijke kapitein van het federale leger (Cooper), die haar helpt het land om te ploegen. Dan moeten de manschappen weer de oorlog in en Sarah's zoon doodt bij de afmars een Noordelijke soldaat. De kapitein weigert zich te wreken, maar eist een fatsoenlijke begrafenis voor de gevallene. Het scenario van regisseur Henson is naar een ware gebeurtenis. Het zit goed in elkaar en met zijn subtiele regie heeft Henson de juiste aandacht gegeven aan de menselijke aspecten van zijn personages. De rolverdeling is eersteklas. Na een kortstondig leven in de Amerikaanse bioscopen, ging de film het kabel-tv circuit in.

Sherlock Holmes: The Eligible Bachelor

1993 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1993. Mysterie van Peter Hammond. Met o.a. Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Rosalie Williams, Geoffrey Beevers en Simon Williams.

Een vrouw verdwijnt tijdens haar huwelijksreceptie en een melancholieke Sherlock Holmes neemt opgewekt het onderzoek naar haar verdwijning op zich. Jeremy Bretts steeds gemaniƫreerder optreden als Holmes is perfect op zijn plaats in deze duistere, sombere verkenning van krankzinnigheid en bedrog. De uitstekende bewerking van dit korte verhaal van Conan Doyle en een prima regie brengen de keerzijde van Holmes personage naar boven, met Edward Hardwicke eens te meer als een voorbeeldige Watson.

Glamorous Night

1937 | Romantiek, Fantasy, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1937. Romantiek van Brian Desmond Hurst. Met o.a. Mary Ellis, Otto Kruger, Victor Jory, Barry Mackay en Trevor Jones.

Koning Stefan (Kruger) van het fantasierijkje Ruritani[KA3]e wordt gered uit de klauwen van zijn complotterende eerste minister Baron Lyadeff (Jory) door een legertje zigeuners onder leiding van hun zingende koningin Melitza Hjos (Ellis) en ingenieur Anthony Allan (MacKay), die zich met de winning van aardolie bezighoudt. Een vermoeiende muzikale komedie naar de toneelproductie van Ivor Novello, die eigenlijk alleen maar geschikt is voor zijn fans. Ellis zingt: 'Glamorous Night', 'When The Gypsy Played' en 'Fold Your Wings', terwijl 'Anthem' door het koor ten gehore wordt gebracht; het zijn allemaal composities en liedjes van Novello. Het scenario Hugh Brooke en Dudley Leslie. Het camerawerk is van Fritz Arno Wagner. Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mary Ellis op televisie komt.

Reageer