Michael Bradsell: montage.
Er zijn 13 films gevonden.

Talk of Angels

1998 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1998. Romantiek van Nick Hamm. Met o.a. Polly Walker, Vincent Perez, Franco Nero, Marisa Paredes en Leire Berrocal.

De jonge Ierse Mary (Walker) ontvlucht halverwege de jaren dertig de politieke onrust in haar land en vertrekt naar Spanje. Daar komt ze echter terecht bij een familie die actief betrokken is bij de burgeroorlog. Het verhaal pretendeert meer dan er uiteindelijk wordt verteld: de Britse regisseur Hamm concentreert zich tezeer op romantische verwikkelingen en de schoonheid van zijn hoofdrolspeelster. In de fascinerende cast duiken onder meer Marisa Peredes (Todo sobre mi madre) en Francesco Rabal (een van Luis Buñuels favoriete acteurs) op. In de bijrollen valt op Frances McDormand (Fargo) als gouvernante en in die hoedanigheid een van Mary's collega's.

Martha, meet Frank, Daniel and Laurence

1998 | Romantische komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1998. Romantische komedie van Nick Hamm. Met o.a. Ray Winstone, Tom Hollander, Rufus Sewell, Joseph Fiennes en Monica Potter.

Als de amerikaanse Martha in een wanhopige bui naar London vertrekt, komt ze terecht in een wirwar van liefdesverwikkelingen. De drie vrienden Frank, Daniel en Laurence worden zonder het van elkaar te weten verliefd op Martha.

Wilde

1997 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Japan​/​​Duitsland 1997. Biografie van Brian Gilbert. Met o.a. Stephen Fry, Jude Law, Vanessa Redgrave, Jennifer Ehle en Gemma Jones.

De film gaat over de belangrijkste periode uit het leven van de grote Ierse schrijver Oscar Wilde (Fry), die leefde van 1854 tot 1900. De film begint op het moment dat hij Dublin in 1883 verlaat om zich in Londen te vestigen. Hij was getrouwd met Constance Lloyd (Ehle) en ze hadden twee kinderen. In de Britse hoofdstad krijgt Wilde eindelijk erkenning voor zijn werk. De rolprent eindigt in 1897 als hij na twee jaar hechtenis ontslagen wordt uit de gevangenis, waarin hij was beland wegens `losbandigheid`. De latente homoseksualiteit van deze gerespecteerde literator en huisvader wordt losgemaakt door de jonge Canadees Robbie Ross (Sheen) en komt tot volledige bloei als hij kennis maakt met de jonge, aantrekkelijke Lord Alfred Douglas (Law). Een verzorgde, ongekunstelde kostuumfilm, waarop de Britten patent lijken te hebben, maar ondanks de uitstekende vertolkingen en de prachtige vormgeving, blijft de film braaf, koel en afstandelijk. Hij haalt nergens het peil van THE TRIALS OF OSCAR WILDE van Ken Hughes uit 1960. Redgrave is heel goed als Speranza, Lady Wilde, de moeder van Oscar Wilde. Julian Mitchell baseerde zijn scenario op de biografie Oscar Wilde van Richard Ellmann. Mooie fotografie van Martin Fuhrer. Dolby Stereo Digital.

A Kiss Before Dying

1991 | Thriller, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1991. Thriller van James Dearden. Met o.a. Matt Dillon, Sean Young, Max von Sydow, James Bonfanti en James Russo.

In de eerste verfilming van Ira Levin's thriller A Kiss Before Dying was het de mannelijke hoofdrol die de geloofwaardigheid deels onderuit haalde, in deze tweede is het de tegenspeelster, Sean Young. Dillon is effectief genoeg als arme jongen Jonathan, die onschuldige herte-ogen heeft maar ondertussen zindert van niets ontziende ambities. Zijn droom is het miljoenenbedrijf Carlsson Copper in handen te krijgen. Daartoe versiert hij Thor Carlsson's dochter Dorothy (Young), en als zijn schema dreigt te mislukken vermoordt hij haar. Dorothy's tweelingzus Ellen, zonder veel onderscheid en eveneens houterig gespeeld door Young, biedt Jonathan een tweede kans om de familie te infiltreren.

Henry V

1989 | Historische film, Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1989. Historische film van Kenneth Branagh. Met o.a. Kenneth Branagh, Emma Thompson, Derek Jacobi, Paul Scofield en Robbie Coltrane.

De jonge Engelse koning Henry V (Branagh) kan op historische gronden aanspraak maken op de Franse troon. Wanneer de onderhandelingen hierover vastlopen besluit Henry met geweld zijn recht te verkrijgen. In de zomer van het jaar 1415 bindt het Engelse leger de strijd aan met de, veel beter uitgeruste, Franse troepen. Het regiedebuut van Kenneth Branagh is een uitstekende Shakespeare-verfilming geworden. Soms komt Branagh de acteur in conflict met Branagh de regisseur, maar het is in die laatste hoedanigheid dat hij de meeste indruk maakt. De kostuums werden bekroond met een Oscar.

Gothic

1986 | Fantasy, Biografie, Horror, Drama

Verenigd Koninkrijk 1986. Fantasy van Ken Russell. Met o.a. Gabriel Byrne, Julian Sands, Natasha Richardson, Myriam Cyr en Timothy Spall.

Zinsbegoochelende registratie van de nacht waarin Mary Shelley (Richardson) [KL]Frankenstein[KLE] schreef, in gezelschap van haar echtgenoot Percy Shelley (Sands), Lord Byron (Byrne) en Dr. Polidori (Spall). Deze laatste schreef diezelfde nacht trouwens [KL]The Vampyre[KLE], de voorloper van Dracula. Narratief is de film niet te volgen. De barokke en erotische sc[KA2]enes volgen elkaar in een razend tempo op, waardoor velen de film niet zullen waarderen. Maar wie zich thuis voelt in het vreemde, bombastische universum van Russell, wordt erdoor gefascineerd. Stephen Volk schreef het scenario, in onvergetelijke beelden omgezet door Mike Southon. Dezelfde historische nacht wordt eveneens aangehaald in THE BRIDE OF FRANKENSTEIN (1935), HAUNTED SUMMER (1988) en FRANKENSTEIN UNBOUND (1990).

Defence of the Realm

1985 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1985. Thriller van David Drury. Met o.a. Gabriel Byrne, Greta Scacchi, Denholm Elliott, Ian Bannen en Fulton Mackay.

Een politieke thriller, waarin Byrne als jouralist naam maakt door een spionnenschandaal te onthullen, waarbij de ex-minister van het kabinet betrokken is. De mysterieuze dood van een oude vriend en collega (gespeeld door de altijd goede Elliott), die van de onschuld van de minister overtuigd was, brengt Byrne in een nachtmerrie-achtige wereld van intriges en maskerades. Het prachtige script van Martin Stellman bevat dusdanig veel werkelijk gebeurde politieke schandalen, dat de film er beangstigend realistisch door wordt.

Venom

1981 | Horror, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1981. Horror van Piers Haggard. Met o.a. Klaus Kinski, Susan George, Oliver Reed, Nicol Williamson en Sarah Miles.

Internationaal misdadiger Jacques Müller (Kinski) poogt, samen met twee handlangers, een tienjarige jongen te ontvoeren wiens rijke ouders niet thuis zijn. De jongen is echter een liefhebber van exotische dieren, en hij heeft net van zijn opa een Zwarte Mamba gekregen, het dodelijkste reptiel ter wereld. Het beestje dwarsboomt de snode plannen. Aardige pulp vol zelfrelativerende humor. De beste B-acteurs werden ingehuurd, vooral Kinski is op z'n plaats in dit betere genrewerk. Het scenario vol plotgaten heeft zoveel vaart dat het niet moeilijk is om de vele onwaarschijnlijkheden te negeren. Dom, maar leuk.

The Duellists

1977 | Historische film, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1977. Historische film van Ridley Scott. Met o.a. Keith Carradine, Harvey Keitel, Christina Raines, Robert Stephens en Diana Quick.

Naar de roman van Joseph Conrad The Point Of Honour, draaide Scott in zijn debuutfilm een levenslange rivaliteit tussen twee Franse officieren, Bonapartist Carradine en de schermgrage ruziezoeker Keitel, tegen de achtergrond van de Napoleontische oorlogen. Het trage, maar indrukwekkende scenario werd geschreven door Gerald Vaughan-Hughes, terwijl Frank Tidy fungeerde als cameraman. Niettegenstaande het gezwollen slot is dit een zeer bezienswaardige film, die reeds zowat alle elementen bevat, die we in het latere werk van Scott zullen tegenkomen.

Jabberwocky

1977 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1977. Komedie van Terry Gilliam. Met o.a. Michael Palin, Max Wall, Deborah Fallender, John Le Mesurier en Annette Badland.

In de middeleeuwen wordt een Engels stadje geteisterd door een wreedaardig monster. Palin, die door zijn vader onterfd werd is in de stad om er zijn geluk te zoeken. De al te romantische prinses ziet in hem de man van haar dromen. Door haar zal Palin deelnemen aan het toernooi dat moet uitmaken wie de strijd tegen het monster moet opvatten. Je mag twee maal raden wie de (on)gelukkige is. Fragmentarisch zeer plezierig, maar over het algemeen ontsierd door vulgaire humor. De voorspelbare anachronismen zijn nog het grappigste. De film haalt niet het peil dat we van MONTY PYTHON gewend zijn. Gilliam en Charles Alverson baseerden hun scenario op een gedicht van Lewis Carroll. Terry Bedford fungeerde als cameraman.

Savage Messiah

1972 | Biografie, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1972. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Dorothy Tutin, Scott Antony, Helen Mirren, Lindsay Kemp en Peter Vaughan.

Goed doordachte, maar uitgesponnen kroniek over de platonische verhouding tussen beeldhouwer Henri Gaudier-Brzeska (Antony) die op de leeftijd van vierentwintig jaar in WO I stierf, en Sophia Brzeska (Tutin). Een overtuigend, indrukwekkend 'portret van de artiest als jongeman'. Scenario van Christopher Logue naar de roman van H.S. Ede.

The Music Lovers

1970 | Biografie, Drama, Muziek, Historische film, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1970. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Richard Chamberlain, Glenda Jackson, Christopher Gable, Max Adrian en Izabella Telezynska.

Deze barokke biopic over de Russische componist Tsjaikovski neemt het met de feiten van diens leven niet zo nauw. We zien hoe de flamboyante, homoseksuele musicus (gespeeld door Richard Chamberlain) vanwege zijn goede naam trouwt, maar met zijn gedrag zijn vrouw tot prostitutie brengt waarna ze uiteindelijk in het gekkenhuis eindigt. Russell (bij velen bekend van Tommy en Women in Love) presenteert het verhaal weinig subtiel: terwijl hij de beroemde Ouverture 1812 componeert ziet Tsjaikovski voor zich hoe het hoofd van een vriend door een kanonskogel wordt verpletterd.

Women in Love

1969 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1969. Drama van Ken Russell. Met o.a. Alan Bates, Oliver Reed, Glenda Jackson, Jennie Linden en Eleanor Bron.

Een cause célèbre, deze D.H. Lawrence-adaptatie van die andere Britse taboebreker: Russell. De film - die evengoed Men in Love had kunnen heten - vertelt met een stevige pot durf en pathos over de turbulenties van de zussen Gudrun en Ursula en hun respectievelijke liefdes, Gerald en diens boezemvriend Rupert. In een mijnstadje in de Midlands drijft het amoureuze viertal elkaar in het Interbellum tot woede, wanhoop en de rest. Seksuele explicietheid van het materiaal - naaktworstelscène met Bates en Reed trompettert herenliefde - zorgde voor gefronsde censorvoorhoofden. Oscar voor Jackson.