Ornella Vanoni

Acteur

Ornella Vanoni is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Concerto per l'Aids

1992 | Musical

Italië 1992. Musical van Adriana V. Borgonovo. Met o.a. Renzo Arbore, Mimmo Liguoro, Ornella Vanoni, Luca De Filippo en Lindsay Kemp.

Een reportage over concert gegeven in het kader van de strijd tegen AIDS. Deze avond vond plaats in de schitterende, pas gerestaureerde paleistuinen van Reggia di Caserta bij Napels, ten bate van Anlaids, de organisatie voor aidsonderzoek en - preventie. Elke optredende artiest spreekt zijn bezorgdheid er over uit. Mimmo Ligourno opent de avond met een speech en Renzo Arbore praat de show aan elkaar. Interessant zijn de vertolkingen van danser/mimespeler Lindsay Kemp, het Alvin Aily Dance Theatre, de Roemeense balletdanser George Jancu en de sopraan Maria Dragoni. Maar het paleis van Reggia di Caserta steelt toch de show.

Los Viajeros del atardecer

1979 | Sciencefiction

Italië/Spanje 1979. Sciencefiction van Ugo Tognazzi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Ornella Vanoni, Corinne Clery, José Luis Lopéz Vázquez en Manuel de Blas.

In de nabije toekomst is een echtpaar aan de beurt om verbannen te worden naar een Staatsreservaat bestemd voor diegenen die ouder zijn dan 49 jaar. Een volstrekt reactionaire film - een weerzinwekkende mengelmoes van aanhoudende dialogen en ziekelijk narcisme. Een van de slechtste films uit de geschiedenis van de cinema. Ook bekend als I VIAGGIATORI DELLA SERA.

L' Isola di Arturo

1962 | Drama

Italië 1962. Drama van Damiano Damiani. Met o.a. Reginald Kernan, Vanni de Maigret, Kay Meersman, Luigi Giuliani en Ornella Vanoni.

Een puber, wiens moeder in het kraambed stierf, adoreert zijn vader ondanks diens talrijke reizen waarbij hij zijn zoon alleen op het eiland achterlaat. Bij terugkeer van een reis heeft hij een zwanger kindbruidje bij zich, dat hij bij zijn zoon - die ongeveer even oud als haar is - achterlaat. De reizen blijken vanwege een homoseksuele verhouding te zijn met een dief, die later wordt gearresteerd. De vrouw van de dief redt hem van een dreigend schandaal, maar de ontgoochelde zoon verlaat het eiland. De dramatische confrontatie van jongeren met de weinig verheffende seksuele realiteit van de ouders is een geliefd Italiaans roman-thema, maar heeft bij de verfilming het nadeel dat de toeschouwer veel eerder dan de hoofdpersonen doorheeft wat er aan de hand is. Zo ook in deze overwegend fijngevoelige versie van Elsa Morantes roman, die alleen ècht overtuigt in de scène van de jongen en zijn stiefmoeder.

Romolo e Remo

1961 | Avonturenfilm

Italië 1961. Avonturenfilm van Sergio Corbucci. Met o.a. Steve Reeves, Gordon Scott, Virna Lisi, Massimo Girotti en Jacques Sernas.

De krijgsgod Mars heeft bij een Vestaalse maagd een tweeling verwekt die te vondeling is gelegd en gezoogd door een wolvin, opgevoed door een herder. Van hun goddelijke vader krijgen ze de opdracht om een nieuwe machtige stad te stichten. Vóór het zover is ontstaat rivaliteit en wordt Remus onbedoeld door zijn broer gedood, zodat Romolus de enige grondlegger van Rome zal zijn. Dit mystieke spektakel heeft met de ex-Hercules en ex- Tarzan een fysiek overtuigende rolbezetting. De film komt door de bekwame regie en verdere rolbezetting boven het gemiddelde in het genre. Ook bekend als DUEL OF THE TITANS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ornella Vanoni op televisie komt.

Reageer