Otto Tressler: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

April 2000

1952 | Muziek

Oostenrijk 1952. Muziek van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Hilde Krahl, Josef Meinrad, Otto Tressler, Curd Jürgens en Judith Holzmeister.

Deze film was een opdracht van de Oostenrijkse regering maar bepaald geen bijdrage aan de filmhistorie. Een verzameling bonte cabaretnummers moet het feit herdenken dat Oostenrijk in het jaar 2000 zijn geallieerde bezettingstroepen kwijtraakt. Scenario van Rudolf Brunngraber en Ernest Marboe. Camerawerk van Fritz Arno Wagner, Karl Löb en Sepp Ketterer.

Arlbergexpreß

1948 | Mysterie, Romantiek

Oostenrijk 1948. Mysterie van Eduard von Borsody. Met o.a. Paul Hubschmid, Elfe Gerhart, Ivan Petrovich, Hans Putz en Hugo Gottschlich.

Iemand die uit de oorlog naar huis terugkeert, wordt door de vondst van waardevolle sieraden in de verleiding gebracht, en gaat bijna te gronde, maar wordt gered door een trouwe serveerster. Naoorlogse film uit Oostenrijk met de spanning van een misdaadfilm, en avontuurlijke romantiek, die gedeeltelijk de tijdsgeest van toen volstrekt geloofwaardig weergeeft.

Opfergang

1944 | Drama

Duitsland 1944. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Irene von Meyendorff, Carl Raddatz, Franz Schafheitlin en Charlotte Schultz.

Een vrouw (Von Meyendorff) toont zich opofferingsgezind ten aanzien van de vriendin (S[KA3]oderbaum) van haar man, een Hamburgse reder (Raddatz). Na de dood van de vriendin komen man en vrouw dichter tot elkaar. Een nogal melodramatische film met een propagandistische ondertoon, maar goed geregisseerd en uitstekend geacteerd. Söderbaum die toen op het hoogtepunt van haar carrière was, is in werkelijkheid de echtgenote van regisseur Harlan.

Zwei glückliche Menschen

1943 | Komedie

Oostenrijk 1943. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Magda Schneider, Charlotte Daudert, Jane Tilden, Hans Thimig en Wolf Albach-Retty.

Een juristenechtpaar komt tot de ontdekking dat hun huwelijk niet bepaald ideaal is. In dit aardige blijspel zijn Schneider en Albach-Retty vooral op dreef wanneer ze in hun eigen echtscheidingszaak pleiten.

Kameraden

1941 | Historische film

Duitsland 1941. Historische film van Hans Schweikart. Met o.a. Willy Birgel, Martin Urtel, Otto Tressler, Rolf Weih en Karin Hardt.

De Pruisische majoor Karl von Wedell wordt ten tijde van Napoleon in Frankrijk als spion ter dood gebracht, maar zijn broer Heinrich smaakt het genoegen de nederlaag van de dictator mee te maken. Een nazi-propagandafilm in historische vermomming ter versteviging van de vaderlandsliefde.

Leinen aus Irland

1939 | Historische film

Duitsland 1939. Historische film van Heinz Helbig. Met o.a. Otto Tressler, Irene von Meyendorff, Rolf Wanka, Georg Alexander en Hans Olden.

Een intrigant tracht in het keizerlijke Oostenrijk van het parlement toestemming te krijgen om Iers linnen in te voeren. In deze onder invloed van Berlijn gemaakte, nogal saaie film uit het vrijwillig bij Duitsland aangesloten Oostenrijk moet het parlementaire stelsel het ontgelden. Ook niet vrij van antisemitische trekjes.

Ich bin Sebastian Ott

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Willi Forst. Met o.a. Willi Forst, Trude Marlen, Otto Tressler, Paul Hörbiger en Gustav Diessl.

Een thriller over een kunstvervalser, geregisseerd en gespeeld door Forst in nota bene een dubbelrol. Een alleraardigste, serieuze Krimi.

Prinzessin Sissy

1938 | Muziek

Duitsland​/​​Oostenrijk 1938. Muziek van Fritz Thiery. Met o.a. Traudl Stark, Paul Hörbiger, Gerda Maurus, Hansi Knoteck en Emil Stöhr.

De Romy Schneider-SISSY-films hadden een voorganger met de hartveroverende Traudl Stark als Sissy en met een liedje als `So blau wie du ihn haben willst, so kann der Himmel nicht sein`. Hertog Max helpt een afgebrand circus uit de nood waarna hij en kleine Sissy er ook nog in optreden al heeft koning Ludwig I (1825-1848) zoiets strikt verboden en voelt hij kleine Sissy er later over aan de tand om het naadje van de kous te weten. Het is de leukste, meest ongedwongen van alle Sissy-films. Het scenario is van Friedrich Forster Burggraf en Rudolf Brettschneider. Camerawerk van Georg Bruckbauer. In Oostenrijk v[KA1]o[KA1]or de Anschlu[KL19] (1938-1945) gedraaid en een week erna in première gegaan; dus een Duits-Oostenrijkse film!

Mädchenjahre einer Königin

1936 | Historische film

Duitsland 1936. Historische film van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Otto Tressler, Renée Stobrawa, Paul Henckels en Herbert Hübner.

Een van die aardige Jenny Jugo-komedies van Erich Engel uit de jaren 1930-1940. De jonge koningin Victoria van Engeland ontmoet de Duitse prins Albert en vindt in hem haar toekomstige gemaal. Scenarioschrijver Ernst Marischka filmde dit verhaal zelf zo'n twintig jaar later opnieuw in kleur.

Das Hofkonzert

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Douglas Sirk. Met o.a. Marta Eggerth, Johannes Heesters, Rudolf Klein-Rogge, Otto Tressler en Herbert Hübner.

Marta Eggerth als Biedermeier-zangeresje en Heesters als heerser van een vorstendommetje vinden elkaar als vader en dochter. Sirk draaide tegelijk een Franse versie onder de titel LE CHANSON DU SOUVENIR. Paul Verhoeven maakte acht jaar later een nieuwe versie in kleur: DAS KLEINE HOFKONZERT.

Episode

1935 | Drama

Oostenrijk 1935. Drama van Walter Reisch. Met o.a. Paula Wessely, Karl Ludwig Diehl, Otto Tressler, Erika Wagner en Friedl Czepa.

Om voor haar moeder te kunnen verbergen dat die haar vermogen kwijt is laat Valerie Gärtner zich voor haar vriendschap met een oudere man betalen. Uitstekend spel van Wessely te midden van een perfecte cast.

Wenn du jung bist, gehört dir die Welt

1934 | Muziek

Oostenrijk 1934. Muziek van Richard Oswald. Met o.a. Joseph Schmidt, Frieda Richard, S.Z. Sakall, Otto Tressler en Liliane Dietz.

Een tuinman is heimelijk verliefd op de dochter van een landgoedbezitter. Pas als hij een beroemde zanger is geworden durft hij haar zijn liefde te verklaren, maar moet dan tot de ontdekking komen dat ze allang een ander op het oog had. De eerste film die Oswald en Schmidt in Oostenrijk maakten, omdat ze in Duitsland niet langer welkom waren als joodse kunstenaars.