Heli Takala

Acteur

Heli Takala is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Eros ja Psykhe

1998 | Komedie, Drama, Romantiek

Finland 1998. Komedie van Timo Linnasalo. Met o.a. Antti Reini, Heli Takala, Markku Blomqvist en Tuija Vuolle.

Eros (Reini) en Psykhe (Takal) hebben een vakantieromance achter de rug. Psykhe is opnieuw aan het werk gegaan in de plaatselijke staalfabriek. In de herfst komt Eros opdagen. Morfpheus (Blomqvist), de vader van Eros, heeft ook een oogje op Psykhe, maar zij beweert zwanger te zijn van Eros. Die wil prompt dat zij abortus pleegt. Boos en teleurgesteld stapt Psykhe op de trein om weer naar haar eigen familie te gaan. Onderweg beseft zij dat zij niet zonder Eros kan en springt van de trein. Ondertussen heeft Morpheus aan Eros verteld dat zijn vriendinnetje dood is. Eros gaat troost zoeken in de armen van zijn moeder, Aphrodite (Vuolle). En Morpheus? Ja, zeker, die verleidt Psykhe... De Griekse mythologie en Homeros zijn nooit ver weg in script van Ilpo Tuomarila en regisseur Linnasalo. Psykhe (Psyche) is de personificatie van de menselijke ziel, Eros de god van de liefde, Morpheus de god van de dromen en Aphrodite godin der aardse en veile liefde. In Fins psychologisch drama is dit het verhaal van liefde en dood, van herinneringen en verlangens.

Vaiennut Kylä

1997 | Komedie, Actiefilm

Finland 1997. Komedie van Kari Väänänen. Met o.a. Taisto Reimaluoto, Taneli Mäkelä, Sari Havas, Vesa Vierikko en Juhani Niemelä.

Debuutfilm van Väänänen, bekend als acteur uit films van Aki en Mika Kaurismäki, met verhaal door hem geschreven en losjesweg gebaseerd op berucht moordgeval op Fins platteland in de jaren 1950. Nadat harde stadsagent zware fout heeft gemaakt wordt hij naar een dorp overgeplaatst. Hij moet de job overnemen van een oude agent die, naar hij spoedig merkt, omgekocht werd om een moordzaak, die achttien maanden eerder heeft plaatsgevonden, niet op te helderen. Het hele dorp beweert dat het meisje Annikki werd vermoord door een passant, iemand van buiten het dorp. Maar in haar dagboek leest de nieuwe smeris 'ik ben bang' als laatste woorden. Eigenhandig pluist hij uit wat achter deze collectieve opstelling van het lokale volkje schuilgaat. Best aardig mengsel van actie, suspense en een vleugje humor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Heli Takala op televisie komt.

Reageer