Joannick Desclercs

Regisseur

Joannick Desclercs is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Euroflics : Bleu privé

1991 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1991. Misdaad van Joannick Desclercs. Met o.a. Patrick Raynal, Bertrand Lacy, Jean-Michel Dupuis en Roland Bertin.

Raymond (Dupuis) steelt in een dure winkel een superplatte transistorradio en verstopt hem in zijn regenjas. Dan gaat hij naar het ziekenhuis, waar hij hem cadeau doet aan zijn vrouw, die op het punt staat te bevallen. Hij heeft gestolen uit geldgebrek en natuurlijk wordt hij gearresteerd. Maar waarom houden de Euroflics zich met zo'n onbenullig zaakje bezig? Ze hadden beter thuis kunnen blijven: voorspelbare intrige, onwaarschijnlijk scenario, stereotiepe personages, geen enkele psychologische diepgang - om maar eens wat te noemen.

Le Lyonnais: Le Massacre de la Saint-Thomas

1989 | Misdaad, Mysterie

Frankrijk 1989. Misdaad van Joannick Desclercs. Met o.a. Kader Boukhanef, Pierre Santini, Bernard Freyd, Michel Etcheverry en Bernard Waver.

Een priv[KA1]e-detective en een presentator die `s nachts op de radio te horen is, zijn op beestachtige wijze vermoord door iemand met de bijnaam `Krankzinnige muziekliefhebber`, overigens een fervent verstoorder van de piratenzenders. Commissaris Mazars (Freyd) vertrouwt het onderzoek toe aan S[KA1]elim (Boukhanev) en Morph[KA1]ee (Santini). Maakt deel uit van de zeer goed gemaakte serie Le Lyonnais, die zich afspeelt in de betreffende streek. Zij die het scenario en de dialogen hebben geschreven, deden dat met het een idee in hun achterhoofd, een van de twee hoofdrollen toe te vertrouwen aan een jonge Noordafrikaan, in wie andere immigranten zich zouden herkennen. Dat bevalt uiteraard niet iedereen in Frankrijk, maar hij kreeg een Fransman als teamgenoot.

Mort d'homme

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van Joannick Desclercs. Met o.a. Jacques Debary, Marc Eyraud, Jean-Pierre Sentier en Florence Giorgetti.

Een hoogleraar wordt vermoord gevonden in een klein hotel in de vallei van Chamonix. Commissaris Cabrol en zijn assistent gaan op onderzoek uit en ontdekken het geheime leven van het slachtoffer. Niet bijster origineel, maar degelijk gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joannick Desclercs op televisie komt.

Reageer