Hans Peter Kochenrath

Regisseur, Producer

Hans Peter Kochenrath is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Otto Preminger: Ein Portrait

1999 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1999. Documentaire van Wolfgang Jacobsen, Martin Koerber en René Perraudin. Met o.a. Ingo Preminger, Alan Adler, David Raksin, Ken Kaufman en Martin C. Schute.

Een oppervlakkig portret van Otto Preminger (1906-1986), een joodse Oostenrijker die zich een weg naar de top filmde in Hollywood. Hij groeide op in Wenen en droomde van een toneelcarri[KA2]ere. Max Reinhardt gaf hem de leiding over zijn gezelschap. De enige film die hij in Oostenrijk draaide, DIE GRO[KL29]E LIEBE (1931), werd een flop. Toch was dit visitekaartje voldoende om producer Joseph Schenck ertoe aan te zetten hem naar Hollywood te halen. Bij 20th Century Fox kwam hij onder de vleugels van Darryl F. Zanuck en hun haat/liefde verhouding werd een van de legendes van tinseltown. Daar hij zich niet kon plooien naar de eisen van de studio`s besloot hij begin jaren 1950 zijn eigen productiehuis op te richten. Meermaals daagt hij het Hays-office (de officiële censuurcommissie) flagrant uit. Otto's broer Ingo schetst een beeld van de eigenzinnige cineast die ook als acteur enkele opmerkelijke prestaties leverde. Onder de andere gastsprekers bevinden zich eveneens Otto's weduwe Hope Bryce-Preminger en Saul Bass, de tekenaar die de meeste van zijn films van een generiek voorzag. De drie regisseurs tekenden tevens voor het scenario. Commentaar werd ingesproken door Peter Simonischek en Till Hagen. Perraudin was tevens verantwoordelijk voor montage en fotografie.

Das Jiddische Kino

1983 | Documentaire

Duitsland 1983. Documentaire van Hans Peter Kochenrath, Ronny Loewy en Walter Schobert. Met o.a. Natalia Mikhoels, Jozef Green, Seymour Rechtzeit, Sharon Renivau en Hai Seiden.

De Jiddische film heeft veertig jaar lang bestaan. Hij is ontstaan dank zij Alexei Granowski, die rond 1915 in Rusland HET JOODSE GELUK maakte. Tot begin jaren 1950 werden er in Polen en Amerika tientallen Jiddische films gedraaid, waarvan er eigenlijk weinig tot ons doorgedrongen zijn. Deze films ontstonden vooral uit de rijke Jiddische literatuur en toneeltraditie. Deze veel te korte documentaire tracht de hedendaagse filmliefhebber een idee te geven van deze aparte filmkunst die volledig doordrongen is van de Joodse tradities. De makers praten met regisseur Jozef Green en acteur David Opatoshu, twee getuigen die nog over hun werk konden spreken. Fragmenten worden getoond uit HET JOODSE GELUK, DYBUK van Michal Waszynski (Polen 1937, de enige klassieker), PURIM (Polen 1937) en EEN BRIEF AAN DE MOEDER (Polen 1938), beiden van Jozef Green, TEVYA (USA 1939) van en met Maurice Schwartz (de populairste Jiddische acteur) en DIE KLIADSCHE (USA 1939) van Edgar George Ulmer, de enige cineast van de Jiddische film die carrière maakte in Hollywood. Kochenrath, Loewy en Schobert deden de research en schreven het scenario. Kirsten Krämer en Barbara Riedel stonden in voor de montage en de camera werd bediend door Horst Bendel, Joseph J. Friedman, Siegfried Ruster, Reiner Starke en Mario Vitale. In 1997 werd de documentaire gedeeltelijk herwerkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Peter Kochenrath op televisie komt.

Reageer