Sam Moore is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Rhythm, Country & Blues

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Hart Perry. Met o.a. Little Richard, Tanya Tucker, Gladys Knight, Al Green en Chet Atkins.

Een op zich interessant gegeven schiet tekort in informatie en entertainment, zodat niet meer overblijft dan een promotiefilmpje voor een nieuw album van MCA Records, Rhythm, Country & Blues genaamd. In deze special komen de invloed van country-hoofdstad Nashville en van Memphis, geboorteplaats van de blues, aan bod. Met behulp van oude opnamen wordt de geleidelijke versmelting van beide muzieksoorten in beeld gebracht, met commentaar van sterren uit beide genres. De nieuwe versies van klassieke songs in deze special en de duetten van country-artiesten met R&B-sterren komen niet echt uit de verf. Er zijn oude opnamen van Little Richard, Aretha Franklin, B.B. King en anderen, maar dat hebben we allemaal al eens eerder gezien. Wel geslaagd zijn de duetten tussen Travis Tritt en Patti LaBelle in 'When Something is Wrong With My Baby' en tussen Sam Moore en Conway Twitty tijdens de laatste opnamesessie van Twitty voor diens dood. Regisseur Perry verdient enige lof voor de compilatie van oude opnamen die, hoewel niet nieuw of onthullend, toch interessant zijn. De muziek van Don Was sluit goed aan bij de populaire songs uit beide genres.

Four Chords and Several Years Ago

1994 | Muziek

Verenigde Staten 1994. Muziek van Dick Carter. Met o.a. Huey Lewis, The News, Sam Moore en Lloyd Price.

In Chicago brengt de rock groep Huey Lewis and the News een ode aan vroeger tijden van Rock `n` Roll met assistentie van Sam Moore en Lloyd Price. De groep brengt gouwe ouwe maar ook enkele van hun meer recente hits. `The Heart of Rock and Roll` opent het concert en daarbij zitten oude zwart-wit opnamen van onder andere `Stagger Lee `, `Blue Monday`, `(She's) Some Kind of Wonderful', 'I Thank You', met Moore, 'Little Bitty Pretty One', 'Shake, Rattle and Roll', 'Searching for My Love', 'Personality' solo door Lloyd Price, en 'Just Because' samen met Price. Uit een meer recent verleden volgen 'The Power of Love', 'I Want A New Drug' en 'Function at the Junction'. De regie van Carter is direct en zonder franje, al is hij slim genoeg om zwart-wit opnames te laten afwisselen met die in kleur voor zowel oude als recente hits. Lewis is charmant en straalt warmte uit. Hij noemt de vroege jaren van rock 'n' roll een van de belangrijkste perioden voor de Amerikaanse populaire muziek. Hij heeft gelijk, want een halve eeuw later rock 'n' rollt men nog steeds.

Elvis Aaron Presley: The Tribute

1994 | Muziek

Verenigde Staten 1994. Muziek van Louis J. Horvitz. Met o.a. Carl Perkins, Travis Tritt, Faith Hill, Kris Kristofferson en Jerry Lee Lewis.

Een teleurstellend eerbetoon aan de King of Rock and Roll, mede geproduceerd door Elvis' ex-vrouw Priscilla Presley. Een en ander speelt zich af in de Pyramid Arena in Memphis, waar Elvis' oude gitarist Scotty Moore en drummer D.J. Fontana mogen opdraven op twee kleinere podia naast het hoofdpodium. Carl Perkins geeft een onberispelijke vertolking van 'Blue Suede Shoes', een song die hij zelf componeerde en opnam nog voor Elvis er een hit mee had. 'Always On My Mind' van Sam Moore is grandioos. Tussen de nummers door krijgen we terugblikken op Elvis' carrière te zien. Kristofferson, Tritt, Lewis, Faith Hill en John Cale van the Velvet Underground brouwen er weinig van. De Schotse band Wet, Wet, Wet krijgt met 'It's Now or Never' de meeste waardering van het publiek, en Iggy Pop warmt de show op met een gitaarversie van 'Rock It Up'. De regie is fantasieloos.