Dag Nordahl is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Budbringeren

1997 | Thriller, Komedie

Noorwegen 1997. Thriller van Pȧl Sletaune en Pål Sletaune. Met o.a. Robert Skjærstad, Andrine Sæther, Per Ergil Aske, Eli Anne Linnestad en Trond Høvik.

Roy, de hoofdpersoon in Budbringeren (Junk Mail), is een slonzige postbode die het niet zo nauw neemt met de erecode van de Noorse PTT. Hij besmeurt post, leest post en vernietigt post. Op een dag krijgt hij een bos sleutels in handen en breekt ermee in in het appartement van Line, een dove vrouw. Zij is niet thuis, dus eet hij uit haar koelkast en beluistert hij haar antwoordapparaat. 'Jij bent net zo verantwoordelijk als ik,´ zegt een mannenstem uit het apparaat. Line blijkt contacten te hebben met een crimineel en binnenkort Roy ook. Budbringeren is gegluur, spanning en romantiek op z´n Noors. Of zoals de Noren het zelf zeggen: 'Posten kommer kanskje fram´: soms komt avontuur in een klein pakketje. (VM/VPRO Gids)

Aldri mer 13!

1996 | Familiefilm

Zweden 1996. Familiefilm van Sirin Eide. Met o.a. Sofie Stange Cappeled, Martine Karlsen, Anne Krigsvoll en Svein Roger Karlsen.

Rikke is dertien. In Bea, het nieuwe meisje in haar klas, ziet ze een rivaal. Als ze elkaar op de proef gesteld hebben door te zien wie het 't langste kon volhouden, worden ze dikke vriendinnen. Door een serie smerige roddels en halve waarheden verwatert hun goede verstandhouding. Rikke heeft het gevoel dat Bea haar heeft laten vallen. Nu zijn ze elkaars concurrenten. Eerst op feestjes en dan met jongens. Vervolgens in het artistieke vlak. Intussen is Rikke's zus teruggekeerd van een reis naar Londen. Zij is tot over haar oren verliefd en Rikke heeft niks meer aan haar. Een film over de problemen van jonge tienermeisjes; op zijn Zweeds, dus heel openhartig. Scenario van regisseur Eide en Maureen Thomas. Fotografie van Kjell Vassdall.