Ljiljana Blagojevi[KA1]c

Acteur

Ljiljana Blagojevi[KA1]c is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Savior

1998 | Drama, Actiefilm, Oorlogsfilm

YU/Verenigde Staten 1998. Drama van Peter (Predrag) Antonijevic. Met o.a. Nastassja Kinski, Pascal Rollin, Catlin Foster, Dennis Quaid en Stellan Skarsgård.

Deze film gaat over de verschrikkingen van de oorlog en de bevrijding. Het is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het verhaal speelt in 1993 tijdens de Bosnisch-Servische afscheidingsoorlog. De film bevindt zich soms in het luchtledige en doet vagelijk denken aan het SF-avontuur ENEMY MINE (1985) van hoofdrol Quaid, hier in de rol van de Amerikaanse ex-commando Joshua Rose. Hij koestert een wrok tegen islamisten, die zijn vrouw Maria (Kinski) bij een terroristische aanslag in Frankrijk vermoord hebben. In voormalig Joegoslavi[KA3]e is hij huursoldaat onder de schuilnaam Guy. Hij wordt tegen wil en dank de beschermer van een jonge Servische moeder (Ninkovi[KA1]c), die een baby heeft na een verkrachting door een Bosnische moslim. De onverdraagbare Serven, die vol haat zitten, beschouwen dit als bloedschande en besluiten dat moeder en kind moeten sterven. Terwijl Guy ziet hoe er door zijn broodheren etnisch gezuiverd wordt, onderneemt hij een wanhopige poging om de vrouw en haar zuigeling te redden, maar hij is aan handen en voeten gebonden. Deze situatie en zijn verandering van een geharde krijger tot mens vormen de dramatische hoogtepunten in de film. Het scenario van Robert Orr ligt er duimendik bovenop en is iets te geforceerd. Het camerawerk is van Ian Wilson. Panavision.

Sjécaš Li Se Dolly Bell

1981 | Komedie

YU 1981. Komedie van Emir Kustirica. Met o.a. Slavko Štimac, Slobodan Aligrudi[KA1]c, Mira Banjac, Ljiljana Blagojevi[KA1]c en Pavle Vulisi[KA1]c.

De zestien-jarige [KA5]Stimac afkomstig uit een autoritair gezin (zijn vader) aan de rand van de stad Serajevo, neemt afscheid van zijn jeugd op een pijnlijke manier: de eerste liefdeservaring is met Blagojevi[KA1]c. Zij is Dolly Bell uit de titel; een waarlijke lellebel met een voormalige tuchthuisboef als souteneur. Ze wordt besmuikt bewonderd door alle opgeschoten jongens uit de buurt, alleen [KA5]Stimac is niet echt op de hoogte. Debuutfilm van Kusturica die in Veneti[KA3]e bekroond werd. Later zou hij nog meer naam maken met OTAC NA SLUZBENOM PUTU (Mijn vader is op dienstreis) en gold toen als regime- kritisch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ljiljana Blagojevi[KA1]c op televisie komt.

Reageer