Philippe Ducrest

Regisseur

Philippe Ducrest is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Deux hommes dans une valise

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Philippe Ducrest. Met o.a. Evelyne Grandjean, Darry Cowl, Rolande Kalis, Henry Guibet en Charlotte Leo.

Twee mannen maken vakantieplannen, zonder medeweten van hun vrouwen, die natuurlijk heel andere plannen hebben. Daar wordt de situatie uiteraard niet eenvoudiger op! Bewerking van een moeizaam toneelstuk van Peter Yeldham en Donald Churchill: ze zijn de Engelse humor vergeten óf er is iets mis met de vertaling - laten we het houden op het laatste. Loodzwaar camerawerk en klunzig acteerwerk maken de film eerder waardeloos dan

Treize à table

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Philippe Ducrest. Met o.a. Marthe Mercadier, René Camoin, Anne Wartel, Gérard Pichon en Claude Leblond.

Een verfilming van het beroemde blijspel van Marc-Gilbert Sauvajon (1953), een lachklassieker vol onvoorziene wendingen. Want het valt niet mee voor elkaar te krijgen dat er twaalf of veertien personen aan tafel aanschuiven, in plaats van dertien. Naar de toneelregie van Ren[KA1]e Clermont. Echter, de populaire toneelschrijver Sauvajon (overleden in 1984) schreef scenario`s voor een vijftigtal films en regisseerde er drie, waaronder MA POMME (1950) en, hoewel weinig talentvol, beschikt hij over een cinematografisch gevoel voor tempo. GEMIDDELD .

Y a-t-il un otage dans l'immeuble?

1988 | Komedie

Frankrijk 1988. Komedie van Philippe Ducrest. Met o.a. Christian Alers, Darry Cowl, Rolande Kalis, Liliane Gaudet en Frank-Olivier Bonnet.

Een schrijver leidt een saai leven en heeft zo'n lage dunk van zichzelf dat hij besluit een kogel door zijn hoofd te jagen. Op het moment dat hij de trekker wil overhalen, krijgt hij bezoek van zijn even wanhopige en sukkelige vriend. Met zijn tweeën proberen zij uit het dal te klimmen. De film is alles behalve triest, want het gaat hier om een bewerking van een stuk van Alain Reynaud-Fourton, dat meer weg heeft van een boulevardklucht dan van een tragedie. Waardeloos scenario, flauwe telefoongags en dialogen, grijnzend acteerwerk van 'has been' Darry Cowl en een banale regie. Het resultaat is wat we in vaktermen een flop noemen. Ondanks de verdiensten van de andere acteurs:

Chambre 17

1981 | Misdaad

Frankrijk 1981. Misdaad van Philippe Ducrest. Met o.a. Philippe Léotard, Anna Karina, François Perrot, Jacques Riberolles en France Anglade.

Een bizar misdaadverhaal waarin politie-inspecteur Léotard een ingewikkelde intrige moet ontrafelen rond een misdaadorganisatie. De bekende namen in de rolbezetting redden de film niet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philippe Ducrest op televisie komt.

Reageer