Hanjo Hasse is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Wer reißt denn gleich vorm Teufel aus?

1977 | Familiefilm, Actiefilm

DDDE 1977. Familiefilm van Egon Schlegel. Met o.a. Hans-Joachim Frank, Katrin Martin, Rolf Ludwig, Hanjo Hasse en Dieter Franke.

Een vrije bewerking van een sprookje van de gebroeders Grimm uit een grimmige, fantasieloze DDR-filmfabriek, waar men dit soort produkten aan de lopendeband vervaardigde. Het verhaal over een arglistige koning laat de toekomstige echtgenoot van zijn dochter een schier onmogelijke opdracht (drie blonde haren van de duivel halen) uitvoeren alvorens deze de prinses mag huwen, is wellicht te eng voor kleuterschoolgangertjes. Scenario van Manfred Freitag en Joachim Nestler. Camerawerk van Wolfgang Braumann.

Polizeiruf 110: Fehlrechnung

1974 | Misdaad

DDDE 1974. Misdaad van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep, Anne-Kathrein Kretschmar, Wolfgang Dehler en Dorit Gäbler.

In Erich Honeckers arbeidersparadijs kon je uitsluitend aan autobrandstof komen met bonnen en geldige autopapieren met een corresponderend nummerbord. Niettemin was er tijdens deze schaarste-economie een bloeiende zwarte handel in diesel, waarmee de betrokkenen een extra zakcentje verdienden wat ze weer heel hard nodig hadden om rond te komen. Eerlijk is zoiets niet, dus alle reden voor Leutnant Vera Arndt (G[KA3]ohler) om wegens dergelijke ongerechtigheid met Oberleuntnant H[KA3]ubner (Frohriep) en Leutnant Sabine Rohrberg (Kretschmar, alweer een goed geklede vrouwelijke overheidsfunctionaris aan wie niets ontbrak) om in te grijpen. En, hoe werd er gefraudeerd? De brandstof werd geadministreerd op auto's die allang in de sloop terecht waren gekomen. En, hoe kwam het aan het licht? Een van de kameraden moet er van zijn vriendin mee ophouden, maar de volgende dag krijgt hij een verdacht verkeersongeval - nou zo druk was het verkeer in Oost-Duitsland ook weer niet; dus viel het snel op. Een lelijke streep door de rekening van de zwendelaarsbende. Het belerende scenario is van Rudolf Böhm. Aflevering 25 werd redelijk bekeken in eigen land, want iedereen had weleens een zwart litertje van het vloeibare goud in zijn tank gestopt.

Das Mädchen auf dem Brett

1967 | Drama, Sportfilm

DDDE 1967. Drama van Kurt Maetzig. Met o.a. Christiane Lanzke, Hanjo Hasse en Klaus Piontek.

Een schoonspringster moet de teleurstelling verwerken over het mislukken van een belangrijke sprong. Gelukkig zijn er vriendelijke mensen die haar daarbij helpen.

Lebende Ware

1966 | Oorlogsfilm

DDDE 1966. Oorlogsfilm van Wolfgang Luderer. Met o.a. Marion van de Kamp, Horst Schulze en Hanjo Hasse.

Een middelmatige film over een huiveringwekkend onderwerp. In WO II bleken de Duitse bezetters in Hongarije niet ongenegen om tegen betaling van hoge bedragen sommige joden te behoeden voor transport naar de kampen.

An französischen Kaminen

1962 | Oorlogsfilm

DDDE 1962. Oorlogsfilm van Kurt Maetzig. Met o.a. Arno Wyzniewski, Angelika Domröse en Hanjo Hasse.

Een in Frankrijk gelegerde Duitse soldaat kiest de kant van het verzet, nadat hij ingezien heeft dat zijn meerderen het slecht met de mensheid voorhebben.

Der Fall Gleiwitz

1961 | Historische film, Oorlogsfilm

DDDE 1961. Historische film van Gerhard Klein. Met o.a. Hanjo Hasse en Herwart Grosse.

In Gleiwitz, tegenwoordig Gliwice in Polen, stond een Duitse radiozender. Hitler liet Duitsers, verkleed als Poolse soldaten, een aanval uitvoeren op deze installatie om daarmee een aanleiding te creëren voor een inval in Polen.