Gerard Tichy is acteur.
Er zijn 46 films gevonden.

Serpiente de mar

1984 | Horror, Avonturenfilm

Spanje/Verenigde Staten 1984. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Timothy Bottoms, Taryn Power, Ray Milland, Jared Martin en Carole James.

Omdat niemand hen gelooft gaan twee Spaanse vissers, een jonge Amerikaanse miljonaire en een excentrieke Portugese wetenschapper gezamenlijk een monsterachtige zeeslang te lijf. Deze slechte Spaans/Noordamerikaanse low-budget film heeft geen verbeeldingskracht, maar wél belachelijke special effects.

La Hoz y el Martínez

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Alvaro Sáenz de Heredia. Met o.a. Andrés Pajares, Silvia Tortosa, Jack Taylor, Gerard Tichy en Rafael Hernández.

Het verhaal rondom de persoonsverwisseling van een Russische afgevaardigde in Madrid. Een vreemde maar weinig geslaagde komedie, die weinig weg heeft van de films waarin Andrés Pajares gewoonlijk speelt.

La Bestia y la espada magica

1983 | Horror

Spanje 1983. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Sigheru Amachi, Beatriz Escudero, Yoko Fuji en Violeta Cela.

In deze laatste aflevering uit de serie films rond de Spaanse weerwolf Waldemar Daninsky, reist de tragische held, onder druk van de 16e eeuwse Inquisitie, af naar Japan in de ijdele hoop daar een geneesmiddel tegen zijn 'kwaal' te vinden. Niet zo zwak als de vorige films, maar nog steeds niet erg goed. Overigens wèl prachtig gefotografeerd door cameraman Julio Burgos. Ook bekend als LAS BESTIA Y LOS SAMURAIS en THE BEAST AND THE MAGIC SWORD.

Los Diablos del mar

1981 | Avonturenfilm

Spanje 1981. Avonturenfilm van Juan Piquer. Met o.a. Ian Sera, Frank Braña, Patty Shepard en Gerard Tichy.

Een schip wordt door zeerovers gekaapt. Een zeer slechte verfilming van de roman Un capitain de 15 ans van Jules Verne. Deze roman was daarvoor ook al door Jesus Franco verfilmd.

Maravillas

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Cristina Marcos, Enrique San Francisco, Francisco Merino en Jorge Rigaud.

Maravillas, de dochter van een wellustige oude man, wil de liefde leren kennen. Een pretentieuze en pseudo-intellectuele film, even willekeurig vaag als vervelend.

Strip-Tease

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Germán Lorente en German Lorente. Met o.a. Terence Stamp, Corinne Clery, Fernando Rey, Pilar Velázquez en Verónica Miriel.

Een regisseur in crisis: zijn zondige minnares en haar vader besluiten een actrice in retraite, die ooit stripteaseuse was, te onderwerpen en te vernederen. Een hoogdravend erotisch melodrama met veel effectbejag, dat slechts met grote inspanning door de acteurs gered wordt.

La isla misteriosa

1973 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Spanje/Frankrijk/Italië/Kameroen 1973. Avonturenfilm van Juan Antonio Bardem en Henri Colpi. Met o.a. Rik Battaglia, Gerard Tichy, Ambroise Bia, Vidal Molina en Gérard Tichy.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog weten Noordelijke gevangenen een ballon op de Zuidelijke troepen te veroveren en te ontsnappen. Na een storm boven de Stille Oceaan landen ze op een schijnbaar onbewoond eiland dat echter geregeerd wordt door de geheimzinnige Kapitein Nemo. Deze Jules Verne-verfilming probeert in beeld de charme en poëzie van de oude boekillustraties te bereiken, maar de verwarde opbouw van het scenario - de film werd samengesteld uit een langere tv-serie - en de matige rolbezetting doen het avontuur onvoldoende recht. De lang uitgestelde en suggestief voorbereide verschijning van Nemo wordt door Sharif een anti-climax.

Ricatto alla mala

1972 | Drama

Italië/Frankrijk/Spanje 1972. Drama van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Christopher Mitchum, Olivia Hussey, Karl Malden, Raf Vallone en Claudine Auger.

De jonge Amerikaan Christopher (Mitchum) spoort een machtige gangster op in Spanje, die de dood van zijn ouders op zijn geweten heeft. Hij ontvoert de dochter van de gangster (Hussey) en houdt haar in een woonboot verborgen. Na enige tijd worden ze verliefd en hij doodt haar vader niet. Malden wordt vanuit de VS gestuurd om Mitchum gevangen te nemen, maar als hij ziet hoe verliefd het jonge stel is, laat hij hen gaan. Wanneer hij terugkeert naar de VS wordt hij neergeschoten door de gangsters die hem hadden ingehuurd. Mooie locaties, goede actiescènes en Mitchum en Hussey vormen een uitzonderlijk liefdespaar. Ook bekend als SUMMERTIME KILLER.

La Orgia de los muertos

1971 | Horror, Mysterie

Spanje 1971. Horror van José Luis Merino. Met o.a. Stan Cooper, Dyanik Zurakowska, Maria Pia Conte, Paul Naschy en Charles Quiney.

Een student heeft een kasteel geërfd van een overleden oom en treft daar een geheimzinnige geleerde die met elektrostralen doden weer tot leven brengt, die op hun beurt zich weer wreken op hun nabestaanden. Een nogal bekwaam gemaakte horrorfilm zonder veel oorspronkelijkheid, maar met een romantische barok net als de Hollywood B-films uit de jaren veertig. Een aandachttrekkende bijrol van Naschy als fetisjistisch en necrofiel manusje-van-alles, beter en verassender dan in zijn latere stervehikels.

The Day the Hot Line Got Hot

1969 |

Verenigde Staten 1969. Etienne Périer. Met o.a. Charles Boyer, George Chakiris, Dominique Fabre en Gerard Tichy.

Lege poging tot actualiteit met geheimagenten die de hot-line tussen Washington en Moskou proberen te verstoren en een internationale crisis veroorzaken.

Cuadrilátero

1969 | Drama, Sportfilm

Spanje 1969. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Legrá, José María Prada, Rossana Yanni en Gerard Tichy.

Verbitterd door afgunst organiseert een bokspromotor een wedstrijd tussen twee boksers die met elkaar bevriend zijn. Een smerig en onbetekenend melodrama met een jazzband die werd samengesteld door de regisseur Jesús Franco.

Tonnèrre sur l'Océan Indien

1966 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Spanje/Italië/Frankrijk 1966. Avonturenfilm van Sergio Bergonzelli. Met o.a. Gérard Barray, Antonella Lualdi, Geneviève Casile, Terence Morgan en Gianni Esposito.

Het vervolg op SURCOUF, LE TIGRE DES SEPT MERS/SURCOUF, L`EROE DEI SETTI MARI (1966) van dezelfde regisseur(s) dat men overigens niet hoeft te hebben gezien. Surcouf (Barray) krijgt van Napoleon (Esposito) de opdracht om geheime documenten buit te maken op de Britse vloot in de Indische Oceaan. De daardoor nog aangewakkerde vete met Lord Blackwood (Morgan) zou hem noodlottig geworden zijn zonder de steun van zijn oude vlam, Lady Blackwood. Dit nieuwe avontuur dat zich afspeelt in het zicht van de haven van Mahé, voegt niets toe aan deel I, dat óók al weinig dynamisch en verrassend is uitgevallen. Roy Rowland voerde regie over de internationale versie. Het scenario is van José Antonio de la Loma, Gerarld Savery, Giovanni Simonelli, Georges de La Grandière naar het verhaal, dat hij met Jacques Séverac schreef. Het camerawerk is van Juan Gelpi, die de kijker onthaalt op mooie beelden van de zee. Eastmancolor.

Superargo contro Diabolikus

1966 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Italië 1966. Avonturenfilm van Nick Nostro. Met o.a. Ken Wood, Mónica Randall, Loredana Musciak, Gerard Tichy en Francisco Castillo Escalona.

Een soort Superman met buitenissige kracht wordt geheim agent en schakelt de schoft Diabolikus uit, die de wereld wilde domineren. Infantiel in beeld gebracht, in de stijl van beeldverhaal, niet voor luie lezers, maar wel voor luie kijkers.

Sangre sobre Texas

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Alberto De Martino. Met o.a. Richard Harrison, Gerard Tichy, Fernando Sancho, Massimo Serato en Mónica Randall.

Een cowboy zint op wraak. Het klassieke onderwerp van de spaghetti-western - hier gebruikt in een middelmatig produkt uit dat genre.

Quattro dollari di vendetta

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Alfonso Balcazar. Met o.a. Robert Woods, Angelo Infante, Dana Ghia, Antonio Casas en Jose Martin.

De Burgeroorlog is voorbij en officier Woods krijgt de opdracht om door het Zuiden geslagen goudstukken naar Washington te brengen. De opdracht dient geheim te blijven. Hij vertelt het echter aan zijn vriend, Infante. Ze zijn op hetzelfde meisje (Ghia) verliefd en willen haar antwoord. Zij kiest voor Woods. Onderweg wordt Woods overvallen en het goud wordt gestolen. Hij wordt van verraad beschuldigd. Hij weet te ontsnappen om de ware verrader te zoeken. Bruno Corbucci (zelf regisseur van spaghetti-westerns) schreef het scenario samen met Gianni Grimaldi.

Le Solitaire passe à l'attaque

1966 | Actiefilm, Komedie

Spanje/Frankrijk 1966. Actiefilm van Ralph Habib. Met o.a. Roger Hanin, Jean Lefebvre, Sophie Agacinski, Teresa Gimpera en Gerard Tichy.

Een Franse geheim agent in Barcelona heeft één van de drie microfilms met de formule van een atoomwapen weten te redden, maar wordt door een overgekomen collega vermoord aangetroffen. Als bezitter van de film wordt deze nu naar het leven gestaan, waarbij een persfotografe en de minnares van de hoofdverdachte zijn avonturen verder compliceren. Dit typerend voor de jaren zestig geheim-agentenavontuur is - ondanks halfhartige pogingen tot parodistische humor - weinig fantasierijk uitgevallen, hoewel Hanin zich dapper weert.

Sfida a Rio Bravo

1965 | Western

Italië/Frankrijk/Spanje 1965. Western van Tulio Demicheli. Met o.a. Guy Madison, Madeleine Lebeau, Gerard Tichy, Fernando Sancho en José Greci.

Waarschijnlijk heeft geen enkele andere Europese western zoveel verschillende titels. Madison is de befaamde Wyatt Earp die in deze film een einde maakt aan het bandietendom in de stad Rio Bravo, en hij doet dat met elan. Een zeer onderhoudende western met Madison in een goede rol.

100.000 (Centomila) Dollari per Ringo

1965 | Western

Spanje/Italië 1965. Western van Alberto De Martino. Met o.a. Richard Harrison, Gerard Tichy, Fernando Sancho, Guido Lollobrigida en Massimo Serato.

Een jongen overleeft de moordpartij waarbij zijn moeder om het leven komt. De dader wordt later een machtig man. Maar dan doet de - inmiddels volwassen geworden - Ringo zijn entree. Hij weet de moord op zijn moeder te wreken met hulp van de indianen.

Un Tiro por la espalda

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van Antonio Román. Met o.a. Ivonne Bastien, Alberto de Mendoza, Manuel Arbó en Gerard Tichy.

Een vrouw slaat op de vlucht voor de mysterieuze mensen die haar willen vermoorden. Dom en alledaags.

Playa de Formentor

1964 | Romantiek

Spanje 1964. Romantiek van Germán Lorente. Met o.a. Gebriele Tinti, Margit Kocsis, Soledad Miranda en Gerard Tichy.

In een luxe badplaats ontbrandt een onmogelijke liefde. Zo begon regisseur Lorente zijn pogingen om het 'moderne' milieu van de toenmalige Europese cinema na te apen. Er ontspint zich een suggestieve tegenstelling tussen de vrouwelijkheid van Miranda en die van Kocsis.

El niño y el muro

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Daniel Gélin, Nino del Arco, Yolanda Varela, Linda Christian en Jorge Rigaud.

De bal waarmee een kind voor de Berlijnse muur speelt komt in de oostelijke sector terecht. Een slappe en dubbelzinnige weergave van een brandende kwestie.

Senda torcida

1963 | Thriller

Spanje 1963. Thriller van Antonio Santillán. Met o.a. Marta Padován, Víctor Valverde, Gerard Tichy en Miguel Ligero.

Een jongen wordt door zijn verraderlijke minnares tot de misdaad overgehaald. Een armzalige Spaanse weergave van de Amerikaanse mythe van de vamp.

La Reina del Chantecler

1963 | Musical, Drama

Spanje 1963. Musical van Rafael Gil. Met o.a. Sara Montiel, Alberto de Mendoza, Luigi Giuliani, Milagros Leal en Amelia de la Torre.

Een Music hall-vedette anno 1916 wordt bedrogen door haar minnaar en vindt een nieuwe, volkse aanbidder in het publiek, maar weet niet te kiezen tussen huwelijk en succes. De geliefde verongelukt en de ster wijdt zich geheel aan haar muzikale loopbaan en neemt zonder illusies haar vroegere minnaar terug. Een muzikale smartlap zoals er reeksen werden gemaakt rond de Spaanse ster Montiel, die mooi mag zijn, veel moet zingen en af en toe decoratief kan lijden.

Gli Invincibile sette

1963 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1963. Avonturenfilm van Alberto De Martino. Met o.a. Tony Russel, Massimo Serato, Helga Liné, Gerard Tichy en Renato Baldini.

Broers komen 400 jaar vòòr Christus in opstand tegen een tiran, die hun moeder heeft vermoord en de geliefde van een van beiden ontvoerd, met behulp van uit de slavernij bevrijde misdadigers die over uitzonderlijke kracht beschikken. Deze avonturenfilm heeft vaart en tot in het parodistische opgeblazen spectaculaire heldendaden waardoor hij zich - ondanks verdere middelmatigheid - onderscheidt van andere films in het genre.

Casablanca, nid d'espions

1963 | Thriller, Oorlogsfilm, Muziek

Frankrijk/Spanje/Italië 1963. Thriller van Henri Decoin. Met o.a. Sara Montiel, Maurice Ronet, Franco Fabrizi, Leo Anchoriz en Gerard Tichy.

Een Franse politie-inspecteur in Casablanca 1942 wordt verliefd op een nachtclubzangeres, wier minnaar als verrader door het verzet is gedood. Een gestapo-commandant manipuleert haar om via haar aanbidder zich in het Franse verzet te infiltreren. Een pittoreske, maar onevenwichtige film die het gebruikelijke muzikale Montiel-vehikel combineert met een oorlogsthriller, maar die ondanks de beweeglijke regie stagneert in de verplichte zangnummers - onder andere: 'La vie en rose' - terwijl de plot zich zonder veel verrassingen ontwikkelt.

Los Culpables

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van José María Forn. Met o.a. Susana Campos, Yves Massard, Tomás Blanco en Gerard Tichy.

Een man heeft besloten zijn eigen dood te ensceneren om onder een andere naam in Zwitserland een nieuw leven te beginnen. Dan echter blijkt hij echt dood te zijn. Een achtenswaardige film die echter op geen enkele wijze uitsteekt boven het oorspronkelijke theaterstuk.

La Muerte silba un blues

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. Conrado San Martín, Danik Patisson, Perla Cristal, Georges Rollin en Fortunio Bonanova.

Een detective moet een verdorven miljonair ontmaskeren. De eerste keer dat Jesús Franco zich heeft gewaagd aan het exotische detectivegenre, zoals dat te zien valt in MR. ARKADIN en THE LADY FROM SHANGHAI, beide van Orson Welles is dan ook duidelijker zichtbaar dan gewoonlijk. Een zeer bezienswaardige film met veel atmosfeer.

La Cara del terror

1962 | Horror

Spanje 1962. Horror van William Hale en Isidoro Martínez Ferry. Met o.a. Lisa Gaye, Fernando Rey, Virgilio Teixeira, Emilio Rodríguez en Gerard Tichy.

Een jonge vrouw, die een gelaat heeft dat is overdekt met brandwonden, ontdekt tot haar schrik dat de medicijnen slechts tijdelijk uitkomst bieden... In de lijn van vroegere horror- successen (LES YEUX SANS VISAGE, GRITOS EN LA NOCHE). Een sympathieke, beschaafde film, hoewel hij niet onafgebroken boeit en geen enkele verbeeldingskracht bezit. De moeite van het vermelden waard is de schoonheid van Gaye, zuster van Debra Paget.

Happy Thieves

1962 | Komedie, Misdaad

Duitsland/Spanje 1962. Komedie van George Marshall. Met o.a. Rex Harrison, Rita Hayworth, Joseph Wiseman, Grégoire Aslan en Alida Valli.

Harrison steelt een beroemd schilderij van Velazquez, en vervangt het met een vervalsing. Dan wordt hij gedwongen het onmogelijke te doen: uit het stedelijke museum te Madrid een beroemde Goya te verwisselen. Met behulp van zijn vriendin Hayworth en vriend Wiseman lukt het hem. Ongelukkig samenbrengen van een sterduo; niet op hun plaats in een diefstalfilm. Scenario van John Gay naar een roman van Richard Condon. Camerawerk van Paul Beeson.

7 espartenos

1962 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1962. Avonturenfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Richard Harrison, Loredana Nusciak, Gerard Tichy en Barta Barry.

Een Spartaanse held verzet zich met de hulp van zes makkers tegen de plaatselijke tiran. Een van de slechtste historische films over de Grieken uit de geschiedenis van de cinema.

King of Kings

1961 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1961. Drama van Nicholas Ray. Met o.a. Jeffrey Hunter, Siobhan McKenna, Robert Ryan, Hurd Hatfield en Viveca Lindfors.

'I was a teenage Jesus', zo werd deze film in 1961 spottend genoemd. Omdat regisseur Ray vaak over tieners filmde (Rebel Without a Cause) en vooral omdat hoofdrolspeler Jeffrey Hunter als Jezus zo jong en modieus oogde. Hoe leuk de spot ook is, feit is dat King of Kings een serieuze en mooie verfilming is van de tweede helft van de Bijbel. Ondersteund door sterke muziek van Oscarwinnaar Miklós Rózsa, widescreen ansichtkaartbeelden van Milton Krasner (All about Eve), een prima bijcast (onder andere Ryan als Johannes de Doper) en met Orson Welles als verteller, schetst Ray een aannemelijk portret van een verlichte man die in zijn tijd revolutionair bezig was.

Un Angel tuvo la culpa

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Luis Lucía. Met o.a. José Luis Ozores, Emma Penella, Amparo Rivelles, Roberto Camardiel en Alfredo Mayo.

Een dwaas, op wiens naam een groot bedrag op de bank is gestort, besluit uiteindelijk de bankbiljetten te verdelen onder de behoeftigen. Deze onduidelijke sociale komedie wordt bevolkt door in Spanje bekende acteurs en werd gemaakt door een populaire hoewel middelmatige regisseur.

Curra veleta

1958 | Musical

Spanje 1958. Musical van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Valeriano León, Gerard Tichy en Manuel Arbó.

Een jonge Andalusische vrouw erft een mooie Spaanse gitaar van een in Amerika overleden familielid. Een typische Spaanse volksfilm uit de jaren vijftig.

4 en la frontera

1957 | Avonturenfilm

Spanje 1957. Avonturenfilm van Antonio Santillán. Met o.a. Frank Latimore, Adriano Rimoldi, Armando Moreno, Danielle Godet en Juan de Landa.

Een kapitein van de Guardia Civil doet zich voor als dagloner om een einde te maken aan een net van wapenhandelaars. Een onopvallende film met een kosmopolitische rolverdeling.

Miedo

1956 | Misdaad

Spanje 1956. Misdaad van Leon Klimowsky. Met o.a. Antonio Vilar, Silvia Morgan, Lída Baarová en Gerard Tichy.

Een ingenieur aarzelt bij het idee zijn kamaraden te helpen bij een diefstal die zij van plan zijn te plegen. Een ruwe, zwakke film, hoewel te prefereren boven de produkties die deze regisseur later maakte.

Hospital general

1956 |

Spanje 1956. Carlos Arévalo. Met o.a. Silvia Morgan, Ferdinand Anton, Julia Martínez en Gerard Tichy.

De liefdesgeschiedenis die ontstaat tussen een psychiater en een patiënte. Een waardeloze film.

El Frente infinito

1956 | Oorlogsfilm

Spanje 1956. Oorlogsfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Adolfo Marsillach, Gerard Tichy en Josefina Güell.

Een priester moet in de Burgeroorlog op militaire wijze ingrijpen. Een denigrerend, geëxalteerd smaadschrift uit het Franco tijdperk.

Nunca es demasiado tarde

1955 | Misdaad

Spanje 1955. Misdaad van Julio Coll. Met o.a. Gerard Tichy, Margarita Andrey en Isabel de Pomés.

Een gangster, geschrokken door het misdrijf dat hij onopzettelijk heeft gepleegd, neemt de wijk naar zijn geboortedorp, terwijl hij achternagezeten wordt door zijn oude kornuiten. Een aanvaardbare thriller van een cineast die in dit genre zijn beste films heeft gemaakt.

Los Ases buscan la paz

1954 | Biografie, Sportfilm

Spanje 1954. Biografie van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Kubala, Irán Eory, Gerard Tichy en Antonio Ozores.

De film verhaalt de rampspoed van de Hongaarse voetballer Kubala (door hem zelf gespeeld), die voortdurend wordt geïntimideerd door de communisten om te spioneren als hij moet spelen. Een belachelijke en bijna surrealistische combinatie van biografie, spionage, voetbal en koude oorlog.

Lo que nunca muere

1954 | Oorlogsfilm, Drama

Spanje 1954. Oorlogsfilm van Julio Salvador. Met o.a. Conrado San Martín, Vira Silenti, Gerard Tichy, Marion Mitchel en Conrado San Martin.

Twee broers die door een familietwist uit elkaar gegaan zijn staan elkaar in de oorlog naar het leven zonder het te weten. Een belachelijk melodrama.

El Beso de Judas

1954 |

Spanje 1954. Rafael Gil. Met o.a. Rafael Rivelles, Francisco Rabal, Gerard Tichy en Fernando Sancho.

De film verhaalt het lijden van Christus in de geschiedenis van de intrigant Judas. Weer een van die religieuze films diegemaakt werden in het Spanje van de jaren vijftig.

Pasaporte para un ángel

1953 |

Spanje 1953. Javier Setó. Met o.a. Silvia Morgan, Otto Sirgo, Gerard Tichy en Maruchi Fresno.

Een Sovjet-spion die in Spanje opereert verloochent zijn opdracht. Een Koude Oorlogs-komedie in de vorm van een Spaanse smartlap.

La Guerra de Dios

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Claude Laydu, Francisco Rabal, Fernando Sancho en Gerard Tichy.

De inspanningen die een jonge priester zich getroost om de klassenhaat te verzachten. Een demagogische en beschamende film.

La Llamada de Africa

1952 |

Spanje 1952. César Fernández Ardavín. Met o.a. Tomás Blanco, Gerard Tichy, Angel Picazo en Mayrata O'Wisiedo.

Buitenlandse spionnen bespieden de bouw van een luchthaven in het Spaanse West-Afrika. Deze beschamende kolonialistische xenofobie is kenmerkend voor de jaren van de Koude Oorlog.

Manchas de sangre en la Luna

1951 | Thriller

Verenigd Koninkrijk/Spanje 1951. Thriller van Edward Dein en Luis Arquina. Met o.a. José Bódalo, Honor Blackman, Gerard Tichy en Francisco Viñals.

Een moordenaar wil wraak nemen op het paar dat hem verried. Een eigenaardige Spaans-Engelse co-produktie, en in zoverre een interessante film.

Barco sin rumbo

1951 | Avonturenfilm

Spanje 1951. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Gerard Tichy, Margarita Alexandre, Emma Penella en Luis Arroyo.

Een groep bannelingen uit Midden-Europa bemerkt in deze slimme avonturenfilm dat de boot die hen naar Amerika brengt ook een lading klandestiene wapens herbergt. De regisseur is er nimmer in geslaagd erkenning te krijgen.