Matej Hádek

1975 Acteur

Matej Hádek (1975) is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Jan Hus

2015 | Historische film, Drama

Tsjechië 2015. Historische film van Jirí Svoboda. Met o.a. Matej Hádek, Jan Dolanský en Vladimír Javorský.

Aan het einde van de 14de eeuw wilde prediker Jan Hus uit Praag de kerk van binnenuit hervormen, waarbij hij op erg veel tegenstand stuitte. 2-delige tv-film.

O trech ospalych princeznach

1998 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1998. Familiefilm van Svatava Simonová. Met o.a. Tereza Grygárova, Sabina Králová, Sárka Ullrichová, Matey Hádek en Viktor Preiss.

Dit is het sprookje van de drie huwbare prinsessen die overdag verveeld en vermoeid zijn, maar de ganse nacht lijken te kunnen dansen. Mandenmaker Peter (Hádek) wordt verliefd op de jongste en met de hulp van een goede fee zorgt hij ervoor dat het drietal weer normaal wordt, zodat de koning zich geen zorgen meer hoeft te maken over hun lusteloze gedrag. Het scenario is van Jana Knitlová. Het camerawerk is van Jiri Kadanka.

Cesta pustým lesem

1998 | Drama

Tsjechië 1998. Drama van Ivan Vojnár. Met o.a. Václav Koubek, Pavel Landovský, Jana Dolanská, Jíří Soukup en Eliska Sirová.

Dr. Holoubek (Koubek), een jonge tandarts, verlaat Wenen, de hoofdstad van de Hongaars-Oostenrijkse monarchie, vlak voor het uitbreken van WO I (1914-18) en strijkt neer in een nietig dorpje in Bohemen (tegenwoordig Tsjechi[KA3]e). Hij observeert als een buitenstaander de dorpelingen die zich onderscheiden met roddel, kleingeestigheid, onhebbelijkheid, hebzucht, chantage, overspel, warmte, genegenheid, eerlijkheid e.d. Hij ontmoet de oprechte Hudlerov[KA1]a (Dolansk[KA1]a), een weduwe die getekend is door het zware leven, een opstandige zoon heeft en samenleeft met postbode Kokesch (Landovsk[KA1]y) en de mooie Anna (Sirová), die alle macho's uit het dorp het hoofd op hol brengt. Kokesch laat Hudlerová zitten voor een ander en de dorpsintriges en al dat kleine leed worden overschaduwd door de gebeurtenissen van de oorlog. Vojnár's film is traag, dromerig en poëtisch. Het feit dat hij zich bekwaamd heeft in documentaires is te merken aan de precisie waarmee hij zijn onbenullige personages waarneemt en portretteert. Helaas liep het publiek voor deze in zwart-wit gedraaide film niet warm en wisten de critici er geen raad mee. Het scenario is van Ivan Arseniev en het camerawerk is van Jaromír Kačer. Geproduceerd met fondsen van de Tsjechische tv en Duitse zender ZDF.

The way through the bleak woods

1997 | Experimenteel

Tsjechië 1997. Experimenteel van Ivan Vojnár. Met o.a. Matej Hádek, Karel Pospíshil, Jiri Soukup, Jana Dolanská en Pavel Landovský.

De jonge Weense tandarts Holoubek vestigt zich in een afgelegen dorp in het Boheemse Woud om er een praktijk te beginnen. Hij maakt kennis met een geïsoleerde dorpsgemeenschap waarin de bewoners op elkaar zijn aangewezen. Holoubek woont in bij de afgetobde weduwe Hudlerová en haar rusteloze zoon Victor. Zij heeft een verhouding met de postbode Kolesh, een harteloze kerel. Holoubek leert ook de lieflijke en verleidelijke Anna kennen, van wie de dorpelingen zeggen dat zij het houdt met iedere man die maar wil, en bezoekt een oude zonderling die zich heeft teruggetrokken in een hutje aan de rand van het bos. De jonge tandarts observeert de spanningen tussen de excentrieke dorpsbewoners aanvankelijk van een afstand maar raakt meer en meer betrokken bij de ontwikkelingen in de dorpse microkosmos. THE WAY THROUGH THE BLEAK WOODS (1997) speelt zich af aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, wanneer Bohemen deel uitmaakt van de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. Er wonen verschillende nationaliteiten waarvan de Sudetenduitsers de meerderheid vormen. Vojnár suggereert dat de verschillende etnische groepen harmonieus met elkaar omgaan. THE WAY THROUGH THE BLEAK WOODS eindigt met documentaire beelden uit de Eerste Wereldoorlog, die een einde zou maken aan de Habsburgse Monarchie. Een periode van onschuld werd hiermee definitief verleden tijd. De regisseur geeft echter ook een tijdloze schets van het plattelandsleven als een in zich gesloten wereld.

O trech ospalých princeznách

1997 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1997. Familiefilm van Svatava Simonová. Met o.a. Matej Hádek, Tereza Grygarová, Sabina Králová, Sárka Ullrichová en Viktor Preiss.

De koning (Preiss) begrijpt niet waarom zijn dochters Lina (Grygarov[KA1]a), Klara (Kr[KA1]alov[KA1]a) en Maria (Ullrichov[KA1]a) altijd zo verschrikkelijk moe zijn. Ze zijn te moe om op te staan, te moe om zich aan te kleden, te moe om te eten, te moe om op te zijn, te moe om trouwgrage prinsen te ontvangen enz. `s Ochtends staan er wel bijna geheel versleten dansschoentjes voor hun slaapkamerdeuren. Dansen ze soms de ganse nacht? De koning vaardigt een dansverbod uit en plaatst schildwachten voor de deuren van hun vertrekken. Het lijkt niet te helpen totdat de mandenvlechter Peter (Hádek) in het geweer komt met de hulp van een goede fee. Als beloning mag hij huwen met de jongste prinses op wie hij verliefd is. En zij leefden nog heel lang en gelukkig. Degelijke sprookjesfilm voor kleine kijkers, die net iets langer duurt dan een uur - een ideale lengte. Het scenario is van Jana Knitlová. Het camerawerk is van Jirí Kadanka.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matej Hádek op televisie komt.

Reageer