Albert Filozov

Acteur

Albert Filozov is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Tragediya v stile rok

1988 | Drama

SU 1988. Drama van Savva Kulish. Met o.a. Alexei Shkatov, Ol'ga Aleshina, Sergei Karlenkov, Yuri Lazarev en Valentin Nikulin.

Het verhaal van een jongeman die ontdekt dat zijn vader een misdadiger was. Hij raakt verslaafd aan verdovende middelen. Als hij probeert van zijn dodelijke verslaving af te komen, wordt hij het slachtoffer van de drugsmafia.

Novye Priclucheniya Yankee Pri Dvore Korolya Artura

1988 | Fantasy

SU 1988. Fantasy van Victor Gres. Met o.a. Sergei Koltakov, Albert Filozov, Elena Finogenova, Alexander Kaydanovsky en Anastasiya Vertinskaya.

Een fantasy-verhaal met een historisch tintje, gebaseerd op het boek A Connecticut Yankee in King Arthur's Court van Mark Twain. Een Amerikaan uit de tijd van Twain komt terecht in Engeland in de middeleeuwen, een wereld vol feeën en andere vreemde schepsels.

Teheran 43

1981 | Thriller, Avonturenfilm, Romantiek, Oorlogsfilm, Actiefilm

Zwitserland/SU/Frankrijk 1981. Thriller van Alexander Alov en Wladimir Naoumov. Met o.a. Natatsja Belokjovstiova, Igor Kostolevsky, Alain Delon, Curd Jürgens en Claude Jade.

Een Russisch geheim agent ontdekt op een veiling in 1980 de geheime documenten van een nazi-complot, waarin staat hoe men in 1943 de geallieerde topconferentie van de grote drie, Churchill, Stalin en Roosevelt, in de Perzische hoofdstad Teheran wilde benutten om hen te liquideren. De verantwoordelijken daarvoor zijn met een andere identiteit nog steeds actief in (het politieke) leven en proberen getuigen en bewijzen te laten verdwijnen. Een merkwaardige film waarin getracht wordt een historische reconstructie en een James Bond-achtig avontuur te combineren; het resultaat is een voortdurende en verwarrende afwisseling van periode en toon. Onderhoudend is deze internationale co-productie wel. De op een na de laatste filmrol van J[KA3]urgens als Ma[KA4]itre Legraine (en de miniserie SMILEY'S PEOPLE uit 1982 van Simon Langton niet meegerekend) en een verrassend gastoptreden van Delon als Inspector Foche, die men vanwege zijn maar al te bekende bijna extreem rechtse sympathieën niet in een sovjetfilm zou verwachten, maar die wel met ongewoon lichte ironie acteert. Het scenario is van regisseur Alov, regisseur Naoumov en M. Shatrov. Het camerawerk is van Valentin Zheleznyakov. Dolby.

Vzljot

1979 | Drama

SU 1979. Drama van Savva Koelish. Met o.a. Evgeny Joetoesjenko, Larissa Kadotsjnikova, Albert Filozov, Elena Finogejeva en Kirill Arboezov.

Een wetenschapper wijdt zijn leven aan het idee van de verovering van het zonnestelsel door de mens. Een uitstekende film. USA-titel: TAKE-OFF.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Albert Filozov op televisie komt.

Reageer