Howard Franklin: regie en scenario.
Er zijn 8 films gevonden.

The Big Year

2011 | Komedie

Verenigde Staten 2011. Komedie van David Frankel. Met o.a. Jack Black, Owen Wilson, Rosamund Pike en Kevin Pollak.

Wat hebben Marley & Me en Hope Springs met elkaar gemeen? Regisseur David Frankel, en Frankel is de stalmeester van goeiig vermaak zonder onbesuisdheden. Deze The Big Year is weer zo'n vakantiebungalow-dvd, waarin alleszins respectabele acteurs Jack Black, Owen Wilson en Steve Martin tot een sukkeldrafje worden afgeremd zodat alle doelgroepen het kunnen bijbenen. Inhoud: drie vogelaars - profiteur Black, twijfelaar Wilson, fanaat Martin - doen mee met een wedstrijd waarbij ze binnen een jaar zoveel mogelijk verschillende vogels moeten spotten.

AntiTrust

2001 | Thriller

Verenigde Staten 2001. Thriller van Peter Howitt. Met o.a. Ryan Phillippe, Rachael Leigh Cook, Claire Forlani, Tim Robbins en Douglas McFerran.

Milo Hoffman, een jonge computerwhizzkid krijgt een baan bij softwaregigant NURV. In het begin lijkt het een leuk, gezinsvriendelijk bedrijf met een relaxte werksfeer, maar gaandeweg komt Hoffman erachter dat CEO Gary Winston werkelijk nergens voor terugdeinst om de tegenstander pootje te lichten. Pleidooi voor open source software / aanklacht tegen Microsoft. Tim Robbins doet met zichtbaar plezier nadrukkelijk níet zijn best om niet op Bill Gates te lijken, die in die tijd juist verwikkeld was in een door de Amerikaanse overheid aangespannen antitrust zaak.

The Man Who Knew Too Little

1997 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1997. Komedie van Jon Amiel. Met o.a. Bill Murray, Joanne Whalley, Peter Gallagher, Alfred Molina en Richard Wilson.

Bill Murray is het soort acteur dat zelfs de lulligste komedie kan opfleuren en dat is precies wat hij onwillekeurig doet met deze film. Anders dan de hoofdpersoon in Hitchcocks klassieker The Man Who Knew Too Much, snapt de Amerikaanse Wallace absoluut niet waar hij in belandt wanneer hij in Londen deelneemt aan het Theater of Life, consequent doorgevoerd straattheater. Even later is hij verwikkeld in heuse spionage. Is dit nog wel theater? Het idee is leuker dan de uitwerking, daar doen Murray noch die dansende Kozakken iets aan.

Larger Than Life

1996 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1996. Komedie van Howard Franklin. Met o.a. Bill Murray, Janeane Garofalo, Matthew McConaughey, Keith David en Pat Hingle.

Komiek Bill Murray is op z'n best zonder al te veel hulp. Zoals in de opening van Larger Than Life waarin hij als motivatiespreker (lees: stand-up comedian) Jack Corcoran versufte kantoorlieden inspireert. Maar deze film draait om het transport van een olifant, de nalatenschap van Jacks clownvader. Dan krijg je grappen als liften met de olifant in de berm, salade bestellen in een restaurant ('alles graag, om mee te nemen') en omvergelopen waslijnen. Ongetwijfeld leuk voor de kleintjes.

The Public Eye

1992 | Film noir, Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1992. Film noir van Howard Franklin. Met o.a. Joe Pesci, Barbara Hershey, Stanley Tucci, Jerry Adler en Jared Harris.

Onderdeurtje Pesci is prima geschikt voor de rol van persfotograaf Leon Bernstein in New York omstreeks 1945. Hij is een niets ontziende paparazzo (min of meer gemodelleerd naar de beruchte Arthur 'Weegee' Felling), die alles doet voor een sensationele foto. Als de verleidelijke Kay (Hershey) hem hulp vraagt tegen een bende die het op haar nachtclub heeft voorzien, raakt hij verstrikt in een web van moord en verraad. Het thriller-gehalte is niet hoog, maar de sfeer van die jaren is prachtig getroffen. Raak is ook de hoofdfiguur - flamboyant, complex en beetje treurig, tussen artiest en parasiet in. Eerste filmrol van Adler, die lang op Broadway heeft gewerkt als producent/regisseur. Hij speelt een versleten columnist. Uitvoerend producent is Robert Zemeckis.

Quick Change

1990 | Komedie

Verenigde Staten 1990. Komedie van Howard Franklin en Bill Murray. Met o.a. Bill Murray, Geena Davis, Randy Quaid, Tony Shalhoub en Jason Robards.

Twee films voor de prijs van één. Zo'n twintig minuten waarin het verloop van een tamelijk briljante bankroof wordt vertoond, gevolgd door ruim een uur waarin de bankrovers proberen om van de bank naar het vliegveld te komen. De bank staat in Manhattan, New York City, en het vliegveld (JFK Airport) ligt hemelsbreed misschien 30 kilometer verder. Maar wat doe je als de vluchtauto is weggesleept, de buschauffeur alleen gepast geld accepteert, en de taxi gereden wordt door iemand die geen Engels verstaat? Gratuit geweld in de grote stad, met soms melige, maar meestal komische gevolgen. Bill Murray debuteert met Quick Change als regisseur.

Someone to Watch Over Me

1987 | Thriller, Romantiek, Misdaad, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Thriller van Ridley Scott. Met o.a. Tom Berenger, Mimi Rogers, Lorraine Bracco, Jerry Orbach en John Rubinstein.

Tom Berenger speelt de New Yorkse agent Mike Keegan die de rijke en beeldschone Claire (Rogers), de ooggetuige van een moord, moet beschermen. Mike wordt verliefd op Claire, zijn echtgenote (Bracco) komt erachter en laat haar tanden zien. Terwijl dit trio zich onledig houdt met kleingeestige besognes, sluipt de moordenaar dichterbij. De dramatische ontwikkeling is traag, maar de apotheose is energiek en zoals we van Scott gewend zijn is het camerawerk dik voor mekaar. Titelsong van George en Ira Gershwin, uitgevoerd door Sting. Het scenario is van Howard Franklin (die later zelf ging regisseren, onder andere Larger Than Life).

The Name of the Rose

1986 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 1986. Mysterie van Jean-Jacques Annaud. Met o.a. Sean Connery, Helmut Qualtinger, Christian Slater, F. Murray Abraham en Elya Baskin.

Als in de late Middeleeuwen in een klooster in Noord-Italië mysterieuze moorden worden gepleegd, reist de franciscaner monnik William of Baskerville (Connery) naar de plaats des onheils om met een onkarakteristiek rationele blik licht in de duisternis te brengen. Zijn assistent Adso (Slater) observeert, leert, en huivert bij de aanblik van de mismaakte kloosterlingen met hun beroerde omgangsvormen. Niet erg geslaagde adaptatie van Umberto Eco's roman, waaruit alleen het hoognodige bewaard bleef. Maar Connery is niet slecht, en er kan volop gegriezeld worden.