Mette Agnete Horn

1965 Acteur, Scenarist

Mette Agnete Horn (1965) is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Max Pinlig

2008 | Jeugdfilm, Komedie, Familiefilm

Denemarken 2008. Jeugdfilm van Lotte Svendsen en Per Holst. Met o.a. Samuel Heller-Seiffert, Mette Agnete Horn, Lars Bom en Ophelia Eriksen.

Max schaamt zich kapot voor zijn moeder: ze is zo iemand die voortdurend maffe dingen zegt en raar doet - waar zijn vrienden bij zijn. Dat Max juist goed wil overkomen bij Ofelia, een meisje dat hij leuk vindt, maakt zijn situatie alleen nog maar erger. Binnen het circuit van jeugdfilmfestivals goed ontvangen, lichtvoetige kinderfilm verplaatst zich in een jongen die worstelt met opgroeien. De jonge Heller-Seiffert was ook te zien in de serie waarop de film is gebaseerd, en in het vervolg dat in 2011 verscheen.

Hodder

2003 | Familiefilm, Drama

Denemarken 2003. Familiefilm van Henrik Ruben Genz. Met o.a. Frederik Christian Johansen, Birthe Neumann, Mette Agnete Horn, Maurice Blinkenberg en Trine Appel.

Hodder (Johansen) is een negenjarige dromerige jongen, wiens moeder gestorven is en wiens vader (Brygmann) 's nachts posters plakt en slecht contact maakt met zijn zoon. Wanneer een fee (Støvelbæk) aan hem verschijnt - met het gezicht van zijn moeder - die zegt dat Hodder de wereld moet redden, verwijst hij eerst naar de sterkste jongen van zijn klas. Als hij er niet langer onderuit kan, kiest hij in de atlas een klein Afrikaans eilandje, om maar ergens te beginnen. En sem Hodder verbeeldt op voor jong en oud aansprekende wijze de flexibiliteit van de werkelijkheid, en van een eenzaam kind.

Okay

2002 | Komedie, Drama

Denemarken 2002. Komedie van Jesper W. Nielsen. Met o.a. Paprika Steen, Troels Lyby, Ole Ernst, Nicolaj Kopernikus en Molly Blixt Egelind.

Wat een meer dan okay familiedrama nodig heeft is een vergrootglas en wat puike acteurs, weet Nielsen. Schrijver Kim Fupz Aakeson zorgde met zijn scenario dat de film bovenop de familieproblematiek zit en het eindigen van de Dogma-hype maakte het een eitje om aan werkzoekende superacteurs te komen. Steen (Festen) speelt Nete, een vrouw met man en dochter, die haar doodzieke vader (Ernst) in huis neemt om voor een goede stervensbegeleiding te kunnen zorgen. De bij Deense filmers veelgevraagde Jesper Winge Leisner werkte mee aan de verzorgde score.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mette Agnete Horn op televisie komt.

Reageer