Harry Hindemith is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Brot und Rosen

1967 | Drama

DDDE 1967. Drama van Horst Brandt en Heinz Thiel. Met o.a. Günther Simon, Eva-Maria Hagen en Harry Hindemith.

Een man die krijgsgevangene was in WOII wordt trouw partijlid. Het hoogtepunt in zijn leven was de afvaardiging naar het partijcongres.

Schneewittchen

1961 | Fantasy, Familiefilm

DDDE 1961. Fantasy van Gottfried Kolditz. Met o.a. Doris Weikow, Marianne Christina Schilling, Wolf-Dieter Panse, Harry Hindemith en Fred Delmare.

Zoveelste bewerking voor de film van het bekende sprookje van de gebroeders Grimm. Sneeuwwitje's boze stiefmoeder vreest concurrentie van het jonge prinsesje en wil haar laten doden, maar het lieve kind wordt gered door de zeven nijvere dwergen. De Disney-tekenfilmversie die ruim twintig jaar ouder is, blijft ongeslagen, al heeft deze film het voordeel dat hij niet langer dan een uur duurt en wellicht iets minder eng is. Het scenario is van Günter Kalthofen. Het camerawerk is van Erwin Anders.

Der Fremde

1960 | Drama

DDDE 1960. Drama van Johannes Arpe. Met o.a. Günther Grabbert, Günther Simon en Harry Hindemith.

Een nieuwe arbeider in de bruinkoolwinning moet even aan zijn nieuwe omgeving wennen, maar dan stuwt hij de produktie naar recordhoogte. Typische propagandafilm.

Der Lotterieschwede

1958 | Drama

DDDE 1958. Drama van Joachim Kunert. Met o.a. Erwin Geschonneck, Sonja Sutter, Harry Hindemith, Hans Emons en Jochen Thomas.

Een arbeider zet zijn loon in op een loterijlot en vervalt tot alcoholisme. Het blijkt een winnend lot te zijn, maar hij heeft het loterijbriefje inmiddels alweer verspeeld. De les is duidelijk.

Schlösser und Katen

1957 | Drama

DDDE 1957. Drama van Kurt Maetzig. Met o.a. Raimund Schelcher, Erika Dunkelmann, Erwin Geschonnek, Harry Hindemith en Karla Runkehl.

Naar een scenario van de dichter Kuba (Kurt Barthel) is dit één van de meest interessante DEFA-produkties. Een meisje werkt zich op van arbeidster tot dierentuin-specialiste en staat haar stiefvader bij in haar geboortedorp met allerlei collectivisatie-problemen.

Mich dürstet

1956 | Drama

DDDE 1956. Drama van Karl Paryla. Met o.a. Edwin Marian, Isabé Caregnato, Harry Hindemith, Harald Jopt en Karl Block.

Het verhaal van een boerenjongen in de Spaanse burgeroorlog. Een aangrijpende film over een bekend gegeven.

Bärenburger Schnurre

1956 | Familiefilm, Avonturenfilm

DDDE 1956. Familiefilm van Ralf Kirsten. Met o.a. Paul Heidemann, Harry Hindemith en Erika Dunkelmann.

Een Oostduitse kinderfilm. Een groepje kinderen bewerkstelligt dat er een zwembad voor hen komt.

Familie Benthin

1950 | Drama

DDDE 1950. Drama van Slatan Dudow en Kurt Maetzig. Met o.a. Maly Delschaft, Charlotte Ander, Hans Georg Rudolph, Brigitte Conrad en Harry Hindemith.

Een fabriekseigenaar in het westen laat een fabriek in de DDR, geleid door zijn broer, ontmantelen. Kinderen uit een arbeidersgezin werken aan deze economische sabotage mee. Ondanks de propaganda een aardig, overtuigend politiek drama uit de DEFA-studio`s, gefilmd door een collectief onder leiding van Slatan Dudow (KUHLE WAMPE) en Kurt Maetzig (EHE IM SCHATTEN).

Unser tägliches Brot

1949 | Drama

DDDE 1949. Drama van Slatan Dudow. Met o.a. Paul Bildt, Viktoria von Ballasko, Harry Hindemith, Inge Landgut en Ina Halley.

Een huis, vlak na de oorlog, dat allerlei bewoners herbergt die elk op een eigen manier aan de kost komen, is symbolisch voor de naoorlogse maatschappij. Een knappe enscenering van KUHLE WAMPE-regisseur Dudow.

Straßenbekanntschaft

1948 | Drama

Duitsland 1948. Drama van Peter Pewas. Met o.a. Gisela Trowe, Alice Treff, Ursula Voß, Siegmar Schneider en Harry Hindemith.

Het verhaal van een jong meisje, dat bezwijkt voor de seksuele verlokkingen van de grote stad. Het speelt zich vlak na de oorlog af. De DEFA-film, die informatie wil verspreiden over de gevaren van geslachtsziekten, is betrekkelijk serieus, ook al is hij artistiek pretentieloos in scène gezet.

Irgendwo in Berlin

1946 | Familiefilm, Avonturenfilm

DDDE 1946. Familiefilm van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Harry Hindemith, Hedda Sarrow, Charles Kentschke, Paul Bildt en Fritz Rasp.

De maker van het uiterst populaire EMIL UND DIE DETEKTIVE filmt opnieuw de jeugd: nu op de Berlijnse puinhopen. Jongens dagen elkaar uit tot gevaarlijk spel wat de dood van een van hen tengevolge heeft. Een gave, kleine film. Het scenario is van de regisseur. Het camerawerk is van Werner Krien.