Michael Wong

1965 Acteur

Michael Wong (1965) is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Overheard

2009 | Actiefilm, Drama, Thriller

Hongkong SAR van China/Singapore/China 2009. Actiefilm van Felix Chong en Alan Mak. Met o.a. Lau Ching-Wan, Louis Koo, Daniel Wu, Michael Wong en Waise Lee.

Seven Swords

2005 | Actiefilm

Hongkong SAR van China/Zuid-Korea/China 2005. Actiefilm van Tsui Hark. Met o.a. Donnie Yen, Leon Lai, Charlie Yeung, Sun Honglei en Liu Chia-Liang.

In het China van de 18de eeuw, komt er een strikt martial arts-verbod, op straffe van de dood. Een meedogeloze premiejager ziet daar wel brood in, want iedere gedode vechtkunstenaar levert geld op. Hij slacht in zijn geldlust ook onschuldige kinderen en vrouwen af. Zijn laatste doel is een grensdorpje, maar de oude man Fu Qingzhu wil een stokje voor dit bloederige onrecht steken. Hij vormt een groep van zeven zwaardvechters om de dorpsbewoners te redden van de dood. Ambitieus project van 'de Aziatische Spielberg' mislukte deels door een rommelig script en overdreven lengte.

Knock Off

1998 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten/Hongkong SAR van China/Aruba 1998. Misdaad van Tsui Hark. Met o.a. Jean-Claude Van Damme, Rob Schneider, Lela Rochon, Paul Sorvino en Michael Wong.

Marcus Ray (Van Damme) verdient in Hong Kong de kost met het kopiƫren van designerjeans. Hij wordt benaderd door de fabrikant van het origineel, denkt Marcus. In werkelijkheid is Tommy Hendricks (Schneider) een CIA-agent, die op het spoor is gekomen van terroristen die bommen hebben verstopt in de knopen van spijkerbroeken. Dus heeft hij een spijkerbroekenexpert nodig. Van Damme kan weer rake roundhousekicks uitdelen in deze soms flitsende, regelmatig onbegrijpelijke, film van actiespecialist Tsui (die in Hong Kong overigens veel betere films maakte). Schneider zorgt voor de komische noot.

John Woo's Once a Thief

1996 | Actiefilm

Canada/Verenigde Staten 1996. Actiefilm van John Woo. Met o.a. Sandrine Holt, Ivan Sergei, Nicholas Lea, Robert Ito en Michael Wong.

VV.

Thunderbolt

1995 | Actiefilm, Komedie

Hongkong SAR van China 1995. Actiefilm van Gordon Chan. Met o.a. Jackie Chan, Anita Yuen, Michael Wong, Thorsten Nickel en Michael Ian Lambert.

Met kung fu grappenmaker Jackie Chan valt dit keer niet veel te lachen in deze actiefilm over een sportautomonteur die achter een crimineel aan moet die zijn zussen heeft ontvoerd. Dat voert hem naar de Grand Prix van Japan. Chans befaamde stunts zijn dus voor de verandering nogal mechanisch van aard en werden, zo beweren sommige oplettende kijkers, niet allemaal door de ster zelf uitgevoerd vanwege een blessure die hij aan voorganger Shanghai Nights had overgehouden. Hooguit aardig voor de toegewijde Chan-fan - maar daar zijn er nogal wat van. Let op: op de soundtrack is Jackie Chan ook als zanger te horen.

The Vineyard

1989 | Horror

Verenigde Staten 1989. Horror van James Hong en Bill Rice. Met o.a. James Hong, Karen Witter en Michael Wong.

Hong schreef voor zichzelf dit bloedstollende verhaal waarin hij een 'dokter' is die verjongingsserum distilleert uit het bloed van jonge mensen, die eenmaal uitgeperst als zombie herrijzen. Doorspoelen met lekkere Franse bourgogne is de oplossing voor deze wijngaardproductie.

Royal Warriors/In the Line of Duty

1986 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1986. Actiefilm van David Chung. Met o.a. Michelle Khan, Henry Sanada, Michael Wong, Reiko Niwa en Pak Ying.

Agente Khan, collega's Sanada en Wong keren door een snelle actie een vliegtuigkaping ten goede, maar krijgen dan een bende op hun hals. Hierdoor vallen slachtoffers en Wong offert zich op voor Khan met een zelfmoord-actie. Oosterse krijgskunst-film die probeert verder te mikken dan het gebruikelijke genre-publiek - of dit lukt met snelle beeldmontage's, grof geweld en het gebrek aan een fatsoenlijk scenario, mag gerust betwijfeld worden. Sammy Tsang tekende niettemin voor iets wat moet doorgaan als draaiboek en Wan Man Kit zorgde voor de plaatjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Wong op televisie komt.

Reageer