Beta Zivojinovic

Acteur

Beta Zivojinovic is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Sutjeska

1972 | Oorlogsfilm, Biografie

YU 1972. Oorlogsfilm van Stipe Delic. Met o.a. Richard Burton, Irene Papas, Ljuda Tadic, Milena Dravic en Beta Zivojinovic.

Een groots opgezette oorlogsfilm rond de strijd van de partizanen van Tito en de zijnen tegen de Duitse bezetters in Joegoslavië in WO II. Burton is perfect als Tito. Het geheel is wat pathetisch en nogal chauvinistisch, maar zeer verteerbaar als schouwspel. De muziek is van Mikis Theodorakis. De originele speelduur is op video sterk teruggebracht, nl. naar 105m. In Duitsland werd de film zelfs uitgebracht in een versie van slechts 86m: het in de pan hakken van zoveel Duitse legioenen was de distributeur te veel.

Tri

1966 | Oorlogsfilm

YU 1966. Oorlogsfilm van Aleksandar Petrovic. Met o.a. Beta Zivojinovic, Ali Raner, Senka Petrovic, Branislaw Jerenic en Mica Tomic.

April 1941. Na de blitzaanval van de Duitsers is het leven in Servië helemaal ontredderd. Een man wordt zonder reden gefusilleerd. Een van de getuigen is Zivojinovic, die op dat ogenblik besluit zich bij de partizanen aan te sluiten. In 1943 wordt hij in de bossen opgejaagd door de Duitsers en moet hij toezien hoe voor zijn ogen een vriend wordt afgemaakt, zonder dat hij tussenbeide kan komen. Herfst 1944. De oorlog is voorbij. Collaborateurs moeten zich verantwoorden voor de communistische rechtbank. Onder hen bevindt zich een vrouw, van wie Zivojinovic zich afvraagt of ze veroordeeld moet worden. Drie schetsen uit WO II, waarin de regisseur de zin en onzin van oorlog en straf ontleedt. Hij veroordeelt niet. Hij observeert. Een aangrijpend scenario van Petrovic en Antonije Ysakovic. In beeld gebracht door Tomislaw Pinter. Grote Prijs van het Festival van Karlovy- Vary in 1966.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Beta Zivojinovic op televisie komt.

Reageer