Al Hart

Acteur

Al Hart is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Diamond Master

1929 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1929. Avonturenfilm van Jack Nelson. Met o.a. Louise Lorraine, Hayden Stevenson, Al Hart, Monty Montague en Louis Stern.

Serial in tien hoofdstukken. Herverfilming van de serial THE DIAMOND QUEEN naar het boek van Jacques Futrelle, een schrijver die bij de Titanic-ramp om het leven kwam. Diamanthandelaren hebben de hand in de moord op Lorraine's vader, nadat deze uitgevonden heeft hoe men diamanten kunstmatig kan maken. Lorraine roept de hulp in van Stevenson om de moordenaars te vinden. Ondertussen begint zij met de commerciƫle exploitatie van haar vaders uitvinding.

45 Calibre War

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Leo Maloney. Met o.a. Don Coleman, Ben Corbett, Al Hart, Edward Jones en Duke R. Lee.

Als Don van zijn zuster een brief ontvangt, gaat hij stante pede terug naar huis, waar blijkt dat een bende probeert de ranchers van hun grondgebied te verdrijven. Don zorgt ervoor dat dit niet gebeurt. Het was Dons vierde en daarmee laatste western waarin hij de hoofdrol speelde. In dit jaar stierf zijn beschermheer Maloney en de serie werd niet voortgezet. Niemand heeft ooit nog wat van hem gehoord. Fort Beebe was de scenarist, Edward Kull de cameraman en Joseph Kane deed de montage.

The Ridin' Rowdy

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Richard Thorpe. Met o.a. Buffalo Bill Jr., Olive Hasbrouck, Al Hart, Harry Todd en Lafe McKee.

Bills vader, Hart, wordt van landdiefstal beschuldigd. Bill, die bij zijn vader zelden iets goeds kan doen, heeft nu de kans te bewijzen wat hij kan. Hij weet natuurlijk zijn vader uit de gevangenis te krijgen en Hasbrouck tot zijn vrouw te maken. In het scenario van Thorpe, geschreven naar een verhaal van Walter Coburn, komt tevens de controverse tussen schaapherders en ranchers voor - een thema dat in de jaren vijftig vaak goed uitgewerkt zou worden.

Gold Grabbers

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Francis Ford. Met o.a. Franklyn Farnum, Shorty Hamilton, Al Hart en Genevieve Berte.

Western-drama rond een goudmijn waar outlaws pogingen doen de rechtmatige bezitter te laten verdwijnen, zo niet goedschiks dan kwaadschiks. William Wallace Cook schreef en Reggie Lyons was de cameraman.

Angel Citizens

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Francis Ford. Met o.a. Franklyn Farnum, Al Hart, Shorty Hamilton, Peggy O'Day en Max Hoffman.

Farnum helpt de sheriff een bende outlaws uit te schakelen. Eenvoudige western, met camerawerk van Reginald Lyons. E[KA1]en van acht westerns die Farnum maakte voor producent W.M. Smith. Farnum (1883 - 1961), geen familie van Dustin of William, was tussen 1920 en 1926 een western-ster, waarna hij bijna tot aan zijn dood B-rollen speelde in honderden films.

Cotton and Cattle

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Leonard Franchon. Met o.a. Al Hart, Jack Mower, Robert Conville, Edna Davis en Ethel Dwyer.

Conville is de schurk die probeert de ranch van Hart in zijn bezit te krijgen. Mower geeft Hart echter steun en het komt tot een gewapende climax. W.M. Smith was de scenarist en A.H. Vallet de cameraman. Albert Hart (1874 in Londen, Engeland, geboren; 1940 in Hollywood gestorven) werd in 1921 direct als hoofdrolspeler in een western-serie, opgenomen door Westart Pictures. Hij wist zijn naam niet te maken en speelde spoedig B-rollen. Hij filmde tot aan zijn dood.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Al Hart op televisie komt.

Reageer