Steve Rucker

Componist

Steve Rucker is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Little Nemo, Adventures In Slumberland

1992 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Japan/Verenigde Staten 1992. Animatie van William T. Hurtz, Masami Hata en Masanori Hata. Met o.a. Mickey Rooney en Gabriel Damon.

Kleine Nemo droomt van een prachtig land, Slumberland, waar de mensen lief en vriendelijk voor elkaar zijn. Een wijze koning regeert over het dromenland. Zijn dochtertje is een lief prinsesje dat graag een speelkameraadje zou willen hebben. Haar wens gaat in vervulling, als Nemo in het rijk belandt. De koning ziet in hem zijn opvolger en geeft hem een sleutel die hij echter nooit mag gebruiken en een magische scepter.

The Pirates of Dark Water: The Saga Begins

1991 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 1991. Animatie van David Kirschner.

Op een planeet overdekt met oceanen moet een Robin Hood- achtige prins dertien mystieke schatten zien te vinden ten einde zijn wereld van een enorme vloedgolf te redden (vervuiling, natuurlijk). Tegenstander van de held is een piraat in een enorm, visvormig monsterschip. Deze overdadig vormgegeven tekenfilm uit de Hanna-Barbara-stal werd nog voor Kevin Costners WATERWORLD gemaakt en levert qua produktie interessant vergelijkingsmateriaal op. Maar de verhaallijn is zo ondoorzichtig als de oceanen zelf. Acht schrijvers (Bill Matheny, Laren Bright, Kristina Luckey, Flint Dille, Lane Raichert, Jim Woodring, Kelly Ward en Mark Young) hebben aan het script gewerkt en dat zal misschien het probleem zijn geweest. Het affluiten van de tv-serie heeft het verhaal nogal abrupt afgekapt, nog voor alle schatten worden gevonden, en de kijker moet zich dan ook tevreden stellen met deze eerste episode ter lengte van een speelfilm. In de originele versie met de stemmen van: Robert Foxworth, Hector Elizondo, Jodi Benson, Tim Curry, Roscoe Lee Browne, Dick Gautier, Dorian Harwood, Dan O'Herlihy, Jessica Walter, Brock Peters, Les Tremayne.

Syngenor

1989 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van George Elanjian jr. en George Elanjian Jr. Met o.a. Riva Spier, David Gale, Charles Lucia, Lewis Arquette en Starr Andreeff.

Een Amerikaans wapenfabrikant heeft een onvernietigbare supersoldaat ontwikkeld die zichzelf kan reproduceren. Spier, als ambitieus kaderlid, slaagt erin, met de hulp van Lucia, het prototype van de moordmachine te laten ontsnappen. Het vermoordt een aantal medewerkers van het bedrijf, waaronder de ontwerper Arquette. De 'bedrijfsongevallen' worden door journalist Laurance onderzocht en samen met het nichtje Andreeff van de ontwerper vindt hij een middel om zichzelf en de wereld van een catastrofe te redden. Ondanks enkele niet onverdienstelijke speciale, visuele, fotografische en pyrotechnische effecten een weinig overtuigend en alles behalve origineel scenario van Brent V. Friedman naar een verhaal van Michael Carmody.

976-Evil

1988 | Horror

Verenigde Staten 1988. Horror van Robert Englund. Met o.a. Stephen Geoffreys, Patrick O'Bryan, Sandy Dennis, Jim Metzler en Maria Rubell.

De jonge wees Geoffreys, laatstejaars student, zit onder het juk van zijn excentrieke tante Dennis, die doorlopend godsdienstige tv-uitzendingen bekijkt. Andere huisgenoten zijn een tiental katten en O'Bryan, haar introverte zoon. Tijdens een pokerspel met enkele vrienden verliest Geoffreys een grote som geld, en hij vreest dat dit hem zijn brommer zal kosten. Dan stuit hij bij toeval op het telefoonnummer 976-Evil, dat hem rechtstreeks met de hel verbindt. Regiedebuut van Englund, de Freddie Kruger uit de NIGHTMARE ON ELM STREET-reeks, is een geslaagde mengeling van camp-horror en zwarte komedie. De film zit vol knipoogjes, waardoor het minder sterke scenario van Rhet Topham en Brian Helgeland verteerbaar wordt. Onheilspellende fotografie van Paul Eliot.

Super Ducktales

1987 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Animatie van Alan Zaslove.

Oom Dagobert moet heel wat moeilijkheden oplossen. De nieuwe, door de stad geplande, snelweg loopt recht door zijn kantoorcomplex, annex brandkast. Hij heeft bovendien dringend een nieuwe boekhouder nodig en de opdringerige eend die zich aanbiedt, is een genie met getallen. Wanneer zijn baas zijn geld echter liquide wil maken, werpt deze alles in het meer. Daarnaast zijn er drie boeven, die hem zijn geld afhandig willen maken. En tot slot zijn er nog de neefjes. Speciale extra lange aflevering van de DUCKTALES, die eigenlijk weinig nieuws te bieden heeft. Alle bekende ingrediƫnten uit de Walt Disney-reeks zitten verwerkt in het scenario van Jymn Magon, Bruce Talkington en Mark Zaslove. Kinderen zullen er wel van genieten, ook al zitten er veel te veel dialogen in verwerkt. In de originele versie met de stemmen van: Ron Scholefield, Jill Colbert, Ed Gombert en Toby Shelton.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Steve Rucker op televisie komt.

Reageer