Renée Sylvaire

Acteur

Renée Sylvaire is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Koenigsmark

1923 | Drama

Frankrijk 1923. Drama van Léonce Perret. Met o.a. Huguette Duflos, Marcya Capri, Clara Tambour, Renée Sylvaire en Jaque Catelain.

Eerste filmbewerking van de roman van Pierre Beno[KA4]it (1918). Deze vakkundige verfilming doet het vooral goed vanwege de voortreffelijke decors. De acteurs zijn niet al te slecht. Het werk van deze bekwame regisseur, die vooral in de tijd van de stomme film actief was (hij stierf in 1935), heeft zonder al te veel schade de tand des tijds doorstaan. Het betreft hier waarschijnlijk een onvoltooide versie.

Le Friquet

1913 | Romantiek

Frankrijk 1913. Romantiek van Maurice Tourneur. Met o.a. Polaire, Henry Roussel, César, Dubosq en Renée Sylvaire.

Le Friquet (Polaire) is een weesmeisje dat in een circus werkt. Ze kan het harde leven echter niet aan en wanneer Graaf Hubert de Ganges (Roussel) haar een baan aanbiedt grijpt ze deze kans met beide handen aan. Ze kan een op hol geslagen paard tot rust brengen en hiermee maakt ze zulk een indruk op de Ganges dat deze zijn Britse paardenmenner Charley (Dubosq) ontslaat en haar in diens plaats aanstelt. Maar Le Friquet wordt verliefd op Claparon (Dalleu) en samen vluchten ze naar Parijs. Erg theatraal romantisch drama dat nu haast niet meer te genieten valt, ondanks enkele voor die tijd knappe beeld opstellingen. De film werd in 1995 door Claudine Kaufmann van de Cinématèque Française gerestaureerd van een onvolledige copie die Henri Langlois in 1970 heeft teruggevonden. Ongeveer een derde van de film is definitief verloren. De continuïteit werd opgelost door middel van tussenteksten. Tourneur baseerde zijn scenario op een toneelstuk van Willy, die zich op zijn beurt liet inspireren door een roman van Gyp.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Renée Sylvaire op televisie komt.

Reageer