Homayun Payvar

Cameraman

Homayun Payvar is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Dokhtaran Khorshid

2000 |

Iran 2000. Maryam Shahriar. Met o.a. Habib Haddad, Zahra Mohamadi, Soghra Karimi en Altinay Ghelich Taghani.

De smaak van kersen

1997 | Drama

Iran/Frankrijk 1997. Drama van Abbas Kiarostami. Met o.a. Homayoun Ershadi, Abdolrahman Bagheri, Afshin Khorshid Bakhtiari, Safar Ali Moradi en Mir Hossein Noori.

De film waarvan de Engelse titel Taste of Cherry luidt, behelst de minutieus vertelde zoektocht van een man naar hulp bij zijn zelfmoord. Iemand moet het graf dichtgooien dat hij zelf al heeft gegraven. Maar iedereen weigert assistentie. Dan ontmoet hij een man die hem naar de wijsheid van het plan vraagt: 'Zul je de smaak van kersen dan niet missen?' Kiarostami, regisseur van zulk gelauwerd werk als Through the Olive Trees en Waar staat het huis van mijn vriend? werd in Cannes onderscheiden met de (gedeelde) Gouden Palm, nadat tot op het laatste moment onzeker was geweest of hij voor het festival zijn vaderland mocht verlaten.

En het leven gaat door

1992 | Drama, Documentaire

Iran 1992. Drama van Abbas Kiarostami. Met o.a. Farhad Kheradmand, Pooya Pievar en Puya Payvar.

Fictieve documentaire in de vorm van een roadmovie waarin het alter ego van de regisseur en zijn zoontje in een gammele auto een uitputtende reis ondernemen in het door de aardbeving van 1990 getroffen gebied van Noord-Iran om, met een Franse filmaffiche bij de hand, te gaan zoeken naar de twee hoofdrolspelertjes uit zijn vorige, prachtige film Waar staat het huis van mijn vriend? (1987). De vraag of de acteurtjes nog in leven zijn, krijgt hallucinerende proporties. De chaos, de miserie, de ontreddering heerst overal. Een fascinerende ode aan het leven, zonder enig effectbejag.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Homayun Payvar op televisie komt.

Reageer