Alfred Cheung

1955 Acteur, Scenarist, Producer

Alfred Cheung (1955) is acteur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

The Medallion

2003 | Actiefilm, Komedie, Fantasy

Verenigde Staten/Hongkong SAR van China 2003. Actiefilm van Gordon Chan. Met o.a. Jackie Chan, Claire Forlani, Lee Evans, Julian Sands en John Rhys-Davies.

De Hongkongse politieman Eddie Yang (Chan) maakt samen met Interpoller Arthur Watson (Evans) jacht op mensensmokkelaar Snakehead (Sands). Yang en Snakehead hebben allebei de helft van een magisch medaillon in handen, bezitten daardoor superkrachten, maar als de helften worden samengevoegd, wordt het medaillon pas écht krachtig. Dus kan Yang de hulp van FBI-collega Nicole James (Forlani) goed gebruiken. De ooit zo acrobatische Chan moest in The Medallion vanwege zijn leeftijd (48) vaak gebruik maken van CGI-effecten, maar de vriendelijke sfeer uit zijn vroegere films bleef gehandhaafd.

Golden Chicken

2002 | Drama, Komedie

Hongkong SAR van China 2002. Drama van Leung Chun Chiu. Met o.a. Sandra Ng Kwan, Eric Tsang, Eason Chan en Alfred Cheung.

Een prostituee vertelt haar levensverhaal aan de man die haar wil beroven. Terloops wordt ook de geschiedenis van Hong Kong in de film verwerkt.

The Accidental Spy

2001 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 2001. Komedie van Teddy Chan. Met o.a. Jackie Chan, Kim Min Jeong, Eric Tsang, Vivian Hsu en Wu Hsing-kuo.

Komische vechter Jackie Chan speelt een verweesde fitnessapparatuurverkoper in Hongkong die droomt van een baan als gezagsdrager. Een verijdelde overval in het winkelcentrum en een dubbelspionerende, vermeende vader helpen hem op weg, met in zijn kielzog een bende vechtlustige criminelen. Zijn nieuwe betrekking voert hem via Korea naar Istanbul waar hij onder begeleiding van een fraaie vrouw zijn onnavolgbaar acrobatische kunsten botviert op de talloze slechteriken. Een zeer uitbundige aflevering van Chans avonturen met als hoogtepunt zijn wervelende naaktscène in de soek.

One Husband Too Many

1988 | Komedie

Hongkong SAR van China 1988. Komedie van Chan Friend. Met o.a. Kenny Bee, Cherie Chung, Chan Friend en Alfred Cheung.

Chan en Bee spelen twee vrienden die door hun vrouwen worden verlaten, de een omdat hij commercieel geflopt is als producent en acteur, de ander omdat hij workaholic is. Als hun poging tot zelfmoord mislukt, beginnen beiden anders tegen het leven aan te kijken en bouwen zij een succesvolle carri[KA2]ere op. Ze ontmoeten een mooie actrice (Chung), die valt op Bee. De jaloerse Chan begint in de vreemdste vermommingen het paartje te bespieden, waarop de gevleide Chung voorstelt met beiden te trouwen. Een grappige opvolger voor THE HAPPY BIGAMIST. Chung is even mooi als altijd en haar charismatische persoonlijkheid schittert in een rol die haar op het lijf is geschreven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alfred Cheung op televisie komt.

Reageer