Axel Schneppat is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

The Cleaners

2018 | Documentaire

Duitsland/Brazilië 2018. Documentaire van Hans Block en Moritz Riesewieck.

Indrukwekkend en soms ronduit grappig documentairedebuut van twee jonge Duitse theaterregisseurs die dankzij vasthoudend speurwerk de jonge, christelijke 'content moderatoren' traceerden die op de Filipijnen dagelijks schokkende beelden van onze social media verwijderen. Ook wanneer die volgens Westerse normen prima door de beugel kunnen. Een intrigerend portret van de duistere kant van het internet - met prachtige nachtelijke shots van miljoenenstad Manilla - dat nieuw licht werpt op hoe de grote Amerikaanse techbedrijven onze democratische samenleving ondermijnen. Sinds het Cambridge Analytica-schandaal urgenter dan ooit.

Eyes Wide Open

2009 | Drama

Israël/Duitsland/Frankrijk 2009. Drama van Haim Tabakman. Met o.a. Zohar Shtrauss, Ran Danker, Isaac Sharry en Tzahi Grad.

Een streng religieuze getrouwde Joodse slager (Shtrauss) in Jeruzalem neemt een jonge knecht in dienst (soapster en zanger Danker). De vonk slaat over, maar de beenhouwer vergoelijkt de situatie als een beproeving, een 'uitdaging van God'. Niettemin blijkt het vlees zwakker dan de geest. Eyes Wide Open (internationale titel) toont passie in een keurslijf, net als talloze genregenoten. Uniek is de locatie, de beeldtaal en het acteerwerk: extreem ingetogen en met ruim baan voor eigen duiding. Shtrauss werd uitgeroepen tot Beste Acteur 2009 op het filmfestival van Jeruzalem.

Heirate mich - Casate conmigo

2003 | Documentaire

Duitsland 2003. Documentaire van Jeanette Eggert en Uli Gaulke.

Tijdens een vakantie op Cuba leert Erik uit Hamburg in Havanna de 27-jarige Gladis kennen in een disco. Gladis heeft al de nodige ervaringen achter de rug. Zij heeft een zoontje dat Omarito heet. Luilekkerland Duitsland lokt en Gladis is bereid met Erik te trouwen, die fors moet dokken voor haar uitreispapieren. Als Gladis eindelijk op de luchthaven Fuhlsb[KA3]uttel landt, wordt ze met veel fanfare binnengehaald. Daarna volgt de camera haar twee jaar lang tijdens een odyssee van vallen en opstaan (een echtgenoot die veelvuldig uithuizig is, de sociale dienst, het leren van de taal enz.). Het koele sprookjesland Duitsland is lang zo mooi en warmbloedig niet als zij dacht, maar het valt misschien toch ook weer niet eens zo verschrikkelijk erg tegen. De film gaat heel veel over Gladis en het huwelijk met Erik, maar wellicht te weinig over hem. Al met al een geslaagd document over de moeizame integratie, inclusief de heimwee. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Deutschland Dokumentarisch: Family Business. Het scenario is van regisseuse Eggert en co-regisseur Gaulke. Het camerawerk is van Axel Schneppat en Gaulke.

ferner liefen

2002 | Documentaire

Duitsland 2002. Documentaire van Michael Schorr.

Na het vallen van de Muur van Berlijn worden oude gebouwen in het voormalige Oost-Berlijn gerestaureerd, historische plaatsen opgepoetst en heropend, en parken weer mooi gemaakt. Zo is de renbaan voor het paardenconcours uit het tijdperk van `Der Kaiser` (Wilhelm II) weer in ere hersteld. Het trainen kan bewonderd worden, de wedlopen bekeken en er mag naar hartelust gewed worden. Documentairemaker Schorr die het scenario schreef, heeft 'een dag bij de races' vastgelegd. Een interessant document dat steeds meer gewaardeerd zal worden. Het camerawerk is van Axel Schneppat. Uitgebracht in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Berlin Echtzeit.