Ben Wright: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Hiroshima: Out of the Ashes

1990 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1990. Oorlogsfilm van Peter Werner. Met o.a. Max von Sydow, Judd Nelson, Mako, Tamlyn Tomita en Stan Egi.

Een indringend, haast documentair verslag van de gebeurtenissen in Hiroshima op die bewuste 8e augustus 1945, toen de Amerikanen hun overmacht demonstreerden door de A-bom te droppen. Heel wat onschuldigen lieten het leven bij dit machtsvertoon. Er is geen hoofdrol in deze film, die een moza[KA3]iek vormt van toestanden en mensen - van fanatieke nationalisten tot Japanners met familie in Amerika, krijgsgevangenen, een Europese priester (Von Sydow) en kinderen, die helemaal niet begrijpen wat er gaande is. Geen lekkere ontspanningsfilm maar evenmin een film die een beschuldigende vinger opsteekt. Het diepgaande scenario van John McGreevey werd geïnspireerd door Hiroshima Diary van Michihiko Hachiya. Een onvergetelijke oorlogsfilm, te meer daar hij zich concentreert op de ware slachtoffers van elke moderne oorlog: de gewone burger. Flitsende fotografie van Neil Roach.

Way Down Cellar

1968 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1968. Familiefilm van Robert Totten. Met o.a. Butch Patrick, Lindy Davis, Sheldon Collins, Ben Wright en David McLean.

Frank Wilson wordt gespeeld door Patrick, een druk bezette jongensster in de jaren 1960-70 die vaak door Disney - zoals hier - gebruikt werd. De jeugdfilm werd geschreven door Herman Groves.

The Outer Limits: A Feasibility Study

1964 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1964. Sciencefiction van Byron Haskin. Met o.a. Sam Wanamaker, Phyllis Love, Joyce Van Patten, David Opatoshu en Frank Puglia.

VV.

Villa!

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van James B. Clark. Met o.a. Brian Keith, Cesar Romero, Margia Dean, Rodolfo Hoyos en Carlos Muzquiz.

Een redelijke western rond de Mexicaanse rebellenleider. Scenarist Louis Vittes neemt echter een loopje met de historische feiten. Hoyos is de jeugdige Pancho Villa, een playboy die allengs getroffen wordt door het onrecht dat om hem heen gebeurt en dan door de sadistisch ingestelde Romero opgejut wordt in actie te komen. Keith is zijn Amerikaanse vriend die hem van wapens voorziet en hem tevens aanraadt zich aan te sluiten bij revolutieleider Francisco Madero (Wright).

Drama Classics: The Vestris

1958 | Fantasy, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1958. Fantasy van Arthur Hiller. Met o.a. Boris Karloff, Torin Thatcher, Rita Lynn, Thomas G. Duggan en Ben Wright.

Kapiteinsvrouw Lynn vergezelt voor de eerste maal haar man, Thatcher, op een lange omvaart. Op weg naar huis heeft ze het gevoel van dreigend onheil. Op een avond ziet ze een geheimzinnige man (Karloff) die een boodschap opschrijft om dan weer te verdwijnen. Niemand gelooft haar, zelfs niet wanneer ze de boodschap lezen die hen vraagt van richting te veranderen. Haar man slaat de waarschuwing in de wind. Die nacht worden ze eensklaps omgeven door een dichte mist. Een dreigend verhaal van de zee dat echter een onvoorspelbaar goede afloop heeft. De scënes in de mist zijn erg claustrofobisch vol angstige afwachting van wat er gaat gebeuren, tot de bemanning in opstand komt en dreigt Lynn overboord te zetten, want een vrouw aan boord brengt steeds onheil. Het scenario is van David Evans. Paul Ivano bracht het in beeld.

Drama Classics: A String Of Beads

1954 | Drama

Verenigde Staten 1954. Drama van William Cameron Menzies. Met o.a. Ronald Colman, Angela Lansbury, Brenda Forbes, Ron Randell en Nigel Bruce.

Tijdens een receptie in Londen blijkt volgens een juwelenkenner het halssnoer dat gouvernante Lansbury draagt een fortuin waard te zijn. Het meisje is onmiddellijk het onderwerp van de avond. Waar komt ze vandaan? Waren haar ouders aristocraten die hun fortuin verspeelden en is het halssnoer er de enige getuige van? Ze wordt eensklaps zeer gegeerd door de jonge mannen van de High Society. Een satirisch drama dat de vraag vooropstelt wat het belangrijkste is: echte rijkdom of de illusie van rijkdom? Het geheel wordt verteld door Colman aan zijn tafeldame in een restaurant. Let op de rijke decors in de film, gemaakt onder invloed van de regisseur Menzies, zelf een legendarische decorateur. William Frye schreef het originele scenario. Achter de camera stond George E. Diskant.