Guy Thauvette

Acteur

Guy Thauvette is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le passage du Nord-Ouest

1992 | Drama, Avonturenfilm

Canada/Frankrijk 1992. Drama van Bernard Dumont. Met o.a. Pierre Malet, Guy Thauvette, Khanh Hua, Muriel Sabourin en Paul Robert Rivest.

De jonge Franse etno-musicoloog Fabien (Malet) trekt naar het noorden van Canada om er de traditionele gezangen van de Kattajjak-eskimo`s op te nemen. Hij raakt vast in een afgelegen dorpje in de Hudson-baai waar eskimo`s, blanken en indianen op gespannen voet met elkaar samenleven. Jimmy (Thauvette), een jonge Cree-indiaan stelt hem voor om samen de reis naar het hoge noorden te voet af te leggen. Een trage psychologische avonturenfilm die zich afspeelt tegen de achtergrond van een van de meest barre streken van de westerse wereld, de Canadese toendra. De mensen zijn ruw en allesbehalve gastvrij en beschouwen elke vreemdeling als een gevaarlijke indringer. De twee hoofdrolspelers leveren goed werk, maar op de duur gaat hun tocht in de sneeuw toch wel vervelen. Pierre-Jean Maintigneux, Dumont en Michelle Allen baseerden hun scenario op een verhaal van Dumont en Victor Lluch. Mooie fotografie van Hugues De Haeck.

Sous les Draps, les étoiles

1989 | Romantiek, Mysterie

Canada 1989. Romantiek van Jean-Pierre Gariépy. Met o.a. Guy Thauvette, Marie-Josée Gauthier, Marcel Sabourin, Joseph Cazalet en Gilles Renaud.

Thauvette is een sterrekundige die naar Montréal is teruggekeerd na een lang verblijf in Zuid-Amerika. Hij ontmoet Gauthier, een mooie reisagente met wie hij een relatie begint. De affaire komt niet van de grond doordat er vreemde dingen rondom hen gebeuren en doordat ieder van hen zijn eigen remmingen heeft: hij duikt liever onder in het verleden en verstopt zich in de grote stad, terwijl zij er 't liefst op uit zou willen trekken de vrije natuur in. Bovendien lijkt het alsof hun samenzijn bespied wordt door een geheimzinnige figuur, die telkens een teder moment verstoort. Deze op het festival van Quebec vertoonde debuutfilm bracht de jury van zijn stuk en heeft volgens de maker een geestverwantschap met ULTIMA TANGO A PARIGI.

L' Absence

1975 | Drama

Canada 1975. Drama van Brigitte Sauriol. Met o.a. Frédérique Collin, Monique Mercure, Jean Gascon, Louisette Dussault en Guy Thauvette.

Louise krijgt genoeg van de mannenwereld. Haar vader heeft haar al op twaalf-jarige leeftijd verlaten en dat maakt haar sympathie voor het andere geslacht niet veel groter. Nu, op haar dertigste, keert hij huiswaarts, stervende aan kanker. Ze voelt zich met al haar gevoelens in de steek gelaten door haar omgeving. Sociaal drama.

Montreal Blues

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Pacal Gélinas. Met o.a. Paule Baillargeon, Suzanne Garceau, Lisette Amfousse, Raymond Cloutier en Jocelyn Bérubé.

Een groep jonge mensen uit Montreal begint een macrobiotisch restaurant en gaat in een commune leven. Het klinkt niet erg opwindend en dat is het dan ook niet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Guy Thauvette op televisie komt.

Reageer