Charles David is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Il vicolo di madama Lucrezia

1991 | Drama, Historische film

Italië 1991. Drama van Pierre Badel. Met o.a. Bernard Malaterre, Charles David en Marthe Alycia.

De getrouwe bewerking voor de tv van een weinig bekende roman van Prosper M[KA1]erim[KA1]ee (1803-1870) over een jonge Franse student die gepassioneerd is van Rome (dat trouwens ook bij de schrijver zeer geliefd was) en onderkomen vindt bij een markies, waar hij een schilderij van Lucrezia Borgia aantreft dat hem diep beïndrukt. Hij verdiept zich in de legende en het lijkt alsof zij gaat herleven door middel van zijn omstuige relatie met de adellijke familie Aldobrandini. Vooral de moeite waard vanwege de psychologisch getinte portretschilderingen van de ambivalente hoofdfiguren door een schrijver die er buitengewoon goed voor gezorgd heeft dat het geen clihés werden.

River Gang

1945 | Misdaad

Verenigde Staten 1945. Misdaad van Charles David. Met o.a. Gloria Jean, Keefe Braselle en John Qualen.

Een meisje dat aan de waterkant leeft is vol fantasieën en raakt bij moord en een misdaadsyndicaat betrokken. De film stijgt boven het B-niveau uit.

Lady on a Train

1945 | Komedie, Misdaad, Muziek

Verenigde Staten 1945. Komedie van Charles David en Charles Davis. Met o.a. Deanna Durbin, Ralph Bellamy, Edward Everett Horton, George Coulouris en Allen Jenkins.

Een uitstekende combinatie van een komedie en een moordmysterie met Deanna die een moord ziet gebeuren en dan betrokken raakt bij een gekke familie van een overleden magnaat. U zult nooit de identiteit van de moordenaar raden door dit prima bedachte plot waarbij Deanna zelfs een paar deuntjes mag zingen.

Fantômas

1932 | Mysterie, Fantasy, Komedie

Frankrijk 1932. Mysterie van Paul Féjos. Met o.a. Tania Fédor, Anielka Elter, Marie-Laure, Jean Galland en Thomy Bourdelle.

De markiezin De Langrune is in haar kasteel vermoord. Voor inspecteur Juve (Bourdelle) staat meteen vast dat Fant[KA4]omas (Galland) de dader is. Twee getuigen die Juve kunnen helpen bij het onderzoek, vinden voortijdig hun einde. Het schijnt dat een vrouw Fantômas de helpende hand biedt, zodat hij kan ontsnappen. Deze film met een scenario van regisseur Féjos en Anne Mauclair die de dialogen schreef, is gebaseerd op de romans van Pierre Souvestre en Marcel Allain. In feite is dit de herverfilming van het mysterieverhaal van Louis Feuillade uit 1913. Ondanks de 'moderne' middelen, geluid en belichting, legt deze film het toch af tegen zijn illustere voorganger. Féjos kwam uit Hongarije en heette oorspronkelijk Pál Fej[KA11]os. Het camerawerk is van Roger Hubert en Peverell Marley.