Edouard Logereau is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Lili Lamont

1989 | Drama

Frankrijk 1989. Drama van Edouard Logereau. Met o.a. Micheline Presle en Michel Berto.

Een bewerking van een toneelstuk van Arthur Whitney. Een groep fans heeft een eredienst gewijd aan de ex-filmster Lili Lamont in een geheimzinnige grot waar zich allerlei sinistere dingen afspelen. Logereau beperkt zich tot het registreren van de acteerprestaties, die toch al niet geweldig zijn. Jammer dat Presle in een dergelijk wanprodukt meespeelt.

L'ours en peluche

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van Edouard Logereau. Met o.a. Claude Rich, Catherine Salviat, Anne-Marie Dréville en Patricia Elig.

Waarom veroorzaakt een gynaecoloog bijna een ramp bij een bevalling zonder complicaties? De getalenteerde acteurs dragen deze film, gebaseerd op een roman van Georges Simenon.

La Louve solitaire

1967 | Misdaad, Actiefilm

Frankrijk/Italië 1967. Misdaad van Edouard Logereau. Met o.a. Danièle Gaubert, Michel Duchaussoy, Julien Guiomar, François Maistre en Sacha Pitoëff.

Een ex-trapezewerkster gebruikt ook als inbreekster haar acrobatische talenten. Na haar arrestatie wordt ze door de politie ingezet tegen een heroïnesmokkelaar, samen met een doofstomme agent wiens vermogen tot lip-lezen heel praktisch blijkt. Het als een klucht opgebouwde scenario, waarbij niet op logica wordt gelet, is niet in de vereiste stijl. Toch is de film vlot gemaakt, zodat het resultaat zonder meer onderhoudend is. De acteurs hebben merkbaar veel plezier in hun bizarre rollen.

Paris Secrèt

1964 | Documentaire

Frankrijk 1964. Documentaire van Edouard Logereau.

'Ons document humain toont Parijs in al zijn menselijke aspecten', zeggen de makers. In feite, echter, is dit dezelfde twijfelachtige mengelmoes van prostitutie-, travestie-, striptease- en abattoirbeelden als men kan aantreffen in andere films die in het kielzog van MONDO CANE varen. Het commentaar is druk in de weer om een en ander van een poëtische inslag te voorzien. Van nul en generlei waarde.