Torgny Wickman

Regisseur

Torgny Wickman is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

Les Impures

1974 | Erotiek

Frankrijk 1974. Erotiek van Torgny Wickman. Met o.a. Christina Lindberg, Michel David, Danielle Vlaminck, Stellan Skarsgård en Christine Simon.

In een kleine stad wordt een meisje met een overontwikkeld seksueel verlangen eindelijk door een student bekendgemaakt met zowel de `grote liefde` als de klassieke muziek. Een onbeduidend scenario maar kundige regie van een professionele (Zweedse) filmer. Ook bekend als LA VULVE, ANITA en LES SPÉCIALITÉS D'ANITA.

Inkräktarna

1974 | Erotiek

Zweden 1974. Erotiek van Torgny Wickman. Met o.a. Chris Chitell, Jacqueline Laurent, Anita Ericsson, Børje Nyberg en Stellan Skarsgård.

Een door Zweden trekkende drop-out chanteert de vrouw van een vooraanstaand geleerde met haar buitenechtelijke escapades. Een ontstellend hypocriet sekswerkje toont wat kille, mechanische seks. USA/GB: LET US PLAY SEX.

Anita

1973 | Erotiek

Frankrijk/Zweden 1973. Erotiek van Torgny Wickman. Met o.a. Christina Lindberg, Stellan Skarsgård, Danièle Vlaminck, Michael David en Per Matsson.

Een schoolmeisje beleeft het ene seksuele avontuur na het andere zonder bevrediging te vinden, tot een brave muziekstudent haar weerstaat en geduldig duidelijk maakt dat opvoedingsfouten - door oom en tante - de oorzaak zijn van haar nymfomanie, zodat ze openstaat voor ware liefde met h[KA2]em. Deze seksfilm, nog net v[KA1]o[KA1]or de definitieve doorbraak van porno, valt op door talrijke en uitvoerige (gesuggereerde) fellatioscènes, maar is ouderwets in de psychologische verklaring en overwinning van de monogame moraal. De respectloze aanpak van Lindberg bederft haar potentieel voor betere rollen en films.

Skräcken har tusen ögen

1971 | Erotiek, Thriller

Zweden 1971. Erotiek van Torgny Wickman. Met o.a. Solveig Anderssen, Anita Sanders, Hans Wahlgren, Barbro Hiort af Ornäs en Per Axel Aronius.

Na hun vakantie keren een Zweedse dominee en zijn echtgenote naar huis terug en vinden hun woning ingenomen door een meisje, dat over satanische kracht lijkt te beschikken. Dit bizarre werkje houdt het midden tussen een seksfilm en een thriller; een lichtpunt is de aanwezigheid van de oogverblindend mooie Solveig Anderssen. USA/GB-titel: FEAR HAS 1,000 EYES.

Kärlekens sprȧk 2 & 3

1971 | Erotiek, Documentaire

Zweden 1971. Erotiek van Torgny Wickman.

Voort gaat het met de seksuele voorlichting: ditmaal een film over abnormaliteiten in erotische relaties; ook wordt ingegaan op oorzaken en soorten van venerische ziekten (verlucht met voorbeelden om steil van achterover te slaan). De paradox van voorlichtingsfilms als deze is hoe weinig men er eigenlijk aan heeft en dat hangt onder meer samen met de beperkingen en concessies die de makers zich moeten getroosten om hun produkt zonder al te veel kleerscheuren langs filmkeuringen in vele landen te manoeuvreren, en met de noodzaak de materie vooral aantrekkelijk (lees: commercieel) te houden voor het publiek. USA/GB-titel: X, Y, Z OF LOVE.

Kyrkoherden

1970 | Komedie, Erotiek

Zweden 1970. Komedie van Torgny Wickman. Met o.a. Jarl Borrsén, Diana Kjaer, Magali Noël, Anna Grete Nissen en Solveig Andersson.

Een jonge dorpspastoor merkt dat hij - vanwege WO I - de enige man in de streek is, zodat jonge en ook minder jonge vrouwen uit alle rangen en standen een aanslag op zijn celibaatsgelofte doen. Deze fleurige komedie naar een verhaal van Bengt Anderberg houdt de voor de hand liggende pikanterie binnen redelijke grenzen en doet door de verschuiving van normen nu zelfs tamelijk voorzichtig aan. Vreeswijk zingt verschillende scènes aan elkaar met ironische balladen.

Kärlekens sprȧk

1969 | Erotiek, Documentaire

Zweden 1969. Erotiek van Torgny Wickman.

Deze semi-documentaire maakt ons duidelijk wat een vrouw gelukkig maakt in binnen- en buitenhuwelijkse situaties. Een aantal misverstanden in het huwelijk wordt aan de kaak gesteld waarna huiskamer-demonstraties van seksbeoefening volgen. Deze film is met Oswalt Kolles beide delen DAS WUNDER DER LIEBE grotendeels verantwoordelijk voor de hausse in Aufklärungsfilms, maar is nu wat belachelijk om te zien. Een wetenschappelijk panel verschijnt om verluchtend commentaar te leveren midden in sekshandelingen abrupt in beeld. USA/GB-titel: THE LANGUAGE OF LOVE.

Eva den utstötta

1969 | Erotiek

Zweden 1969. Erotiek van Torgny Wickman. Met o.a. Solveig Andersson, Siv Mattsson, Erland Josephson en Barbro Hiort af Ornäs.

De minderjarige Eva (Andersson) wordt door de politie verhoord over haar relaties met vele mannen in haar ouderlijk dorp en zij doet bijgevolg een vrijmoedig boekje over hen open. Makers pretenderen sociaal-kritische standpunten en psychologische karakterschetsen te leveren, maar verliezen de buitengewoon fraaie Solveig Andersson geen seconde uit het oog. Een aardige, onderhoudende sekskomedie, die in Nederland onder de Franse titel JOURNAL D'UNE DÉMI-VIERGE rouleerde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Torgny Wickman op televisie komt.

Reageer