Jô Odagiri

1976 Acteur

Jô Odagiri (1976) is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

I Wish

2011 | Drama

Japan 2011. Drama van Hirokazu Kore-eda. Met o.a. Koki Maeda, Ohshirô Maeda, Ryôga Hayashi, Cara Uchida en Hiroshi Abe.

Op het Japanse eiland Kyushu, waar de broertjes Koichi en Ryu wonen, rijden nieuwe hogesnelheidstreinen. Wanneer twee van die treinen elkaar kruisen, zo gaat het verhaal, komt er een energie vrij die wensen laat uitkomen. De wens van de broers ligt voor de hand: hun onlangs gescheiden ouders moeten weer bij elkaar komen. Net als in zijn veelbekroonde drama Nobody Knows schetst gerenommeerde Japanse filmer Kore-eda in I Wish een geloofwaardige, universele, onsentimentele kinderwereld. Dat levert ditmaal een bijzonder aandoenlijke feelgoodfilm op.

Air Doll

2009 | Drama

Japan 2009. Drama van Hirokazu Kore-eda. Met o.a. Bae Doona, Arata, Itsuji Itao, Jô Odagiri en Fuji Sumiko.

Levensgrote sekspop ontwikkelt ziel en wordt verliefd op videoklerk. Op manga gebaseerde film van Koreeda (Nobody Knows) wil commentaar zijn op zaken als onschuld, vrouwen als lustobject, en eenzaamheid in de grote stad. Maar in tegenstelling tot de pop komt deze film maar niet tot leven. Wel overtuigende rol van de Koreaanse actrice Bae Doo-na als het tot leven gewekte seksspeeltje. Die tot de schokkende ontdekking komt dat liegen een van de eerste dingen is die ze leert als ze een ziel heeft.

Plastic City

2008 | Thriller

China/Hongkong SAR van China/Brazilië/Japan 2008. Thriller van Nelson Yu Lik-wai. Met o.a. Anthony Wong Chau-Sang, Jô Odagiri en Yi Huang.

Bezwerend fraai gangsterdrama over een goedhartige Chinese crimineel in Sao Paulo die samen met zijn hondstrouwe geadopteerde Japanse zoon de lokale markt voor nepartikelen beheerst (Chau-Sang en Odagiri). Iedereen lijkt tevreden, totdat een overijverige ambtenaar de surrogaatvader in het nauw drijft en het ingehouden machismo van de zoon omslaat in reddeloze wreedheid. Plastic City is een visueel hoogstandje dat schippert tussen de straatpoëzie van filmer Jim Jarmusch, de ambiance van een besloten jazzclub en de flair van een Jean Paul Gaultier show. Het verhaal is rafelig maar de consequente artistieke beeldstijl geeft het werk een natuurlijke samenhang.

Blood and Bones

2004 | Drama, Biografie

Japan 2004. Drama van Yoichi San. Met o.a. Takeshi Kitano, Hirofumi Arai, Tomoko Tabata en Jô Odagiri.

Waargebeurd verhaal over de Koreaanse Kim Shun-Pei die in 1923 per boot in Osaka aankwam en een financieel imperium opbouwde. In de tussentijd terroriseerde hij zijn eigen gezin en perste hij de hele wijk van Koreaanse immigranten af. Film heeft de contouren van een historisch epos maar wordt uitgespeeld als huiselijk drama. Regisseur Yoichi mengt familiale en historische ontwikkelingen om kritiek te leveren op de ingesleten onderworpenheid aan machthebbers. Hier en daar bijna komisch gewelddadig. Mooie hoofdrol van Takeshi Kitano.

Bright Future

2003 | Drama

Japan 2003. Drama van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Jô Odagiri, Tadanobu Asano en Tatsuya Fuji.

Pretentieus drama, vol pseudo-engagement en cinefiele kitch, over twee zwijgzame jongens en een giftige, lichtgevende kwal.

Azumi

2003 | Actiefilm, Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Drama

Japan 2003. Actiefilm van Ryûhei Kitamura. Met o.a. Aya Ueto, Shun Oguri, Hiroki Narimiya, Kenji Kobashi en Jô Odagiri.

Azumi (Ueto) zegt: 'Er zijn zo veel slechte mensen in de wereld. Iemand moet ze doden.' Het is haar motto en het uitgangspunt van deze film van gestoord actiegenie Kitamura (Versus). Azumi is samen met andere weesjes opgeleid om Japanse krijgsheren te vermoorden die vrede in het land in de weg staan. Azumi, gebaseerd op Japanse manga, is adembenemend virtuoos vormgegeven en bijna sadistisch in geweldexplosies. Aya Ueto deed ook mee aan de sequel Azumi 2: Death or Love, die overigens werd geregisseerd door Shusuke Kaneko (Death Note).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jô Odagiri op televisie komt.

Reageer