Julie Ryan

Producer

Julie Ryan is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Hotel Mumbai

2018 | Drama, Thriller

Australië/India/Verenigde Staten 2018. Drama van Anthony Maras. Met o.a. Dev Patel, Nazanin Boniadi, Armie Hammer, Anupam Kher en Jason Isaacs.

Hoe verfilm je een schokkende historische ramp? Debuterend regisseur Anthony Maras lijkt nogal met die vraag te hebben geworsteld bij het maken van Hotel Mumbai, een dramatisering van de bloedige aanslag op een Indiaas vijfsterrenhotel in 2008. Enerzijds is de film een ernstig eerbetoon aan de slachtoffers, anderzijds een harde, gelikte Hollywoodthriller. Maras bouwt de spanning vakkundig op en beschikt over een prima cast, maar de gretigheid waarmee hij alle ellende in beeld brengt geeft het geheel een zweem van terrorismeporno.

Red Dog

2011 | Komedie, Drama, Familiefilm

Australië/Verenigde Staten 2011. Komedie van Kriv Stenders. Met o.a. Noah Taylor, Rachel Taylor, Josh Lucas, Luke Ford en Arthur Angel.

Tegen het decor van stoffig rode landschappen zwerft een hond met perfecte schutkleur. De viervoeter, alom geliefd in een mijnwerkersstadje in Western Australia, heeft z'n baasje zelf gekozen: buschauffeur John (Lucas). Wanneer die op een dag niet thuis komt, gaat de hond op zoek. Aandoenlijk melodrama over een ondernemend, hartveroverend dier werd gebaseerd op een lokale legende uit de jaren zeventig, opgetekend in een boek van Louis de Bernières. In het West-Australische plaatsje Dampier staat een standbeeld voor de echte Red Dog.

Ten Canoes

2006 | Avonturenfilm, Komedie, Drama, Historische film

Australië 2006. Avonturenfilm van Rolf de Heer en Peter Djigirr. Met o.a. Peter Minygululu, Jamie Gulpilil, Crusoe Kurrdal, Johnny Buniyira en Peter Djigirr.

Een groep Aboriginals gaat per kano op jacht naar ganzeneieren. Om de tijd te doden vertelt de leider een verhaal - dat afwijkend in beeld wordt gebracht - over een man met drie heel verschillende vrouwen. Er komen vijandige stammen in voor, een moord, exotische rituelen, een tovenaar. De Nederlands/Australische regisseur De Heer pleegde intensief overleg met zijn volledig uit Aboriginals bestaande cast. Ze wilden alleen meewerken als voldoende respect zou worden betoond aan hun culturele achtergrond. Geplaagd door bloedzuigers, muggen en krokodillen creëerden cast en crew een historisch document én een fraai staaltje vertelkunst.

Alexandra's Project

2003 | Drama, Thriller

Australië 2003. Drama van Rolf de Heer. Met o.a. Gary Sweet, Helen Buday, Bogdan Koca en Samantha Knigge.

Kantoorman Steve (Sweet) heeft alles wat zijn hartje begeert: een fijne vrouw, twee fijne kindertjes, een knus huis en een goede baan. Als hij op zijn verjaardag thuiskomt van zijn werk, verwacht hij dan ook niets anders dan een gezellig feestje. Wat hij aantreft is een leeg huis en een videoband. Met een biertje in de hand speelt Steve de band af en komt tot de ontdekking dat zijn ogenschijnlijk dociele vrouw Alexandra (Buday) het slecht met hem voor heeft. Regisseur/scenarist De Heer benaderde het thema van de wrekende vrouw met een woeste horrorpastiche waarin de acties van zowel de man als de vrouw geen enkele sympathie opwekken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julie Ryan op televisie komt.

Reageer