Kleber Mendonça Filho

Regisseur, Scenarist

Kleber Mendonça Filho is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Aquarius

2016 | Drama

Brazilië/Frankrijk 2016. Drama van Kleber Mendonça Filho. Met o.a. Sonia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrão en Zoraide Coleto.

Het appartement met uitzicht op zee van de 65-jarige Clara (Braga) wordt bedreigd door een ambitieuze projectontwikkelaar, die geld ziet in de plek die haar herinneringen, leven en liefde herbergt. Met haar trots, onafhankelijkheid, intelligentie en appetijt voor seks is Clara een complexe, strijdbare, tijdloze geest die heel andere waarden hoog acht. Een uitdagende, zinderende film over menselijke- en maatschappelijke verhoudingen, waaraan niets geijkt of voorspelbaar is. Winnaar van talloze prijzen, onder meer voor de formidabele hoofdrolspeelster.

Neighbouring Sounds

2012 | Drama, Thriller

Brazilië 2012. Drama van Kleber Mendonça Filho. Met o.a. Irma Brown, Sebastião Formiga, Gustavo Jahn en Maeve Jinkings.

Onheilspellende illustratie van welstandskloof en de invloed van de gecompartimenteerde stadsomgeving op individu en samenleving. Een straat in een welgestelde wijk van de Braziliaanse stad Recife. Wanneer een dubieus colporterend beveiligingsbedrijfje zijn diensten aanbiedt, wakkert dat de sluimerende paranoia aan. Bedrieglijk landerig drama toont in een volstrekt eigen stijl een microkosmos waar haves en have-nots achterdochtig op afstand blijven. Optimale benutting van urbane architectuur in meticuleus gecomponeerde shots schept claustrofobische sfeer, versterkt door minimalistische geluidsband.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kleber Mendonça Filho op televisie komt.

Reageer