Hartmut Beer

Acteur

Hartmut Beer is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Gräfin Cosel

1985 | Drama, Historische film

DDDE 1985. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Marzena Trybala, Dietrich Körner, Alfred Struwe, Jan Spitzer en Klaus Piontek.

De keurvorst van Sachsen, Adolf Magnus Freiherr von Hoym (Piontek) zet zijn gade Anna Constantia (Trybala) in bij een weddenschap. Hij verliest en hierdoor wordt Anna de ma[KA4]itresse van August de Tweede (K[KA3]orner), de koning van Polen, die haar de titel van gravin Cosel schenkt. Anna Constantia die August probeert zijn belofte te laten houden om haar te huwen, krijgt invloed aan het hof van Sachsen. Aan het Poolse hof wint een rivale aan invloed, terwijl Anna Constantia naar Pillnitz wordt verbannen. Ze gaat echter niet bij de pakken neerzitten en vlucht naar Pruisen, waar ze de aartsvijand van August, de koning van Pruisen Friedrich Wilhelm de Eerste (Mühlstädt), om hulp vraagt. Dit romantische melodrama dat speelt in 1712 in de barokperiode, is voor een kostuumstuk uit het boeren- en arbeidersparadijs van vadertje Honecker verrassend goed, net alsof de Oostduitse makers naar iets anders verlangden, hoger en beter, dat echter voor hen ongrijpbaar bleef. Werd uitgezonden in drie individuele delen die geproduceerd werden tussen 1983 en 1987 met verschillende titels, deels dezelfde hoofdrollen en verder een wisselende bezetting. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt. Vervolg: SACHENS GLANZ UND PREUßENS GLORIA - BRŸHL.

Der Scout

1982 | Familiefilm, Western

DDDE/SU 1982. Familiefilm van Konrad Petzold. Met o.a. Gojko Mitiíc, Klaus Manchen, Jürgen Heinrich, Giso Weißbach en Milan Beli.

Een nep-western uit Oost-Duitsland met Joegoslaaf Mitiíc in de hoofdrol, omdat hij bijna twintig jaar daarvoor in de Karl May-verfilmingen WINNETOU en UNTER GEIERN gestaan had. Hij speelt hier Indianenopperhoofd Witte Veer, die zich als een verkenner van het Amerikaanse leger vermomt om de van zijn stam geroofde paarden weer terug te vinden. Gefilmd in Mongolië, dat model moest staan voor het Verre Westen. Geschikt voor wie de lagere school gaat betreden.

Spur des Falken

1968 | Western

DDDE 1968. Western van Gottfried Kolditz. Met o.a. Gojko Mitic, Hannjo Hasse, Wladimir Zschwariaschwill, Rodam Tschelidse en Hartmut Beer.

Dit is één van de Indianen-westerns die in de DDR tussen 1965 en 1975 gemaakt werden. Tien daarvan hadden de Joegoslaaf Mitic in de hoofdrol. Hier draait het om goudzoekers die het gebied van de Dakota-Indianen binnendringen. Binnen de stam breekt onenigheid uit over de vraag of men de binnendringers met geweld moet aanpakken. Het zijn Indianen-sympathieke films, maar te kinderlijk om een groot westernpubliek te boeien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hartmut Beer op televisie komt.

Reageer