Adolphe Adam

Componist

Adolphe Adam is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Turning Point

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Herbert Ross. Met o.a. Anne Bancroft, Shirley MacLaine, Mikhail Baryshnikov, Leslie Browne en Tom Skerritt.

Maar liefst elf Oscarnominaties werden destijds uitgedeeld aan dit balletdrama waarin goede vriendinnen Deedee (MacLaine) en Emma (Bancroft) hun verleden met zichzelf én elkaar moeten uitvechten. Emma is een succesvol ballerina, terwijl Deedee ooit haar danscarrière heeft opgegeven voor huwelijk en ouderschap. Nu haar tienerdochter ook een ballettalent blijkt, komen er allerlei pijnlijke kwesties naar boven. Tikje melodramatisch, maar de uitstekende actrices én de sprongen van danser Mikhail Baryshnikov in zijn eerste film maken erg veel goed. Overigens werd geen enkele nominatie verzilverd.

Giselle

1969 | Muziek, Romantiek

Duitsland 1969. Muziek van Hugo Niebeling. Met o.a. Carla Fracci, Erik Bruhn en Bruce Marks.

Filmversie van Adolphe Adams' romantische ballet over een danslustig boerenmeisje, dat aan een onbeantwoorde liefde te gronde gaat en na haar dood als rusteloze dansgeest voortleeft. Een wat clichématige uitvoering, die dankzij goed camerawerk en knappe montage toch zeer de moeite waard is.

Der Postillon von Lonjumeau

1936 | Muziek

Oostenrijk 1936. Muziek van Karl Lamac. Met o.a. Willy Eichberger, Rose Stradner, Alfred Neugebauer, Thekla Ahrens en Leo Slezak.

Madame de Pompadour helpt een postillon met een mooie stem vooruit. Een groots opgezette maar oppervlakkige verfilming van de gelijknamige opera van Adolphe Adam, met een te grote nadruk op het komische element.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adolphe Adam op televisie komt.

Reageer