Christa Kozik

Scenarist

Christa Kozik is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Gritta vom Rattenschloß

1985 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1985. Familiefilm van Jürgen Brauer. Met o.a. Nadja Klier, Hermann Beyer, Fred Delmare, Suheer Saleh en Mark Lubosch.

Gritta woont bij haar vader, de graaf Julius van Rattenbijonsthuis, in een oud, vervallen slot. Deze probeert een 'troonreddingsmachine' te bouwen, in de hoop daarmee veel geld van de koning te krijgen. Als haar vader hertrouwt, stuurt haar stiefmoeder haar naar een klooster. Dat is niets voor Gritta. Zij vlucht uit het klooster en weet vervolgens ook nog een samenzwering tegen de koning aan het licht te brengen, die haar daarvoor rijkelijk beloont. Een grappige sprookjesverfilming, met een meisje in de hoofdrol dat net zo brutaal en recalcitrant is als Pippi Langkous. Scenario van Christa Kozik.

Sieben Sommersprossen

1978 | Familiefilm

DDDE 1978. Familiefilm van Herrmann Zschoche. Met o.a. Kareen Schröter, Harald Rathmann, Janine Beilfuss, Christa Löser en Jan Bereska.

Al heeft de tijd deze film over de kalverenliefde tussen twee veertien-jarigen, Robby (Rathmann) en Karoline (Schr[KA3]oter) al flink ingehaald, het blijft toch een gevoelig werkje dat over dit onderwerp de discussie op school (of thuis) op gang kan brengen en niet die enkele betweters die alles al menen te weten, voorlichting kan geven die ze zo broodnodig hebben. Voor moderne leerkrachten en hun pupillen is het tempo wellicht irritant, maar sfeer en idylle maken veel goed. Robby en Karoline zitten beiden in een vakantiekamp (in de voormalige DDR) waar niet veel loos is. Ze moeten meedoen met [KL]Romeo en Julia[KLE] en treffen elkaar `s avonds bij het baden in het meer in de vrije natuur in hun blootje. Dat leverde zelfs in de Naturfreunden-freundliche DDR in dat tijdperk voor die leeftijd (in een film) toch nog de nodige heisa op. Het scenario is van Christa Kozik en het camerawerk is van Günther Jaeuthe.

Philipp der Kleine

1975 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1975. Familiefilm van Herrmann Zschoche. Met o.a. Andij Greissel, Jan Spitzer, Katrin Jakubeit, Fred Delmare en Ilse Voigt.

Het titelpersonage is een knaapje dat zichzelf veel te klein vindt. Hij wordt ook voortdurend bespot. Tot hij een blokfluit krijgt: als je er een bepaald melodietje op speelt, kan je alles groter of kleiner maken. Een kat verandert hij in een tijger en een vrachtwagen in een speelgoedautootje. Een voortreffelijke kinderfilm, met een schitterende jonge acteur Greissel, die vooral de jonge kijkers enthousiast zal maken. Christa Kozik schreef het scenario en Günter Jaeuthe deed de fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christa Kozik op televisie komt.

Reageer