Maxim Strauch

Acteur

Maxim Strauch is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Lenin v Polshe

1966 | Biografie

Polen/SU 1966. Biografie van Sergei Joetkevitsj. Met o.a. Maxim Strauch, A. Lisyanskaya en A. Pavlychyova.

Een drama over Lenins verwachtingen en dromen in de jaren voor de revolutie van 1917. In deze warme en charmante film zet Strauch Lenin neer in menselijke proporties. Deze Sovjet-Poolse co-produktie werd in 1966 tijdens het Cannes festival bekroond met de prijs voor de beste regie.

Rasskazi o Lenine

1958 | Drama

SU 1958. Drama van Sergei Joetkevitsj. Met o.a. Maxim Strauch, Marina Pastoekhova, A. Lisjanskaya en Vsevolod Sanajev.

Dit persoonlijke drama over Lenin en zijn vrouw Nadezjda Kroepskaja bestaat uit twee verhalen, het eerste in zwart-wit, het tweede in kleur. Als gevolg van een nieuwe politiek na Stalins dood werden (opnieuw) een aantal films aan Lenin gewijd (waarvan dit de eerste is), die het beeld van de Revolutie moesten zuiveren van de Stalin-cultus. 'Het nieuwe pedagogische concept' betekende de bevestiging van Lenin als de enige leider.

Vyborgskaja storona

1939 | Drama

SU 1939. Drama van Grigori Kozintsev en Leonid Trauberg. Met o.a. Boris Tsjirkov, Valentina Kibardina, Natalia Oezjvi, Michail Zjarov en A. Tsjistjakov.

Dit derde deel van de MAKSIM-trilogie, volgt Maxims laatste stadium van politieke volwassenheid en zijn prestaties als commissaris van de Staatsbank. Hij ontmoet Lenin en Stalin en weet een aanslag op Lenin te verijdelen. Uiteindelijk treedt hij in het Rode Leger om zijn land tegen de Duitsers te verdedigen. De indrukwekkende trilogie is gemaakt in de stijl van het socialistisch realisme, zonder hang naar symbolisme en formalistische hoogstandjes.De eerste twee delen van de trilogie zijn JOENOST MAKSIMA en VOZVRASJTSJENIJE MAKSIM.

Tsjelovek s roezhjom

1938 | Drama

SU 1938. Drama van Sergei Joetkevitsj. Met o.a. Boris Tenin, Maxim Strauch, Zoya Fyodorova, Vladimir Lukin en Mark Bernes.

Een historisch drama over de rol van Lenin en Stalin in de Oktoberrevolutie, gezien door de ogen van de held, een eenvoudige boer, die aanvankelijk a-politiek is, maar gaandeweg een actief voorvechter van de Bolsjewistische zaak wordt. Joetkevitsj ontving een hoge Russische onderscheiding voor deze film die voorzien is van muziek van Sjostakovitsj.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maxim Strauch op televisie komt.

Reageer