Franco Valobra is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

H2S

1969 | Drama

Italië 1969. Drama van Roberto Faenza. Met o.a. Dennis Gilmore, Carole André, Lionel Stander en Franco Valobra.

Het verhaal, dat speelt tijdens het studentenoproer in de jaren 1965-1970, gaat over een jonge student die een opstandig meisje ontmoet die alle andere studenten zover krijgt dat ze gaan protesteren tegen de gevestigde orde en het systeem. Een uitgemolken onderwerp, typisch produkt van de tweede helft van de jaren zestig, dat de huidige generatie niets nieuws meer te bieden heeft, behalve wat nostalgie en een paar diepe gedachten over de naderende 21ste eeuw.

Un italiano in America

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Alberto Sordi. Met o.a. Alberto Sordi, Vittorio De Sica, Lou Perry, Franco Valobra en Gray Frederickson.

Benzinepomphouder Giuseppe heeft zijn vader, die naar Amerika is ge[KA3]emigreerd om zijn geluk te zoeken, al dertig jaar niet meer gezien. Via een tv-uitzending en een telefoontje krijgen zij onverwacht weer contact. De vader (De Sica), die doet alsof hij een succesvol zakenman en een gelukkig mens is, gaat in werkelijkheid gebukt onder schulden. Het geld van de tv-show heeft hij nodig om zijn schuldeisers terug te betalen. Giuseppe en zijn vader komen daarna al gauw in de gevangenis terecht. Tenslotte pakt de zoon zijn oude beroep van pompstationhouder weer op. Sordi verkeert in goede vorm als scriptschrijver en regisseur en zijn spel als Giuseppe bevat de juiste toon, of het nu om humor of zieleleed gaat. De Sica's vertolking is vlekkeloos. Een aardige film om naar te kijken.