Tony Grounds

Regisseur, Acteur, Scenarist

Tony Grounds is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

People Like Us

2007 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 2007. Komedie van Tony Grounds. Met o.a. Alun Armstrong en Rupert Graves.

Selfmade man Roger viert zijn verjaardag met een dinertje. Hij en zijn vrouw hebben twee bevriende stellen uitgenodigd, Jim en Juliet en Leo en Jackie. Maar het diner verloopt niet in goede harmonie.

A Class Apart

2007 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2007. Drama van Nick Hurran. Met o.a. George Cole, Nathaniel Parker, Jessie Wallace en Ross Tomlinson.

Alleenstaande moeder Candy (Wallace) worstelt samen met opa George (Cole) om haar elfjarige zoontje Kyle op het rechte pad te houden. Ze haalt zelfs het lolale nieuws met haar strijd om zoonlief op een goede school te krijgen. De directeur van een prestigieuze privé-school (Parker) krijgt lucht van de zaak en wedt met zijn assistent dat hij straatschoffie Kyle kan veranderen in een gehoorzame pupil. Maar Kyle's promotie in de Engelse standenmaatschappij is geen sinecure. BBC-televisiefilm A class apart flirt met maatschappijkritiek met het brandpunt op de worsteling van de moeder met armoede, opvoeding en gebroken familiebanden. Integer werk.

The Martins

2001 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 2001. Komedie van Tony Grounds. Met o.a. Lee Evans, Kathy Burke, Linda Bassett, Eric Byrne en Terri Dumont.

Klasseverschil is weer eens een onderwerp in deze Britse film. De energieke komiek Evans speelt dromer Robert Martin, die in plaats van werk te zoeken zijn zinnen zet op het winnen van vakanties. Zijn vrouw (Burke) en schoonmoeder (Bassett) vinden dat maar niks. Wanneer een gegoed koppel een reis naar een eiland wint, slaat Robert door, kidnapt de twee en neemt zijn gezin mee naar de prijslocatie. The Martins heeft de grootste moeite om de juiste toon te vinden tussen farce, spannend drama, maatschappijkritiek en satire en dat doet de hele familie de das om.

Last Christmas

1999 | Fantasy, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1999. Fantasy van Adrian Shergold. Met o.a. Pauline Quirke, Ray Winstone, Phil Daniels, Phillip Dowling en Matt Bardock.

Een jaar geleden, de dag voor kerstmis, kwam glazenwasser Neville (Winstone) door een val om het leven. Zijn negen-jarige zoontje Frank (Dowling) heeft de dood van zijn vader nog steeds niet verwerkt en dit leidt regelmatig tot moeilijkheden met zijn moeder Gwen (Quirke). Dan op een avond staat Neville eensklaps voor hem. Gwen kan Neville niet zien en is ervan overtuigd dat de jongen zijn fantasie weer eens de vrije loop laat gaan. Gwen wordt het hof gemaakt door buurman Geoff (Daniels), die door zijn vrouw in de steek werd gelaten. Neville is ervan overtuigd dat Gwen de hand heeft in zijn dood. Samen met Frank onderneemt hij een reis, vliegend boven Londen, om het verleden weer samen te stellen. Voor Frank is het een onvergetelijk avontuur waarin de wetten van ruimte en tijd getrotseerd worden. Een weinig overtuigend jeugdavontuur dat aantoond dat volwassenen het niet steeds bij het rechte eind hebben. Het is niet eenvoudig om in Winstone te geloven als engel, maar hij heeft wel enkele plezierige momenten. Quirke is goed als de bezorgde moeder, maar het is de kleine Dowling die de show doorlopend steelt. De kerstgedachte is niet altijd prominent aanwezig in dit scenario, geschreven door Tony Grounds. Fotografie is van Peter Middleton. Stereo.

Our Boy

1997 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1997. Drama van David Evans. Met o.a. Ray Winstone, Pauline Quirke, Neil Dudgeon, Philip Jackson en Perry Fenwick.

Woody en Sonia wachten tevergeefs op de thuiskomst van hun zoon. Na een slapeloze nacht vernemen zij dat hun enig kind het slachtoffer is geworden van een vluchtmisdrijf. De wereld van bouwvakker en kruimeldief Woody stort in en hij zweert wraak. Sonia beseft dat ze niet alleen haar zoon kwijt is, maar ook haar man dreigt te verliezen

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tony Grounds op televisie komt.

Reageer