Paolo Poli

Acteur, Componist

Paolo Poli is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Strane Storie

1994 | Komedie, Fantasy, Sciencefiction, Drama

Italië 1994. Komedie van Sandro Baldoni. Met o.a. Ivano Marescotti, Silvia Cohen, Mariella Valentini, Alfredo Pea en Flavio Bonacci.

Een vader zit met zijn dochter in de trein. Om de tijd te doden dist hij verhalen op, waarin de medepassagiers steeds een rol toebedeeld krijgen. Het eerste verhaal gaat over een man die vergeten is zijn luchtrekening te betalen, met als gevolg dat zijn luchttoevoer afgesloten dreigt te worden. Op weg naar het luchtbedrijf komt hij voor allerlei hindernissen te staan en ademen wordt steeds moeilijker. In de tweede vertelling gaat een alleenstaande vrouw naar de supermarkt om een man te kopen. Als ze hem wil laten functioneren, blijkt de geldigheidsdatum voorbij te zijn. In verhaal drie krijgt een volksgezin rijke, snobistische buren. Beide gezinnen pesten elkaar tot het uiterste, terwijl op de achtergrond de tv steeds beelden van geweld laat zien. Een verfrissende sociale toekomstsatire met vele kafkaiaanse trekjes. Vooral het eerste verhaal loopt over van bijtend cynisme. Marescotti speelt de hoofdrol in de drie verhalen en zit ook in de fragmenten, die de episodes aan elkaar verbinden. Het scenario is van Johnny Dell'Orto, Federico Cavalli regisseur Baldoni. Het camerawerk is van Renato Alfarano. Widescreen.

Le braghe del padrone

1978 | Komedie

Italië 1978. Komedie van Flavio Mogherini. Met o.a. Enrico Montesano, Adolfo Celi, Milena Vukotic, Paolo Poli en Felice Andreasi.

Een eenvoudige glazenwasser sluit een pact met de duivel in een poging hogerop te komen op de sociale ladder. Eerst probeert hij het in een uitgeverij en later tracht hij de directie over te nemen van een automobielbedrijf. De eerste helft van de film is best aardig, maar later ontaardt de komedie in een chaotische situatie. Montesano is een voortreffelijke komiek; een plezier om naar te kijken.

L'asino d'oro

1970 | Fantasy, Avonturenfilm, Komedie

Italië 1970. Fantasy van Sergio Spina. Met o.a. Barbara Bouchet, Sami Pavel, John Steiner, Paolo Poli en Marisa Fabbri.

Gebaseerd op het boek [KL]Metamorfosi[KLE] van Lucio Apoleio (125-170). Het verhaal is een gevaarlijk avontuur over een jonge Romein en zijn Griekse vriend in Mauretanië. De Romein verandert in een ezel, terwijl hij blijft zien en denken als een man, en ontsnapt op op een wonderbaarlijke manier aan de dood. De rolbezetting is uitstekend en de regisseur is erin geslaagd de film geheel volgens het oude verhaal te filmen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paolo Poli op televisie komt.

Reageer