François About

Regisseur, Cameraman

François About is regisseur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Virginia

1990 | Erotiek

Frankrijk 1990. Erotiek van François About. Met o.a. Brigitte Magerin, Jaques Delahaye, Caroline Siemens, Sonia Lina en Jean-Denis Burgo.

Toneelspeelstertje Magerin, kersvers uit Oost-Berlijn (na de val van de Muur!) krijgt in Parijs een baantje als lectrice voor een blinde schrijver. Niet alleen de auteur tast haar af, maar ook zijn vrouw leert het jonge onschuldige ding nog een paar kunstjes. Als ze allemaal voor een tijdje naar een fraai buiten in de Provence gaan, is er ook nog een leuk dienstertje en wordt het een gezellige boel. Weinig verhaal, geen grote spelprestaties, maar genoeg bloot.

Alice: Rent a Girl

1981 | Erotiek

Duitsland/Frankrijk/Zwitserland 1981. Erotiek van Michel Leblanc. Met o.a. Sarah, Myka, Dany Berger, Gabriel Pontello en Olinka.

Een vriendenclub brengt een weekend door in een ski-oord. Onder hen bevindt zich een vrouw, die een opvallende gelijkenis heeft met Marilyn Monroe. Ze beleeft een avontuurtje met de man die haar heeft uitgenodigd voor deze trip. De problemen beginnen wanneer een ander ook toenadering zoekt. De vriendenclub laat blijken dat ze wel iets voelen voor een orgie. Ze is hierin terughoudend, omdat zij iets dergelijks nog nooit heeft meegemaakt. Maar de groep seksuele avonturiers weet haar verzet uiteindelijk te breken

Johan

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Philippe Vallois. Met o.a. Philippe Vallois, Marie-Christine Weil, Walter Maney, Jean-Paul Doux en Georges Barber.

Een regisseur wil een film over zijn geliefde Nederlandse vriend maken, maar deze wordt gearresteerd. Hij zet zijn project toch door en gaat in Parijse ontmoetingsplaatsen van homo's op zoek naar mannen die Johan en hemzelf kunnen belichamen. Deze merkwaardige en bij vlagen zeer interessante film-in-wording is boeiend als indirecte liefdesverklaring maar irritant in het narcisme waarmee de regisseur zichzelf portretteert en laat portretteren door anderen. Treffende en uitdagende stukken reportage over 'pees'-trajecten en een raak geschetste, spreekwoordelijke nichten-moeder.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer François About op televisie komt.

Reageer