Clifford S. Elfelt

Regisseur

Clifford S. Elfelt is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Range Fighter

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Paul Hurst en Clifford S. Elfelt.

Serie in 10 hoofdstukken. Dit was je reinste bedrog - deze serie is samengesteld uit stukken van de vijf westerns die Maynard zojuist had gemaakt voor producent Elfelt. Er was geen nieuw materiaal aan toegevoegd; omdat er uit alle vijf films stukken waren gehaald, was dit een onsamenhangend geheel, waar niemand op zat te wachten. Die films waren: FIGHTING COURAGE, THE DEMON RIDER, $50000 REWARD, THE GREY VULTURE en THE HAUNTED RANGE.

Fighting Courage

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Clifford S. Elfelt. Met o.a. Ken Maynard, Peggy Montgomery, Melbourne MacDowell, Muriel Montrose en Frank Whitson.

Na verschillende B-rollen start hier de eerste vijfdelige western-serie van Maynard, die hij zou maken voor producent Elfelt en de Davis Distributing Co. Geboren was Maynard in 1895; hij werd rodeo-kampioen en maakte in BRASS COMMANDMENTS zijn filmdebuut. Hij werd in korte tijd met zijn paard Tarzan een idool en was in de eerste helft van de jaren dertig de meest succesvolle western-ster. Zijn einde in 1973 was triest. Vlak voor het begin van deze serie had hij Tarzan gekocht, een gouden koop! In deze eersteling komt hij als zoon van een rijke financier naar Colorado om een mijn te zoeken, maar raakt in talloze problemen verzeild. Frank Howard Clark was de scenarist en Joseph Walker de cameraman.

$50,000 Reward

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Clifford S. Elfelt. Met o.a. Ken Maynard, Esther Ralston, Bert Lindley, Edward Peil en Lillian Leighton.

Een bende schurken en corrupte figuren, onder wie een bankier, proberen Maynard ervan te weerhouden een stuk grond dat hij geërfd heeft, in bezit te nemen. Grote persoonlijke belangen inzake de bouw van een dam staan op het spel in deze western vol actie, waarvoor Frank Howard Clark het scenario schreef en Bert Longenecker het camerawerk deed. Elfelt was ook de producent.

Danger

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Clifford S. Elfelt. Met o.a. James B. Warner, Lillian Hackett, June La Vere, Edith Sterling en Mary Wynn.

Warner heeft het druk - hij is op zoek naar het meisje van zijn dromen, wordt voogd van een weeskind dat hij aan een buurman toevertrouwt (maar dat was geen goede beslissing), en krijgt het aan de stok met een bende. Frank Howard Clark verzon het allemaal en Joseph Walker bediende de camera.

Big Stakes

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Clifford S. Elfelt. Met o.a. James B. Warner, Elinor Fair, Les Bates, Willie May Carson en H.S. Karr.

In oude westerns draait het vaak om liefdesdrama's. Fair is verloofd met de Mexicaanse kapitein Grey, maar toont interesse voor Warner, wat hem de dodelijke haat van Grey oplevert. Fair vindt het maar moeilijk kiezen tussen hen beiden. Warner hakt de knoop door en trouwt met Carson. Frank Howard Clark was de scenarist, de man die later ook vele FBO-westerns met Tom Tyler, Bob Steele of Bob Custer zou doen. Deze western behoorde tot de eerste van twee series van acht waarin Warner zou spelen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Clifford S. Elfelt op televisie komt.

Reageer