Krzysztof Kiersznowski is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Czesc Tereska

2001 | Familiefilm, Drama

Polen 2001. Familiefilm van Robert Glinski. Met o.a. Aleksandra Gietner, Karolina Sobczak, Zbigniew Zamachowksi, Malgorzata Rozniatowska en Krzysztof Kiersznowski.

Dramafilm over een verlegen meisje dat langzaam in de criminele wereld terecht komt.

Sara

1997 | Actiefilm, Romantiek

Polen/Frankrijk 1997. Actiefilm van Maciej Slesicki. Met o.a. Agnieszka Wlodarczyk, Boguslaw Linda, Marek Perepeczko, Cezary Pazura en Stanislaw Brudny.

De veertig-jarige beroepsmilitair Leon (Linda) keert na een lange periode van dienst terug naar huis. Zijn dochtertje vindt zijn wapen, speelt ermee, het gaat af waarop het kind morsdood is. Leon gaat door zijn verdriet drinken en zijn vrouw laat zich van hem scheiden. Peetvader Jozef (Perepeczko) biedt Jozef Leon aan om lijfwacht te worden van zijn zestien-jarige dochter Sara (Wlodarczyk), die zich hevig verzet. Als hij haar het leven redt verandert de verhouding, die culmineert in een romance. Als Sara zwanger raakt, riskeert Leon zijn leven. Het scenario van regisseur Slesicki kan niet revolutionair genoemd worden, maar hij heeft het verhaal boeiend verfilmd en de spelprestaties houden de aandacht van de kijker vast. Het camerawerk is van Andrzej Ramlau.

Kiler

1997 | Thriller

Polen 1997. Thriller van Juliusz Machulski. Met o.a. Cezary Pazura, Małgorzata Ko[KA1]zuckowska, Katarzyna Figura, Janusz Rewiñski en Jerzy Stuhr.

Verlegen taxichauffeur Jerzy Killer (Pazura) wordt gearresteerd, omdat hij `herkend` werd als de gevreesde huurmoordenaar die Europa al jaren in de ban houdt. Aanvankelijk is hij diep ongelukkig totdat hij merkt dat hij als beruchte killer bewonderd wordt door zijn medegevangenen en de knappe tv- presentatrice Eva Szanska (Ko[KA1]zuckowska) die een programma over hem wil maken. Tijdens een transport naar een andere gevangenis wordt hij bevrijd door Stefan Siara (Rewi[KA17]nski), de opdrachtgever van de echte moordenaar. Siara heeft echter de moordenaar nooit persoonlijk ontmoet. Voor commissaris Ryby (Stuhr) die van de vangst van de moordenaar zijn levenswerk maakte, een zware slag. Samen met Eva beraamt Jerzy een plan om de maffia, die tuk is op een container met 500 kg dollarbiljetten, een hak te zetten. Intelligente, vermakelijke maar soms ook erg spannende en bloedige satire op het thrillergenre die zowel de politie als de gangsters in hun hempie zet. De plot zit vol onverwachte wendingen en is zo aangrijpend dat de kijker op het puntje van zijn stoel gaat zitten. De climax is magistraal. Sterke acteerprestaties en schitterende dialogen. Machulski schreef het scenario samen met Piotz Weresniak en Ryszard Zatorski. Het camerawerk is van Iwona Blicharz. Dolby Stereo.

Hors limites : Le piège

1997 | Misdaad

Frankrijk 1997. Misdaad van Dennis Berry. Met o.a. Patrick Rocca, Cris Campion, Julie Du Page, Daniel Ceccaldi en Pascal Elso.

Pilootfilm voor Franse policier-serie rond de STIP (Service Technique International de la Police), een politie-eenheid die uitsluitend in het buitenland opereert, wanneer belangen van Franse onderdanen of ondernemingen in gevaar zijn. Als eerste opdracht reizen commissaris Ren[KA1]e Desfons (Rocca) en zijn medewerkers Cyril Lombard (Campion) en de lekkere Juliette Renaud (du Page) naar Odessa, waar een zekere Vannier (Elso) werd opgesloten op beschuldiging van verkrachting. Deze laatste is ervan overtuigd dat hij het slachtoffer is van een complot. Het blijkt een onkiese zaak die te maken heeft met een Franse firma in de Oekraïne. Niet echt aangrijpend, deze pilootaflevering, geschreven door Mathieu Fabiani met regisseur Berry en Odile Barski. Te weinig ziel en ritme. Jammer want het trio flikken is geloofwaardig. Ook de locaties, gedraaid in Bulgarije, zorgen voor somber en geheimzinnig sfeertje, eigen aan ex-Sovjetblok-landen.

Nikt nie jest winien

1987 | Horror, Drama

Polen 1987. Horror van Ryszard Zatorski. Met o.a. Marek Walczewski, Teresa Budzisz-Krzyzanowska, Krzysztof Kiersznowski, Wladyslaw Kowalski en Krzysztof Tyniec.

Een spottende, bovennatuurlijke thriller. Een gefrustreerde schrijver vermoordt per ongeluk de minnaar van zijn vrouw en pleegt zelfmoord om haar daarna vanuit het hiernamaals te achtervolgen. Een vreemde, trage film spelend in het fin-de- siècle.

Ultimatum

1984 | Thriller

Polen 1984. Thriller van Janusz Kidawa. Met o.a. Stanislaw Michalski, Krzysztof Kiersznowski, Jan Jeruzal, Marek Wysocki en Leon Niemczyck.

Een politiek docudrama over hét onderwerp van 1982: de bezetting van de Poolse ambassade in Bern, Zwitserland, door terroristen. De film is geen nauwkeurige reconstructie van de gebeurtenis maar eerder een te simpele voorstelling van de motieven der terroristen, die uit winstbejag slogans van 'Solidariteit' misbruiken. Een van hen, de idealistische student Spinoza, pleegt zelfmoord wanneer hun zaak verloren blijkt. Een mengsel van journalistiek en snelle actie.