Stéphane Roche is acteur en editor.
Er zijn 4 films gevonden.

The Voices

2014 | Komedie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten/Duitsland 2014. Komedie van Marjane Satrapi. Met o.a. Ryan Reynolds, Anna Kendrick, Jacki Weaver en Gemma Arterton.

Eerste Engelstalige film van Marjane Satrapi (Persepolis), over een schizofrene seriemoordenaar die niet alleen met zijn kat en hond praat, maar ook met de afgehakte hoofden van zijn slachtoffers. Een nogal maffe zwarte komedie met horror-, sprookjes- en psychodrama-elementen plus een hoofdrol voor romcom-vrouwenmagneet Ryan Reynolds. Die speelt de hoofdpersoon als een naïef kind dat zich staande houdt in een suikerzoete wereld, en zou zo door kunnen gaan voor het gestoorde broertje van Jim Carrey in The Truman Show. Vermakelijk, maar niet messcherp.

Poulet aux prunes

2011 | Drama

Frankrijk/Duitsland/België 2011. Drama van Vincent Paronnaud en Marjane Satrapi. Met o.a. Mathieu Amalric, Edouard Baer, Maria de Medeiros, Golshifteh Farahani en Éric Caravaca.

De opvolger van animatiefilm Persepolis - van het schrijvers- en regieduo Satrapi en Paronnaud - is deze liefdevolle mix van live action en animatie. Wederom gebaseerd op een graphic novel van Satrapi, ditmaal over een violist in het Teheran van de jaren vijftig (Amalric) die weigert verder te leven als zijn vrouw zijn geliefde viool kapot slaat. Gaandeweg leren we zowel de keuze van de violist als de actie van de vrouw beter begrijpen. Kleurrijk, humoristisch en veel levenslustiger dan het onderwerp doet vermoeden.

La bande des Jotas

2012 | Komedie, Misdaad

Frankrijk/België 2012. Komedie van Marjane Satrapi. Met o.a. Marjane Satrapi, Mattias Ripa, Stéphane Roche, Maria de Medeiros en Ali Mafakheri.

De Iraanse striptekenaar Satrapi verfilmde met Persepolis (2007) en Poulet aux prunes (2011) op prachtige wijze twee van haar eigen graphic novels. Maar opvolger La bande des Jotas, naar een origineel scenario, lijkt in niets op haar eerdere werk. Satrapi speelt zelf een van de hoofdrollen, als een mysterieuze vrouw die op de dodenlijst van de maffia staat. Via een verwisselde koffer komt ze in contact met twee badmintonspelers, die ze inhuurt als haar huurmoordenaars. Charmant, maar vooral ook een onnozel tussendoortje.

Persepolis

2007 | Animatie

Frankrijk/Verenigde Staten 2007. Animatie van Marjane Satrapi en Vincent Paronnaud.

In de succesvolle vierdelige beeldroman Persepolis beschrijft de in Parijs wonende Marjane Satrapi haar jeugd in Iran - eerst in relatieve vrijheid onder de sjah, dan steeds verder onderdrukt na de islamitische revolutie. Als tiener wordt ze door haar ouders naar Europa gestuurd, maar in de Westerse cultuur kan ze evenmin aarden. Satrapi co-regisseerde zelf deze verfilming, waarin het verhaal én de doeltreffend eenvoudige tekenstijl van de strip zijn gehandhaafd. Het resultaat is een overweldigende ode aan universele jeugddromen, weerbaarheid en fantasie. Onder meer bekroond in Cannes en Rotterdam.