Charlots, Les

Acteur, Componist

Charlots, Les is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Bons baisers de Hong Kong

1975 | Komedie

Frankrijk 1975. Komedie van Yvan Chiffre. Met o.a. Charlots, Les, Mickey Rooney, David Tomidson, Jean Manson en Clifton James.

De Britse koningin wordt ontvoerd vlak vóór haar statiebezoek aan Hongkong - omdat James Bond inmiddels gesneuveld is, belast de Britse geheime dienst de Franse Charlots met de opsporing. Ze schakelen een werkster in die sprekend op de vorstin lijkt. De koningin blijkt geschaakt door een verliefde Amerikaan, en beantwoordt zijn gevoelens waardoor ze zich voortaan door de werkster zal laten representeren. De kostbare mislukking van de als regisseur debuterende stunt-specialist laat het komische kwartet even onleuk als altijd, maar maakt ook misbruik van talenten van de andere acteurs. De wanhopige inzet van Rooney om iets van zijn onmogelijke rol te maken, is pijnlijk om aan te zien.

Les bidasses s'en vont en guerre

1974 | Komedie, Drama

Duitsland/Italië/Frankrijk 1974. Komedie van Claude Zidi. Met o.a. Gérard Rinaldi, Gérard Filippelli, Jean Sarrus, Paolo Stoppa en Marisa Merlini.

Vier rebelse dienstplichtigen zitten voortdurend in de militaire gevangenis, maar worden als proefkonijn ingezet bij een oefening met nieuw gas. Boeren komen in verzet omdat ze hun akkers niet tot militair kamp willen laten maken. Een soldatenklucht zonder enige smaak, gebouwd rond de zwaar overschatte komische vermogens van Les Charlots. Scenario van regisseur Zidi, Jean Bouchaud en Jean Paul Farré.

La grande java

1970 | Komedie

Frankrijk 1970. Komedie van Philippe Clair. Met o.a. Francis Blanche, Corinne Le Poulain, Charlots, Les en Philippe Clair.

Vijf rugbyspelers komen erachter dat hun vroegere trainer, die er destijds met de clubkas vandoor gegaan, in een klein dorpje in de provincie woont. Hij heeft zijn naam veranderd en zich kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap. Onze helden gaan zijn Amerikaans aandoende campagne dwarsbomen. Een dieptreurig voorbeeld van een Franse geweldsfilm met tot vervelens toe herhaalde of flauwe situaties, zoals Philippe Clair, die overigens is gespecialiseerd in soldatenhumor, ze zo goed in elkaar weet te zetten. Blanche bezat ooit talent maar waarom heeft hij het zo verspild aan allerlei slechte films? Wat betreft de Charlots: die evenaren zichzelf en zijn even schuldig als de echte.

Les Quatre Charlots mousquetaires

1963 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Frankrijk 1963. Avonturenfilm van André Hunebelle. Met o.a. Les Charlots, Karin Petersen, Josephine Chaplin, Catherine Jourdan en Bernard Haller.

Zoveelste versie van Alexandre Dumas` beroemde avonturenroman met als verschil dat niet de Musketiers maar hun vier knechten koningin Anna redden van de intriges van kardinaal Richelieu (een idee dat al eerder in een Italiaanse komedie werd gebruikt). Deze regisseur die twintig jaar eerder een versie naar de letter filmde, tekent nu voor een amechtige parodie die nooit grappig of zelfs onderhoudend wil worden. Leuk doen maar niet leuk zijn maakt het kwartet onuitstaanbaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charlots, Les op televisie komt.

Reageer